gwiezdny-wyslannik Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Bratislava, 03.12.2005 - SLOVAK CHAMPION OF CHAMPIONS & THE CYNOLOGIST BALL Czy ktoś może mi coś opowiedzieć o tej wystawie, może ktoś był. Chciałabym wiedzieć na jakiej zasadzie się tam to wszystko odbywa. Mam zamiar się tam wybrać, jedynie to wiem, że nie zdobywa się tam CAC'ów tylko tytuł Champion Championów, ale co dalej? :roll: Byłabym wdzięczna za wszystkie informacje. Pozdrawiam, Marta Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Bratislava, 03.12.2005 - SLOVAK CHAMPION OF CHAMPIONS & THE CYNOLOGIST BALL Czy ktoś może mi coś opowiedzieć o tej wystawie, może ktoś był. Chciałabym wiedzieć na jakiej zasadzie się tam to wszystko odbywa. Mam zamiar się tam wybrać, jedynie to wiem, że nie zdobywa się tam CAC'ów tylko tytuł Champion Championów, ale co dalej? :roll: Byłabym wdzięczna za wszystkie informacje. Pozdrawiam, Marta hmm ta wystawa jest chyba podobna do wystawy która sie odbywa w sierpniu czyli Victory? Bardzo uroczyste, bardzo długo trwające ocenianie :) Quote
Nitor-Nivalis Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 To jest wystawa tylko dla Championów, Jest to bardzo uroczysta impreza a w zasadzie bal z wystawa w tle :) Podobnie jak to jest na Victorach organizowanych przy okazji dwóch wystaw CACIB w Bratysławie w sierpnniu. Victory zaczynają sie koło godziny 20, jest tam uroczysta kolacja dla wystawców (oczywiście po odpowiedniej opłacie) roznego rodzaju przedstawienia artystyczne. A nastepnie dłuygo trwające wybory tego najpiękniejszego. Z tego co pamiętam jak byłam tam w zeszłym roku to Victory zakonczyły sie o 4 nad ranem. Ale nie polecam jazdy w grudniu na Słowacje. :) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 15, 2005 Author Posted October 15, 2005 Ale ja bym chciała wiedzieć coś o tym bardzo dokładnie, bo o Victorach to wiem ;) A co do jazdy to jechaliśmy w styczniu na Słowacje i jakoś żyjemy :) Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a): A co do jazdy to jechaliśmy w styczniu na Słowacje i jakoś żyjemy :) to brawa należa sie kierowcy :wink: :) Quote
króliczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Czy na tą wystawę mają wstęp wszystkie Championy czy tylko Championy Słowacji??? Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 króliczek napisał(a):Czy na tą wystawę mają wstęp wszystkie Championy czy tylko Championy Słowacji??? Wszystkie oczywiście :wink: a co króliczku wybierzesz się? :D Quote
króliczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Czy się wybiorę ,hmm ...sama nie wiem :wink: jeśli z gwiazdkowych prezentów trochę grosza mi zostanie ,może na ten bal wyskoczę 8) Napewno pojadę do Trencina w styczniu -muszę ukończyć Championat SK.W Trencinie wszystko się zaczęło i wszystko skończy (mam nadzieję :roll: ) Quote
króliczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Mam po Słowacku info o tej wystawie Zúčastniť sa môžu, tak ako po minulé roky, psy s titulom Slovenský šampión krásy, Medzinárodný šampión krásy a národný šampión krásy niektorej z členských krajín FCI v majetku slovenského občana a psy s titulom Slovenský šampión krásy v majetku zahraničných občanov. Počas slávnostného večera bude vybratý Šampión šampiónov Slovenska 2005, Vicešampión šampiónov Slovenska 2005, Šampión sympatia 2005, Šampión poľovných plemien a Šampión pracovných plemien. Z účasti sú vylúčení psi, ktorí v minuloročnej súťaži získali jeden z uvedených titulov. Jednou z podmienok súťaže je, že každý pes musí mať svojho predvádzajúceho, tzn. jeden vystavovateľ nemôže predvádzať viac ako jedného psa. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 15, 2005 Author Posted October 15, 2005 Kinguś też miałam do info na ich stronie - www.skj.sk ale nie bardzo wszystko rozumiem, może jakieś tłumaczenie? ;) Quote
effa Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Z moich informacji wynikało że ta wystawa jest tylko dla psów z tytułem championa Słowacji tak jak nasze Leszno jest tylko dla psów z tytułem championa Polski. Ale może coś źle zapamietałam Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 15, 2005 Author Posted October 15, 2005 " psy s titulom Slovenský šampión krásy, Medzinárodný šampión krásy a národný šampión krásy niektorej z členských krajín FCI " Ja rozumiem to tak: Psy z tytułem Championa Słowacji, Interchampiona i Championa któregoś z krajów FCI. Tzn. napewno tylko Championy Polski mogą tam być wystawiane, bo znajomy seter był rok temu. Quote
Savannah Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 effa napisał(a):Z moich informacji wynikało że ta wystawa jest tylko dla psów z tytułem championa Słowacji tak jak nasze Leszno jest tylko dla psów z tytułem championa Polski. Ale może coś źle zapamietałam jesli chodzi o Leszno to mogą byc wystawiane championy różnych krajów :wink: dwa lata temu byli tam znajomi z championami usa i hiszpanii, wiec wszyscy moga jechac :wink: Quote
króliczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):" psy s titulom Slovenský šampión krásy, Medzinárodný šampión krásy a národný šampión krásy niektorej z členských krajín FCI " Ja rozumiem to tak: Psy z tytułem Championa Słowacji, Interchampiona i Championa któregoś z krajów FCI. . TAK... ale........ będącego w posiadaniu Słowaka 8) W posiadaniu wystawcy z innego kraju muszą być tylkoo Championy Słowacji. Dlatego wkleiłam cytat ze strony w oryginale,żeby wyjaśnić ewentualne niezrozumienie treści :wink: Stąd też na początku moje pytanie Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 15, 2005 Author Posted October 15, 2005 Rok temu na tej wystawie była dziewczyna z Championem Polski... Nic już nie rozumiem... :/ Quote
króliczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 A może ten pies był zarejestrowany na Słowaka ,albo miał oprócz Ch Pl -Ch Sk?? Quote
Nitor-Nivalis Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Ja jestem prawie pewna że można na tą wystawę jechać nie tylko z psami posiadającymi Ch. Sk. Ale mam znajomego na Słowacji więc mogę sie zapytać jak to jest. Quote
króliczek Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Super :D A odpowiedż jaką otrzymasz wklej na DGM :wink: Quote
Nitor-Nivalis Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 Wkleje wkleje, ale to dopiero po niedzieli, bo znajomy ma internet tylko w pracy. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 16, 2005 Author Posted October 16, 2005 króliczek napisał(a):A może ten pies był zarejestrowany na Słowaka ,albo miał oprócz Ch Pl -Ch Sk?? To był pies z Polski, w rękasz Polaka i nawet nie miał rozpoczętego Championatu Słowacji. W Legionowie się specjalnie pytałam tej osoby. Quote
króliczek Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 A może Słowacy w tym roku chcą zorganizować lokalną ,bardziej kameralną imprezkę -dla swojaków -hehe 8) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 16, 2005 Author Posted October 16, 2005 Wzystko bardzo możliwe 8) Quote
Elitesse Posted October 16, 2005 Posted October 16, 2005 ale na tej wystawie nie jest cac przyznawany Quote
gwiezdny-wyslannik Posted October 16, 2005 Author Posted October 16, 2005 O tym to wiemy - w pierwszym poście jest to nawet napisane ;) Quote
effa Posted October 17, 2005 Posted October 17, 2005 a np. z mlodziezowym championem polski tez bym mogla jechac??? Bo ja chyba jednak zle informacje mialam z tego co widze :oops: Quote
Recommended Posts