Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hodowca mi powiedzial, ze da mi razem z ksiazeczka zrowie papierek, dla go, powiedzial, ze z tym do ZK, potem z psem i dadza rodowod. Jakos nie polapalam sie do konca z tym wszystkim, moze mi to przetlumaczyc na moj jezyk? bylabym wam bardzo wdzieczna... jak to wszystko z tymi sprawami wyglada?

Posted

Dobrze ci hodowca powiedzial - ten papierek to metryczka twojego pieska, z nia idziesz do zwiazku i prosisz o wydanie rodowodu. Troche to potrwa zanim go dostaniesz, ale tymczasowo wydadza ci karteczke, ze rodowod w przygotowaniu ( jakbys chciala psa wystawiac, to tak wpisujesz w zgloszeniu). A i wez ze soba troche gotowki, bo bedziesz musiala uiscic oplate za wydanie rodowodu, albo zadzwon do oddzialu, niech ci powiedza ile ze soba zabrac i czy chca ogladac twojego piecha.

Posted

"

Oddział w Lublinie

Adres: 20-010 Lublin , ul. Dolna Panny Marii 53 skr.p.130

TEL./FAX (81) 532 75 50

pracujemy : wtorki, czwartki 16-19, środy13-19

"

Tam dowiesz sie więcej.

Idź z metryka i gotówka (około 120 zł) aby zapisać siebie i pieska do Związku, potem z opłat będziesz tylko miała składkę jakieś 40 zł na rok.

Pierwsza opłata jest taka, gdzyż jest to suma opłat - opłata za wyrobienie rodowodu, rejestracja psa, wpisowe nowego członka związku czyli Ciebie jak masz minimum 16 lat bądź któregos z rodziców, składki rocznej.

Posted

Nawet nie wiecie jak sie ciesze, ze mi pomagacie. :angel:

Mam nadzieje, ze masz racjI Marcino. Bo jesli ja nie bede mogla wystawiac, to nikt tego nei bedzie robil. Tata ja kupil tylko na polowania, a rodowod przy okazji ;) . A ja skorzystam w okazji i powystawiam psinke :) Macie jeszcze jakies wazne i ciekawe rady co do wystawiania piesia?

• 2 weeks later...
  • Administrators
Posted

O tym co potrzebne jest na wystawy, jak sie zglaszac, gdzie meldowac, jakie sa na wystawach klasy, na czym poleca konkurs MP i wiele, wiele wiecej znajdziesz w ksiazce Adama Janowskiego "Tajemnice wystaw psow". Jest do sciagniecia za darmo z tego adresu:

Tajemnice wystaw psow

A o tym jak przygotowac psa do wystawy przeczytasz tutaj:

Moj pies championem