Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Jerez']DeDe napisała (w kilku postach)

Szczerze mówiąc, dla mnie typ przez niego preferowany był dosyć czytelny - niezbyt obficie owłosione (Kira ma w karcie "szata mogła być w lepszej kondycji"), lekkie i sprawiające wrażenie "sprężystych" belgi.

Beatko, nie widziałam tervików - zresztą zmyłam się dosyć szybko po ocenie. Natomiast z tego, co widziałam, u Zvi włos powinien być obfitszy tylko na kryzie i portkach, bez nadmiernej obfitości, fal itp. na tułowiu. Zauważyłam też, że psy u niego preferowane miały podobne wyrazy głowy. Aha, podobno lubi zwarte psy,krótkie, z temperamentem. Ale piszę tylko na podstawie tego, co widziałam na wystawie i słyszałam wcześniej.

No cóż, DeDe tervików nie widziała, Ty tak. Ale ja już wszystko rozumiem - mój pies dostał tytuł PRZEZ POMYŁKĘ! :evil_lol: Bo do tego opisu nijak nie pasuje.:eviltong: Niestety nie dysponuję prawami do zdjęcia z Katowic, na którym to dokładnie widać.

Posted

BeataG napisał(a):
No cóż, DeDe tervików nie widziała, Ty tak. Ale ja już wszystko rozumiem - mój pies dostał tytuł PRZEZ POMYŁKĘ! :evil_lol: Bo do tego opisu nijak nie pasuje.:eviltong: Niestety nie dysponuję prawami do zdjęcia z Katowic, na którym to dokładnie widać.

Beata daj spokój. Nie powołałam się na DeDe w tym celu. Dziwię Ci się, że uważasz, że Wermi dostał ten tytuł przez pomyłkę u tego sędziego. Ja uważam, że właśnie u tego sędziego dostać tytuł jest dużym sukcesem!!!!Gratuluję Asi i Robullowi za wychodowanie takiego psa, a Wiki też zapewne sięgnie po ten tytuł. I właśnie dla nich powinnaś się cieszyć. Bo takie rzeczy idą w świat. :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeśli chodzi o terviki i Elektrę. No cóż. Wiki i Elektra - obie mi sie podobają. Nic na to nie poradzę. Wiki znam lepiej, bo razem trenujemy w klubie. Nie jestem sędzią i nie będę się wypowiadać, dlaczego Wiki nie wygrała. Taki nasz los wystawców i hodowców. Raz wygrywamy, raz przegrywamy.
A jeśli chodzi o to, czy Wermi pasuje do tego opisu czy nie; widocznie ten sędzia dopatrzył się w Wermim czegoś wyjątkowego, może to jak pięknie się wystawiał (Asiu pięknie go wystawiałaś), albo włos i kolor, może ruch, albo to, że na swój wiek jest wspaniale ukształtowany i będzie z niego w przyszłości doskonały reproduktor. Jest sędzią międzynarodowym i ma ogromne doświadczenie i tego dnia uznał, że WERMI JEST THE BEST. Ciesz sie Beata, bo warto. Championat Młodzieży zdobywa pies tylko raz i ma do tego bardzo mało czasu, by siegnąć po ten tytuł!!!!!!:multi: :multi: :multi:

Posted

Jarez zgadzam sie z toba w 100%-tach!
nie rozumiem jak można zatruwać sobie radość ze zwycięstwa ukochanego zwierzęcia.:crazyeye: Jak moje zwierzę/pies czy suka obojętnie/ wygrywa to się po prostu cieszę choć z sędzią może nie zawsze inie do końca się zgadzam!:razz:

Weź pod uwagę jeszcze jedną rzecz Beatko że tak pies jak i wystawca jak i sędzia mogą mieć lepszy lub gorszy dzień.
Np. w piątek na finale JH finalistka z gr. mł.(po zamianie psów)nie radziła sobie z beaglem który normalnie dobrze się wystawia, a finaliście gr starszęj po prostu łapaliśmy charta który mu uciekł! Obydwa psy i ich prezenterzy z doświadczenięm i właściwie czemu tak się stało?

TAKI DZIEŃ!!!!!!!!!:diabloti: Bywa! A z wygranej trzeba się cieszyć i już. Na koniec powodzenia na następnych wystawach wszydtkim:p

Posted

Tutami napisał(a):
ch. srebro,a młoda popzastawką,co do sędziowania to bez komentarza:cool3:
A twojej małej jak poszło?

ostatnia lokata :P doskonała ;)
mógł chociaz zdjąć ta kurtke :/

najgorszy był ten stolik, kiwał sie strasznie

Posted

co do kurtki to nie mam mu za złe sama bym chętnie wyskioczyła w puchówce tak zimno było na hali:diabloti: A championki sedziował jeszcze w rękawiczkach:diabloti: Jeśli chodzi o sędziego to możesz napisać na priwa jak już pisałam nie mam w zwyczaju komentopwania sędziowania publicznie choćby dlatego ze ktoś wygrał i może byćmuco najmniej nieswoja jak powiem że sedziowanie było takie czy inne.Wiec chętnie z toba podyskutuję ale nie na forum.:razz:

Posted

[quote name='Agappe']czy ktoś ma zdjęcia z bis puppy z wczoraj???????? czy to prawda, że pierwsze miejsce zdobyła dobermanka???????????

Prosze uprzjemie specjalnie dla Agape :)
Na III miejscu Nasze najmłodsze czyli FENOMEN WDZIĘKU Piwowar :)

A tu jest jamnior na bis szczneiat, bo ktos tez prosił

Posted

[quote name='BeataG']Z młodzieżowego championatu się cieszę, nigdy nie twierdziłam, że nie. :evil_lol:Wooooow, Beata!!!
Gratulacje dla Wermuta!
:laola:

pozdrawiam,
Eurasierka
(ta od energicznej mamy z apetytem na belga :lol: )

Posted

Agatko a nie masz może czasem fotki tego clumberka któremu tylko doopke widać po lewej na BIS-ie szczeniorów?
I jeszcze raz bardzo proszę nie ma ktoś podhalańców?
Prooosze.Będę dozgonnie wdzięczna:mdrmed:

Posted

Agatko dzięki jak byś miała to będę ogromnie wdzięczna :multi:
JustynaK
Baaardzo dziękuję ,a masz może coś jeszcze bo wszyscy pstrykal a jak przyszło co do czego to nikt nie ma bo albo nie wyszły albo po prostu nie przysłali a ja ciągle w ringu to nie miałam jak robić:multi:
Z góry baaaardzo dziękuję:loveu: