Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

"mar napisał(a):
A może - bez obrazy - na piątek przewidziane są grupy globalnie najmniej widowiskowe, efektowne? Moim zdaniem to tak właśnie jest.

Już parę osób napisało swoją opinię nt. widowiskowości V grupy. Samoyed, husky, alaskany, szpice (te małe), chow-chow, xolo, tajski ridgeback itp. Nadal uważasz, że te rasy są nieciekawe...?!

Brak rotacyjności świadczyć raczej może o swoistego rodzaju lenistwie organizatorów. Bo jeżeli już jest plan sędziowania, to po co go zmieniać lub cokolwiek z nim robić?
Pzdr.

Posted

maga18 napisał(a):
efektowność danej grupy to sprawa indywidualna - o gustach sie nie dyskutuje!! :evilbat:
z jakis przyczyn wystawa jest 3 dniowa - trzeba to uszanowac, a ze akurat w piatek sa grupy III, V, VI, VII to o niczym nie swiadczy!

Maga18 - ależ ja szanuję fakt, że wystawa katowicka jest 3-dniowa. Nawet bardzo szanuję. Tak szanuję, że od kilku dobrych lat nie mogę tam pojechać...

Sam podział ras na dni wystawowe, faktycznie, o niczym nie świadczy. Ale już fakt, że te grupy są od dobrych kilku lat w te same dni, że nic się nie zmienia, to już coś znaczy. Ja swoje zdanie napisałam w poprzednim poscie.
Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):

Brak rotacyjności świadczyć raczej może o swoistego rodzaju lenistwie organizatorów. Bo jeżeli już jest plan sędziowania, to po co go zmieniać lub cokolwiek z nim robić?
Pzdr.

Widzę Asiaczek, ze masz podobne zdanie na ten temat jak ja.. Pomijajac fakt, ze ma cirneco oceniac p. Król, to ten piatek jakiś małofortunny. Ja mojego TZ-a nie moge ciagle namawiać na wolne piątki .

A co do tego która grupa jest widowiskowa.. Niech no ktos mi powie ze cirneco, baski czy xola sa mało przyciagajace uwage :evilbat:

Posted

Asiaczek napisał(a):
maga18 napisał(a):
efektowność danej grupy to sprawa indywidualna - o gustach sie nie dyskutuje!! :evilbat:
z jakis przyczyn wystawa jest 3 dniowa - trzeba to uszanowac, a ze akurat w piatek sa grupy III, V, VI, VII to o niczym nie swiadczy!

Maga18 - ależ ja szanuję fakt, że wystawa katowicka jest 3-dniowa. Nawet bardzo szanuję. Tak szanuję, że od kilku dobrych lat nie mogę tam pojechać...

Sam podział ras na dni wystawowe, faktycznie, o niczym nie świadczy. Ale już fakt, że te grupy są od dobrych kilku lat w te same dni, że nic się nie zmienia, to już coś znaczy. Ja swoje zdanie napisałam w poprzednim poscie.
Pzdr.

no tak to juz jest problem :roll:
moja grupa jest zawsze w niedziele... i tez mi nie na reke... ale chyba wole nd jak piatek... :roll:

Posted

Jejek pewnie ze bedzieky :D Nie bedziemy sie raczej wystawiac (bo debiut i jej i moj na takiej wystawie niebardzo a poza tym nie wiem czy ją mozna wystawic?, choc w papierach ma arlekin :roll: ) ale byc bedziemy :D i nasza hodowla tez bedzie :lol:

Posted

maga18 napisał(a):
Xolo to w skrocie Nagi Pies meksykanski :D - duzy, sredni lub miniaturowy, łysy z czuprynka na czole :lol:

:oops:
A można wiedzieć skąd ten skrót powstał? :wink:

Jeśli zadaję głupie pytania, to sorki, ale naprawdę nie słyszałam jeszcze tej nazwy :lol:

Posted

xolo ma jedna z hodowczyń dogów śmieszny piesek widziałam w Poznaniu

czarna to już zalezy od was czy chcecie czy nie też trzeba brać pod uwage czy sędziom nie będzie przeszkafdzać że to bielusieńka dożynka (chociaż takie są rzadkie i bardzo bardzo słodkie) no ale przedewszystkim zależy czy macie ochote jeździć przecie ;-)

a my jedziemy bo jedziemy i będziemy się wystawiać tylko trzeba jeszcze zgłosić i czy na pewno pojedziemy ;-)

w końcu pare wystaw mamy przed sobą patrząć że ja chce młodemu skończyć Mł. Championat teoretycznie wystarczą nam teraz już tylko 2 krajówki ale nie wiadomo czy i w legionowie i głogowie dostaniemy jakiś tytuł i wniosek więc ja w zapasie mam te nieszczęsne Katowice gdzie będzie od cholery dogów i w lutym jeszcze Rzeszów może tam pojedziemy ale mówie wszystko zależy od Championatu no i oczywiście KORONy :D bo kto inny jak nie ona nas wystawia ;-)

Posted

bo na mnie się wystawia i jak stoje z nim gdzie po za ringiem to jeszcze jeszcse się ustawi ale na ringu za choelre ma gdzieś ma mnie przy sobie i nie szuka nikogo innego atak jak ktoś wystawia to on na mnie taki mechanizm już jest sprawdzałmam to w Łodzi gdzie na reprosuktorze i na hodowlance z nim stał i zupełnie nie mogłam go ustawić więc póki co nie próbuje jak KORONA nie będzie mogła go wystawić to będę musiała nad jakimś innym rozwiązaniem pomyśleć ale póki co mam KORONE i jestem jej bardzo wdzięczna za wystawiaanie zresztą w opisie4 z Poznania i Jojek i jej dziecko mieli napisane że bardzodobra prezentacja więc samo przez sie ;-)

Posted

czarna, nie wiem jak białe jest wasze dożysko, ale kilka dni temu zobaczyłam fotkę Ch. Pl. PENNY Moloseum

Jak widzisz Championa Polski. A , ktoś ją musiał oceniać. Jest na pewno oryginalna

Guest bernulka
Posted

Mi najbardziej podoba sie sobota - ale to pewnie dlatego ze bernusie są w sobote a to moja ulubiona rasa. Ale czemu odrazu musicie obrażać ... Mi nie spodobał się zbytnio komentarz "jeśli lubisz oglądać seriale". Powinniśmy zanim cos powiemy ugryść się w język bo innym możecie/możemy zrobić przykość swoimi wypowiedziamy.

paździoszki

Posted

Klaudia, wiem , widziałam ją z drugiej strony.

Ja sama jestem fanką płaszczowych z "Moloseum".

Sama gdy mieliśmy w latach 80-tych dogi miałam czarnego. Nie mogłam trafić na płaszczowe. Teraz dla wielkiej przyjemności zagladam tam na stronkę by się nimi "napaść". Niestety , dog to już chyba u mnie nie zamieszka. :cry:

Posted

wiesz Jojek jest płaszczakiem ale kupując doga szukalismy raczej ładnej suńi arlekinki ale on nam się strasznie spodobal i nie długo minie rok jak jest u nas w domciu :D