Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bodziulka - nie przesadzaj - wystarczy zabezpieczyć kawę i ciasteczka na cotygodniowe odwiedziny cioci Marki u swojego słoneczka! :wink: :lol: :lol:

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

psinka bomba i szeleczki bomba oczywiście, ale proszę się tu nie nabijać, że kocie, bo stworek co je nosił wprawdzie musiał być kociej postury, ale raczej nie był kociem :lol:

kocie szelki wyglądają jak dwie obroże złączone paskiem, każda kocia mama to wie (i tata), prawda Eurydyko ? :wink: :lol:

Posted

Marka napisał(a):
Bodziulka - nie przesadzaj - wystarczy zabezpieczyć kawę i ciasteczka na cotygodniowe odwiedziny cioci Marki u swojego słoneczka! :wink: :lol: :lol:

Hehe a ja myślałam, że zamieszkasz u nowych właścicieli :lol:

Posted

gdgt napisał(a):
Watek jakos umilkl, chyba zanosi sie na to, ze Marka zatrzyma swoje sloneczko...

taaa, podtuczę małą jeszcze trochę, a potem otworzę drzwi do pokoju i zrobimy bezpośrednią konfrontację z moją suką - niech ustalą między sobą, która ma mieszkać w domu (he,he, taki okrutny żarcik :wink: )

a co z Myszką? - jak na razie trenujemy wsmarowywanie kolejnego specyfiku, żeby się mała przestała drapać w końcu (zaczynam się zastanwiać, czy ona nie ma na coś alergii :-? )

poza tym wczoraj była pierwsza kupa zrobiona na dworze :lol:
a dzisiaj zapoznanie ze straaaaaasznym Benym (naszym bernardynem) - przez siatkę i na kolanach cioci Marki :wink: - na początku było przerażająco (psina się cała trzęsła z emocji), ale po tym, jak Beny zaczął się kłaść płasko na ziemi, żeby udowodnić, że nie jest wcale taki wielki - strach powoli odpuszczał i to spotkanie zakończyliśmy powąchaniem jego... łapy :lol:
może przy następnym spotkaniu uda się zrobić zdjęcia

Posted

[quote name='Bodziulka']No zdjęcia koniecznie! Ja muszę to zobaczyć!! :lol:
Bodziulka - specjalnie dla Ciebie - Myszka z Benym :D

Myszka jest wścibskim szczeniakiem i zagląda wszędzie - także do cudzych bud

potem zwykle pędzi na niego i obskakuje znienacka

więc Beny w jej obecności zwykle ogląda się z niepokojem na wszystkie strony, próbując uniknąć wskoczenia na głowę

ale czasem się to nie udaje :wink: :lol:

- ten wybryk spotkał się jednak z cichym warknięciem - poważne psy nie lubią, jak im gnojki wchodzą na głowę :wink:

Posted

Bombowe zdjęcia :D
Przed chwilą płakałam nad Kruszynką teraz się śmieję.Czekam aż przyjda z kaftanikiem.Bo ile emocji moga wzbudzać słuzbowe papiery? :)

Posted

Myszka była ze mną wczoraj znowu u Pani Doktor, bo wciąż zmagamy się z jej problemami skórnymi - skóra małej była zaatakowana grzybami, z którymi już sobie poradziliśmy, ale wciąż nie chcą jej zostawić w spokoju pasożyty :evil: Dlatego mała wciąż jest nacierana różnymi specyfikami, którymi zwalczamy najeźdźców :wink:

Sama Myszka jakby nie zdaje sobie z niczego sprawy i jest wesołym, żwawym i wiecznie głodnym szczeniakiem, który rośnie jak na drożdżach (choć bardziej wzdłuż niż wzwyż - przez co obecnie jest postury małego jamnika :wink: )

Tak wygląda jej myszowatość w całej okazałości:

a tak - jak sobie śpi na nogach Pani
(mała w ogóle uwielbia pchać się na kolana - tam czuje się najbezpieczniej i z tej pozycji chętnie odgraża się całemu światu, gdy ją coś zaniepokoi, udając niezwykle groźnego psa :wink: :lol: )

apetyt ma nieustannie - i za swoją ulubioną kość jest w stanie nawet stawać na dwóch łapkach :D

a tu już ze swoją zdobyczą:

Leczenie Myszki (czyli nacieranie co 3 dni lekarstwem) potrwa jeszcze ok. miesiąc.
Sunia już dziś mogłaby trafić do nowego domu, pod warunkiem, że nie będzie tam innych zwierząt (bo mała chciałaby się bawić ze wszystkimi, a przez tak intensywny kontakt może zarażać - więc w grę mógłby wchodzić ew. jakiś nietowarzyski kot, który nie chciałby się z Myszką bawić :wink: )

Zainteresowanym przypominam swój telefon: 0-507920043 :)

Posted

:lol: :lol: :lol: Filmiki kapitalne!!! Przekomiczne!!! :lol: Mysz atakuje Banka, heheha chyba spadnę z krzesła!

Czy mi się wydaje czy też ciocia Mareczka napisała o sobie "Pani". :o :D no, no, coś mi się tu wydaje że te słowa będą prorocze :wink: :D

Posted

AśkaK napisał(a):

Czy mi się wydaje czy też ciocia Mareczka napisała o sobie "Pani". :o :D no, no, coś mi się tu wydaje że te słowa będą prorocze :wink: :D

Hehe o ile Beny już się do Małej przekonał, jestem ciekawa, jak Marka poradzi sobie z zazdrością Kolki gdyby to były prorocze słowa :lol: i co na to TZ? :wink:

Posted

[quote name='gdgt'][quote name='Marka']

jak sie robi psu takie zdjecia? bo moj pies sie wierci i kreci, a jak ktos stoi z boku z aparatem, to sie wykreca...
aaa, to nie takie proste - trzeba mieć warczące traktory za oknem - tutaj Myszka obserwowała pracę traktora na polu :lol:

[quote name='AśkaK'] Czy mi się wydaje czy też ciocia Mareczka napisała o sobie "Pani" :o :D
a jak miałam napisać? "Mamusia"??? :wink: :lol: :lol: już i tak się tak czuję, jak to małe biega wszędzie za mną i liże po buzi, jak chce jeść! (czyli ciągle) :wink: :D :lol:

[quote name='Bodziulka']Hehe o ile Beny już się do Małej przekonał, jestem ciekawa, jak Marka poradzi sobie z zazdrością Kolki
ja to bym sobie z Kolką poradziła - ale Myszka - na pewno nie - cała by z tego nie wyszła - raczej poraniona na duszy i ciele... :(

Dlatego - szukam domku dla Myszki !!!

Posted

Miałam okazję poznać dziś to cudo :lol: Pcha się na kolana i do łaskania, miziania, tarmoszenia i wszystkiego, czego sobie można tylko wymarzyć :wink: A te uszka :lol: Mała szalejąca Myszka :D

Posted

Ja bym była farciara, gdyby nie moja wczorajsza skleroza i jeszcze bym osobiście znała Rudaska ;)

Marka mówiła, ze ze skórą jest troche lepiej, ale mała nadal jest nacierana różnymi specyfikami.