Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bratislava, 03.12.2005 - SLOVAK CHAMPION OF CHAMPIONS & THE CYNOLOGIST BALL

Czy ktoś może mi coś opowiedzieć o tej wystawie, może ktoś był. Chciałabym wiedzieć na jakiej zasadzie się tam to wszystko odbywa. Mam zamiar się tam wybrać, jedynie to wiem, że nie zdobywa się tam CAC'ów tylko tytuł Champion Championów, ale co dalej? :roll: Byłabym wdzięczna za wszystkie informacje.

Pozdrawiam,
Marta

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Bratislava, 03.12.2005 - SLOVAK CHAMPION OF CHAMPIONS & THE CYNOLOGIST BALL

Czy ktoś może mi coś opowiedzieć o tej wystawie, może ktoś był. Chciałabym wiedzieć na jakiej zasadzie się tam to wszystko odbywa. Mam zamiar się tam wybrać, jedynie to wiem, że nie zdobywa się tam CAC'ów tylko tytuł Champion Championów, ale co dalej? :roll: Byłabym wdzięczna za wszystkie informacje.

Pozdrawiam,
Marta

hmm ta wystawa jest chyba podobna do wystawy która sie odbywa w sierpniu czyli Victory? Bardzo uroczyste, bardzo długo trwające ocenianie :)

Posted

To jest wystawa tylko dla Championów, Jest to bardzo uroczysta impreza a w zasadzie bal z wystawa w tle :) Podobnie jak to jest na Victorach organizowanych przy okazji dwóch wystaw CACIB w Bratysławie w sierpnniu. Victory zaczynają sie koło godziny 20, jest tam uroczysta kolacja dla wystawców (oczywiście po odpowiedniej opłacie) roznego rodzaju przedstawienia artystyczne. A nastepnie dłuygo trwające wybory tego najpiękniejszego. Z tego co pamiętam jak byłam tam w zeszłym roku to Victory zakonczyły sie o 4 nad ranem. Ale nie polecam jazdy w grudniu na Słowacje. :)

Posted

Czy się wybiorę ,hmm ...sama nie wiem :wink: jeśli z gwiazdkowych prezentów trochę grosza mi zostanie ,może na ten bal wyskoczę 8) Napewno pojadę do Trencina w styczniu -muszę ukończyć Championat SK.W Trencinie wszystko się zaczęło i wszystko skończy (mam nadzieję :roll: )

Posted

Mam po Słowacku info o tej wystawie

Zúčastniť sa môžu, tak ako po minulé roky, psy s titulom Slovenský šampión krásy, Medzinárodný šampión krásy a národný šampión krásy niektorej z členských krajín FCI v majetku slovenského občana a psy s titulom Slovenský šampión krásy v majetku zahraničných občanov. Počas slávnostného večera bude vybratý Šampión šampiónov Slovenska 2005, Vicešampión šampiónov Slovenska 2005, Šampión sympatia 2005, Šampión poľovných plemien a Šampión pracovných plemien. Z účasti sú vylúčení psi, ktorí v minuloročnej súťaži získali jeden z uvedených titulov.
Jednou z podmienok súťaže je, že každý pes musí mať svojho predvádzajúceho, tzn. jeden vystavovateľ nemôže predvádzať viac ako jedného psa.

Posted

Z moich informacji wynikało że ta wystawa jest tylko dla psów z tytułem championa Słowacji tak jak nasze Leszno jest tylko dla psów z tytułem championa Polski. Ale może coś źle zapamietałam

Posted

" psy s titulom Slovenský šampión krásy, Medzinárodný šampión krásy a národný šampión krásy niektorej z členských krajín FCI "

Ja rozumiem to tak: Psy z tytułem Championa Słowacji, Interchampiona i Championa któregoś z krajów FCI.

Tzn. napewno tylko Championy Polski mogą tam być wystawiane, bo znajomy seter był rok temu.

Posted

effa napisał(a):
Z moich informacji wynikało że ta wystawa jest tylko dla psów z tytułem championa Słowacji tak jak nasze Leszno jest tylko dla psów z tytułem championa Polski. Ale może coś źle zapamietałam

jesli chodzi o Leszno to mogą byc wystawiane championy różnych krajów :wink: dwa lata temu byli tam znajomi z championami usa i hiszpanii, wiec wszyscy moga jechac :wink:

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
" psy s titulom Slovenský šampión krásy, Medzinárodný šampión krásy a národný šampión krásy niektorej z členských krajín FCI "

Ja rozumiem to tak: Psy z tytułem Championa Słowacji, Interchampiona i Championa któregoś z krajów FCI.
.

TAK...
ale........ będącego w posiadaniu Słowaka 8) W posiadaniu wystawcy z innego kraju muszą być tylkoo Championy Słowacji.
Dlatego wkleiłam cytat ze strony w oryginale,żeby wyjaśnić ewentualne niezrozumienie treści :wink:
Stąd też na początku moje pytanie