Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kandydatury domków dla maluszka już przyjmuję, chociaż z wyborem poczekamy do zakończenia leczenia.

Bodziulka - moje psy znają Myszkę tylko z zapachu, który przenoszę na swoim ubraniu :lol: (nie mają do niej dostępu - Kola jest zbyt zazdrosna o swoją pańcię, a Beny całą Myszkę zmieściłby w swojej paszczy, gdyby chciał ją polizać - więc nie mogę narażać małej na takie stresy :lol:

[quote name='sylwia_k']Marka! Jak ja Cie kocham za to wszystko co robisz dla tych psiaków :D :oops:
Sylwia - bardzo bym chciała, żeby mój mąż też mnie właśnie ZA TO kochał! :wink: :lol: (ale on zdaje się woli inne moje zalety :wink: :lol: )

[quote name='sylwia_k']a mała jest istnym cudem!!!
- prawda? :D

Posted

Ona jest prześliczna :D ...cięzko Ci będzie Mareczko oddać tego "pluszaczka"..trzymam kciuki za wspaniały domek dla malutkiej szczęściary :D

Posted

Bea1 napisał(a):
Ona jest prześliczna :D ...cięzko Ci będzie Mareczko oddać tego "pluszaczka"..trzymam kciuki za wspaniały domek dla malutkiej szczęściary :D

oj ciężko, na pewno - na szczęście moja suka nie pozwoli na zostawienie jej u nas - a nie mogę małej całe życie izolować w jednym pokoju! (na szczęście, bo tym sposobem to nasze stado powiększałoby się w tempie zatrważającym :wink: :lol: )
Ale zrobię wszystko, żeby znaleźć jej NAJLEPSZY dom - taki badzo kochający psiaki! :P

Posted

Marka napisał(a):

sylwia_k napisał(a):
Marka! Jak ja Cie kocham za to wszystko co robisz dla tych psiaków :D :oops:

Sylwia - bardzo bym chciała, żeby mój mąż też mnie właśnie ZA TO kochał! :wink: :lol: (ale on zdaje się woli inne moje zalety :wink: :lol: )

A moja doglebna analiza malzenstwa Marki wskazuje, ze jej TZ tylko tak udaje, ale bez pieskow i kolejnych niespodzianek to bylby nieszczesliwy...

Posted

A ja wiem, że TZ Marki jest po prostu wspaniałym człowiekiem i tyle!! Chociaż jego cierpliwość tez się kiedys może skończyć, tak przy .... 5 psie przytarganym przez żonkę?? :wink: Pozdrawiam TZ!!

Posted

gdgt napisał(a):
A moja doglebna analiza malzenstwa Marki wskazuje, ze jej TZ tylko tak udaje, ale bez pieskow i kolejnych niespodzianek to bylby nieszczesliwy...

Trudno się z tym nie zgodzić - ostatnio jak pojechałam po Marke, jej TZ akurat wrócił z psiakami ze spaceru i z taką pasją opowiadał, jak wołał Benusia :lol: A miłe niespodzianki każdy lubi :D

Posted

To na zakończenie wątku o moim TZ-cie - zamiast komentarza - ta fotka pt. "sjesta" :

:wink:

A poza tym donoszę, że Myszeńka zdrowieje - zastrzyki dzielnie znosi, apetyt jej dopisuje, a ostatnio nawet zaczynamy troszeczkę rozrabiać :D

Mówię Wam, to jest cudo, a nie pies! :D

Posted

a tak - odkryliśmy rasę Myszki - otóż to typowa przedstawicielka rasy "wiejski pies na słonie" :wink: :lol:
Myszka bowiem doskonale aportuje i rozszarpuje słonie różnej wielkości :lol:

a poza tym jest wesolutka, ma apetyt i strupki na skórze też powoli się goją (pokasłuje tylko czasem, ale to chyba z powodu robaków - dzisiaj dostała drugi proszek na odrobaczenie - mam nadzieję, że tym samym zakończymy żywot wszelkich intruzów w organiźmie Myszki!)

Posted

Chcę tylko ostrzec !
Jak wiadomo była u mnie mała Daisy z tej samej sfory szczeniaków co
maleńka Myszka... niestety Daisy mimo odrobaczania miała nawrót robali w bardzo duzym stopniu...
odrobaczyłyśmy sie jeszcze raz :-?

Piszę żeby ostrzec bo być może za jakieś 2 tyg. robale znowu zaatakują
tak jak moją małą Daisy...

Miejcie je Małą na oku :wink:

Posted

Nie - Myszka na razie nigdzie nie jedzie - z szukaniem domku musimy jeszcze chwilę zaczekać, bo mała była dziś u weta i musimy jeszcze zająć się jej skórą (zdaje się, że jakieś grzybki nas wciąż atakują :-? ). Na razie czeka nas smarowanie i kąpiele lecznicze.

Ale na szczęście humor i apetyt dopisuje, więc mała rozsmakowuje się w rozrabianiu :wink: :lol:

To Myszka-aporter rolek od ręczników papierowych:

fajne są takie rolki - można je obgryzać i dzielić na małe kawałeczki

ale hit ostatnich czasów to skórzana rękawiczka przywiązana na sznurku - cudownie się ją szarpie oraz ogryza sznurek (niedługo zdobycz już będzie nasza :wink: :lol: )

Posted

Marka napisał(a):

ale hit ostatnich czasów to skórzana rękawiczka przywiązana na sznurku - cudownie się ją szarpie oraz ogryza sznurek

Mała kociczka! :lol:
Jest sliczna, lalunia taka mala uloca!!! :lol: :loveu:

Mareczko, brak mi słów uznania dla Ciebie, jesteś wspaniała!
Pozdrowienia serdeczne dla TZta (również od mojeg TZ :D )

Posted

Na tamtym zdjęciu - to napawdę rękawiczka, taka z futerkiem na końcu (moja suka ją kiedyś znalazła :D ) tyle, że częściowo wywalona na lewą stronę (wiele już przeszła dzięki Myszce :wink: :lol: )

Myszka łobuzuje coraz bardziej, więc postanowiliśmy zacząć powoli wychowywać psiaka, żeby do nowego domu nie poszła taka całkiem rozbestwiona (ach, jak ja uwielbiam rozpieszczać maluchy! :roll: :lol: ).

Na początek Myszka przyzwyczaja się do szelek - bo niedługo będziemy chodzić na smyczy:

te szelki dostaliśmy chyba po jakimś kocie, ale jak widać na Myszkę pasują jak ulał :lol: :

a tutaj - Myszka zdobywca świata pędem biegnie po pomoc po tym, jak usłyszała przerażające pianie koguta :wink: :lol:

i jeszcze taki portrecik: