Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak dla mnie nie które typy sędziego były różne i dziwne ale naprawde podobało mi się to że nie dawał na siłę lokat...nie rozdał w wielu klasach...ten co miał dosk. to naprawde był doskonały chyba ;-))

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marcino1978 napisał(a):
heh zle sie wyrazilem :lol:

jakie psy byly w kataolgu to wiem ale chodzilo mi raczej o takąodpowiedźjak Twoja - z opisami :razz:

wielkie dzięki i gratulacje ;)

Ufffff:shiny: !!! No to odetchnelam:evil_lol: !
Niestety mam tylko oceny tak jak podalam, z opisow mam tylko Gajki;)

Posted

jo-jo napisał(a):
sluchaj straszny pogrom w ocenianiu był!!! kilka dobrych kilkanaście bdb!!

Mi dobrze świta, że Was oceniał Zvi z Izraela? I w końcu w sumie na co zwracał największą uwagę? Ruch? Charakter? Prezentowanie psa? Czy tez całkoształt? :)

A tak w ogóle to ogromne gratulacje dla wszystkich! :D

Ja się zaczynam lekko denerwować... W ramach odprężenia mykam na małą imprezkę. Mam nadzieję, że jutro nie będę biegla zygzakiem :lol:

Posted

Godelaine napisał(a):
Mi dobrze świta, że Was oceniał Zvi z Izraela? I w końcu w sumie na co zwracał największą uwagę? Ruch? Charakter? Prezentowanie psa? Czy tez całkoształt? :)

A tak w ogóle to ogromne gratulacje dla wszystkich! :D

Ja się zaczynam lekko denerwować... W ramach odprężenia mykam na małą imprezkę. Mam nadzieję, że jutro nie będę biegla zygzakiem :lol:

trudno powiedzieć na co :roll:

gdybyś była z mojej "rasy" to bym umiała bo wiem na co zwracał u nas ale to inana anatomia ;-)) ogólnie bardzo źle zrobił w jednym przyapdku że ne zdyskwalifikował jednego psa!:-? rzucał się na ringu cały czas w biegu pry ustawianiu i ogólnie beznadziejny był z tego wszystkiego ale tak czysiak dostał dosk!!!! i 3 miesjce :-o

Posted

a tak wogóle to Jojek chyba nie iał nigdy takiej sesji zdjęciowej jak dzisiaj...co i rusz ludzi a to z dziećmi a to sami a to fotki jak na pleckach stwierdziłże poleży :loveu: a później jak grzecznie dwie godzinki z kosturkiem leżał i go obrabiał...kręciło się pare osób z aparatami powiedziała bym typowo gazaetowymiale nie wiem czy gdzies będziemy ;-))

Posted

lidush napisał(a):
Nas jutro bedzie ten sędzia oceniał. Czy zwraca na coś szczególną uwagę?

chyba nie skłamie jak powiem że dobrą prezentacje...nie wiem ja w inncyh rasach będzie ale u nas troszke dziwnie...np. u nas w pośredniej nie sprawdzał "jajek" a w żóltych sprawdzał...

patrzy na ruch (w ocenie nawet zaznaczył że doskonały :loveu: )

i nie wiem już samam jakie ma predyspozycje do suk suczych i psów psich...w wielu przypadkach wolał psy drobniejsze i bardzoej sucze...była tez gdzies kiedyś mowa że nie lubi jak pies ma cięte ucho bądź ogon...tak naprawde nie zwraca na to uwagi ,,,

Posted

owszem jak pies krzywy to wykryje to cho9dźby nie wiem co!!

wiec ostrzegam psie garbate że u niego truudno wygrać ;-)) ale również z oceną doskonałą wyjść też nie najłatwiej...

Posted

jo-jo napisał(a):

gdybyś była z mojej "rasy" to bym umiała bo wiem na co zwracał u nas ale to inana anatomia ;-)) ogólnie bardzo źle zrobił w jednym przyapdku że ne zdyskwalifikował jednego psa!:-? rzucał się na ringu cały czas w biegu pry ustawianiu i ogólnie beznadziejny był z tego wszystkiego ale tak czysiak dostał dosk!!!! i 3 miesjce :-o

No tak niby anatomia inna, ale czasem dla niektórych sędziów np. ruch odgrywa pierwszorzędne znaczenie a inni wolą oceniać psa w statyce...
Myslę, że ten sędzia patrzy na wszystko i z tego względu mamy taką rozpiętość w ocenach:lol:

Posted

Gazuś napisał(a):
Jojek, gratulacje! :lol:
Pięknie Wam poszło! :lol:

dzięki dzięki :lol:

a teraz czekamaż mi zdjęcia ściągną i moge pokazać ale mam tylko dożki ;-)

Guest Reyes
Posted

jo-jo napisał(a):

Powiem że dla mnie też zagadkowy człowiek, ale moją suczke opisał dokładnie...

Posted

jo-jo mnie z dgm też poznałeś na ringu gratulacje za res-caciba.Może Ci wręczałam teczkę?:evil_lol:
Godelaine szczególnie zwracał uwagę na budowę i ruch , jeszcze raz ruch.Kątowanie przednich i tylnich kończyn, linie grzbietu- dużo o tym mówił, zgryz,klatka piersiowa, budowa kośća.Co do tego psa to się zgadzam , powinien wyleć z ringu, tym bardziej,że z obserwacji wiem, że był agresywny też poza ringiem i to do suczek.
Jeszcze raz gratulacje.

Posted

[quote name='Shanny..']Chodzi mi oczywiscie tylko o czarne i arlekiny
hmm powiem tyle z c/a w młodziezy to nie wiem co to za pies wygrał...

w pośredniej wygrał Cool Jazz Modry Efekt CWC CACIB
my drudzy Res.CACIB 8)

kl otwarta. 3 piesie trzy bdb...
suki

mł. tez nie wiem kto :roll:
pśrd. Aliana Alison Salvare CWC
otw. DIKE Gratia Superis 1/1 dos. CWC CACIB BOB :multi: :multi:

dokładniejsze wyniki może uda mi sie póxniej dać...
i reszty to w innych kolorach :roll:

warg2003warg zabij mnie ...to Ty??!! nie wiedziałam :lol: ale nie pamiętamn :lol: napewno mnie ??

Posted

Aga, co wystawiasz?
Ja juz troszeczke adrenalinki nabieram, no zobaczymy jak to bedzie;)
Jestescie w stanie mi powiedziec, na co szczegolna uwage zwraca pan Janusz Opara???:razz:

Posted

[quote name='AMIŚKA']JASMIN

GRATULACJE ZE ZWYCIĘSTWA NA PIERWSZEJ WYSTAWIE I DALSZYCH SUKCESÓW:laola: :laola: :laola: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao:

Ogromnie dziękuję za gratulację. A dla niepoinformowanych na naszej pierwszej wystawie dostaliśmy Zw.Mł , NJWR i III miejsce na BOG Junior