Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i ciiiiiszaaaaa...... trenuje w końcu ktoś obedience w stolycy ;) w sposób cokolwiek bardziej zorganizowany czy to jakieś zamknięte tajne stowarzyszenie? ;)

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ka-ka napisał(a):
i ciiiiiszaaaaa...... trenuje w końcu ktoś obedience w stolycy ;) w sposób cokolwiek bardziej zorganizowany czy to jakieś zamknięte tajne stowarzyszenie? ;)
dorotak i ja nie spotykałyśmy się, odkąd leży śnieg, bo nam chodziło głównie o trenowanie pracy węchowej w warunkach przypominających te na zawodach, a to jest niemożliwe samemu - potrzeba drugiej osoby. Moja Misia nie lubi grzebać w śniegu za patyczkiem i z tego co rozumiem, Atos dorotyk też nie. Więc zawiesiłyśmy treningi do roztopów. ;-)

Posted

Kamila, telefonu nie odbierasz, ale tutaj cie dopadłam :evil_lol: Będziesz dzisiaj? :mad:

Przepraszam wszystkich za OT, to w celach wyższych ;)

Posted

Ka-ka napisał(a):
aaaaa....dzięki za expresową odpowiedź :cool1:
a ktoś trenuje elementy prostsze czy to już jest zupełnie we własnym zakresie?
U nas wszystko było we własnym zakresie i każdy trenował to, co chciał i na takim poziomie, na jakim obecnie się znajdował. Głównie była to dorotak i ja, ale od czasu do czasu dołączały do nas osoby z mniej zaawansowanymi psani, a inne groziły ;-), że dołączą. W miarę możliwości pomagaliśmy sobie nawzajem i wymienialiśmy się doświadczeniami, ale żadnego zorganizowanego treningu nie prowadziliśmy.

Posted

a może ktoś jednak ma ochotę na wspólne poćwiczenie? nawet najprostrze elementy, coby zacząć coś robić mimo przytłaczającej zimy? Moje szarości z braku :mad: wymyślają sobie same twórcze rozrywki w rodzaju zawodów "kto zabierze pańci z ręki rękawiczkę i odrzuci ją jak najdalej, niech sobie po nią leci " :eviltong: A zawody coraz bliżej...

Posted

betty_labrador napisał(a):
a moze mozna o tym pomyslec? ;)
Mnie się wydaje, że możesz myśleć ;-) . Potrzeba tylko kogoś chętnego do poprowadzenia takich treningów, no i osoby chętne do wzięcia udziału. ;-)

Posted

ja baaaardzo bym była chętna, ale gdzie tam o zawodach myśleć...tylko rekreacyjnie..bo mój jest awanturnik z lekka :( ale na treningach, jakby się do grupy przyzwyczaił, potrafi sie ładnie skupiac i pracowac lubi, więc mogłoby to wiele nam pożytku i radości przynieść
a jak nie, to zawsze mogę sobie popatrzeć:oops:

Posted

ja mam nadzieje ze w koncu jakos sie zorganizujemy i pocwiczymy wspolnie, tylko zeby nie bylo to tylko na zasadzie ze kazdy cwiczy sam, moze ktos bardziej doswiadczony troche instruowal zajecia? znalazlyby sie taki ktuś?

off topic do betty_labrador;) ..próbuje Ci wysłać PW, ale cos nie idzie, podaj maila jeśli mozesz ;)

Posted

Dopiero teraz odkrylam ,ze rozmawiacie w tym watku :-)
Przez jakis czas spotykalismy sie w kilka osob na takich zajeciach Obediensowych.Poleghalo to na tym ,ze kazdy wyznaczal sobie jakies zadanie np nauczyc psa chodzenia po zetce .I potem pokazywal grupie swoje wysilki ,bardziej doswiadczeni komentowali i mowili co jeszcze poprawic.
Czasem przychodzil ktos b. doswiadczony ,startujacy w zawodach i robilismy mini sprawdzian.
Dosc dobrze to funkcjonowalo.
I ja osobiscie chcialabym wrocic do tego.Jest tylko przeszkoda pogodowa ,przy takich sniegach niewiele sie da zrobic.
Osobiscie uwazam ,ze nie jest potrzebny instruktor tylko zapal.Materialow o Obedience jest pelno trzeba tylko zmobilizowac sie do pracy z wlasnym psem.A bardziej doswiadvczone osoby moga podzielic sie swoja wiedza i to wystarczy.
W kazdym razie ja dzieki tym spotkaniom moja Zuzie do zerowki przygotowalam.

Posted

slyszalam ze z Bianka biegalyscie juz pierwszy raz w Cavano, kolezanki Was wspominaly milo;)

Tak ,bylysmy ,biegalysmy :-)

Posted

hej, jestem tu nowa, mam 11-miesieczna hovawartke, tak sobie mysle ze chetnie bysmy sie z wami spotkaly:) ja proponuje np. przyszla niedziele, co wy na to? tylko ostrzegam ze my jestesmy w powijakach:)))

pzdr

Posted

Ja myslalam ,ze moznaby sie spotykac gdzies w okolicy Cavano i przy okazji treningu agility.
Tyle ,ze dopiero zaczelam te treningi i nie wiem jak to wyjdzie w praniu.
Chwilowo wiec nie moge sie umowic ,bo najpierw musze sie zorientowac czy my wogole nadajemy sie do cwiczenia czegokolwiek z pania Bianka :-)

Posted

tzn? no ja mysle ze moze to byc w kazdym klubie, w Cavano wlasnie rozpoczely sie kursy dla poczatkujacych.
W Obedience??? :-o :-o :-o