Ajrisz Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Nie zgadzam się! W sobotę są najlepsze! Nooo... jezeli lubisz ogladac seriale! ;-) Quote
mar Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Głodnemu chleb na myśli 8) Kryminalnych ubóstwiam :-) Jecze trochę ponad 4 godziny do następnego odcinka <jupi> Quote
Ajrisz Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Głodnemu chleb na myśli Taaa... glodny glodnemu zawsze wypomni, kolego. :wink: Kryminalnych tez uwielbiam to fakt!!! < Ah...! Zawada. :loveu: > Quote
jo-jo Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 no i się spóźniłam na chustę :cry: a będę 10 bo wtedy nasza grupa Quote
jo-jo Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 tfu jakiego 10 w Nowym Dworem mi się pomyliło będę 2 dnia czylui 25 Quote
Asiaczek Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 "mar napisał(a): A może - bez obrazy - na piątek przewidziane są grupy globalnie najmniej widowiskowe, efektowne? Moim zdaniem to tak właśnie jest. Już parę osób napisało swoją opinię nt. widowiskowości V grupy. Samoyed, husky, alaskany, szpice (te małe), chow-chow, xolo, tajski ridgeback itp. Nadal uważasz, że te rasy są nieciekawe...?! Brak rotacyjności świadczyć raczej może o swoistego rodzaju lenistwie organizatorów. Bo jeżeli już jest plan sędziowania, to po co go zmieniać lub cokolwiek z nim robić? Pzdr. Quote
Asiaczek Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 maga18 napisał(a):efektowność danej grupy to sprawa indywidualna - o gustach sie nie dyskutuje!! :evilbat: z jakis przyczyn wystawa jest 3 dniowa - trzeba to uszanowac, a ze akurat w piatek sa grupy III, V, VI, VII to o niczym nie swiadczy! Maga18 - ależ ja szanuję fakt, że wystawa katowicka jest 3-dniowa. Nawet bardzo szanuję. Tak szanuję, że od kilku dobrych lat nie mogę tam pojechać... Sam podział ras na dni wystawowe, faktycznie, o niczym nie świadczy. Ale już fakt, że te grupy są od dobrych kilku lat w te same dni, że nic się nie zmienia, to już coś znaczy. Ja swoje zdanie napisałam w poprzednim poscie. Pzdr. Quote
czarna_hancza Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 bernulko... jojek na dogach wiec w sobote ;) Wiec tak jak Ty wiec moze sie spotkamy? :lol: Quote
jo-jo Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 czarna mam rozumieć zę będziesz ze snieżynką w Katowciach ? ;-) bo jak tak to bardo chetnie się spotkamy i wszystkich zapraszamy pod ring doziów ;-) Quote
karenina Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Asiaczek napisał(a): Brak rotacyjności świadczyć raczej może o swoistego rodzaju lenistwie organizatorów. Bo jeżeli już jest plan sędziowania, to po co go zmieniać lub cokolwiek z nim robić? Pzdr. Widzę Asiaczek, ze masz podobne zdanie na ten temat jak ja.. Pomijajac fakt, ze ma cirneco oceniac p. Król, to ten piatek jakiś małofortunny. Ja mojego TZ-a nie moge ciagle namawiać na wolne piątki . A co do tego która grupa jest widowiskowa.. Niech no ktos mi powie ze cirneco, baski czy xola sa mało przyciagajace uwage :evilbat: Quote
Iwa-R Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 A że tak się zapytam..... co to xola? :hmmmm: :roll: Quote
maga18 Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Xolo to w skrocie Nagi Pies meksykanski :D - duzy, sredni lub miniaturowy, łysy z czuprynka na czole :lol: Quote
maga18 Posted November 19, 2005 Posted November 19, 2005 Asiaczek napisał(a):maga18 napisał(a):efektowność danej grupy to sprawa indywidualna - o gustach sie nie dyskutuje!! :evilbat: z jakis przyczyn wystawa jest 3 dniowa - trzeba to uszanowac, a ze akurat w piatek sa grupy III, V, VI, VII to o niczym nie swiadczy! Maga18 - ależ ja szanuję fakt, że wystawa katowicka jest 3-dniowa. Nawet bardzo szanuję. Tak szanuję, że od kilku dobrych lat nie mogę tam pojechać... Sam podział ras na dni wystawowe, faktycznie, o niczym nie świadczy. Ale już fakt, że te grupy są od dobrych kilku lat w te same dni, że nic się nie zmienia, to już coś znaczy. Ja swoje zdanie napisałam w poprzednim poscie. Pzdr. no tak to juz jest problem :roll: moja grupa jest zawsze w niedziele... i tez mi nie na reke... ale chyba wole nd jak piatek... :roll: Quote
czarna_hancza Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Jejek pewnie ze bedzieky :D Nie bedziemy sie raczej wystawiac (bo debiut i jej i moj na takiej wystawie niebardzo a poza tym nie wiem czy ją mozna wystawic?, choc w papierach ma arlekin :roll: ) ale byc bedziemy :D i nasza hodowla tez bedzie :lol: Quote
Iwa-R Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 maga18 napisał(a):Xolo to w skrocie Nagi Pies meksykanski :D - duzy, sredni lub miniaturowy, łysy z czuprynka na czole :lol: :oops: A można wiedzieć skąd ten skrót powstał? :wink: Jeśli zadaję głupie pytania, to sorki, ale naprawdę nie słyszałam jeszcze tej nazwy :lol: Quote
jo-jo Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 xolo ma jedna z hodowczyń dogów śmieszny piesek widziałam w Poznaniu czarna to już zalezy od was czy chcecie czy nie też trzeba brać pod uwage czy sędziom nie będzie przeszkafdzać że to bielusieńka dożynka (chociaż takie są rzadkie i bardzo bardzo słodkie) no ale przedewszystkim zależy czy macie ochote jeździć przecie ;-) a my jedziemy bo jedziemy i będziemy się wystawiać tylko trzeba jeszcze zgłosić i czy na pewno pojedziemy ;-) w końcu pare wystaw mamy przed sobą patrząć że ja chce młodemu skończyć Mł. Championat teoretycznie wystarczą nam teraz już tylko 2 krajówki ale nie wiadomo czy i w legionowie i głogowie dostaniemy jakiś tytuł i wniosek więc ja w zapasie mam te nieszczęsne Katowice gdzie będzie od cholery dogów i w lutym jeszcze Rzeszów może tam pojedziemy ale mówie wszystko zależy od Championatu no i oczywiście KORONy :D bo kto inny jak nie ona nas wystawia ;-) Quote
czarna_hancza Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 jojek..a dlaczego nie wystawiasz go sama? :hmmmm: Quote
jo-jo Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 bo na mnie się wystawia i jak stoje z nim gdzie po za ringiem to jeszcze jeszcse się ustawi ale na ringu za choelre ma gdzieś ma mnie przy sobie i nie szuka nikogo innego atak jak ktoś wystawia to on na mnie taki mechanizm już jest sprawdzałmam to w Łodzi gdzie na reprosuktorze i na hodowlance z nim stał i zupełnie nie mogłam go ustawić więc póki co nie próbuje jak KORONA nie będzie mogła go wystawić to będę musiała nad jakimś innym rozwiązaniem pomyśleć ale póki co mam KORONE i jestem jej bardzo wdzięczna za wystawiaanie zresztą w opisie4 z Poznania i Jojek i jej dziecko mieli napisane że bardzodobra prezentacja więc samo przez sie ;-) Quote
musia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 czarna, nie wiem jak białe jest wasze dożysko, ale kilka dni temu zobaczyłam fotkę Ch. Pl. PENNY Moloseum Jak widzisz Championa Polski. A , ktoś ją musiał oceniać. Jest na pewno oryginalna Quote
Guest bernulka Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Mi najbardziej podoba sie sobota - ale to pewnie dlatego ze bernusie są w sobote a to moja ulubiona rasa. Ale czemu odrazu musicie obrażać ... Mi nie spodobał się zbytnio komentarz "jeśli lubisz oglądać seriale". Powinniśmy zanim cos powiemy ugryść się w język bo innym możecie/możemy zrobić przykość swoimi wypowiedziamy. paździoszki Quote
jo-jo Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 ale Penny ma troche więcej czarnego :D ale sędziowie różnie oceniają kolor naprawde :-) Quote
musia Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Klaudia, wiem , widziałam ją z drugiej strony. Ja sama jestem fanką płaszczowych z "Moloseum". Sama gdy mieliśmy w latach 80-tych dogi miałam czarnego. Nie mogłam trafić na płaszczowe. Teraz dla wielkiej przyjemności zagladam tam na stronkę by się nimi "napaść". Niestety , dog to już chyba u mnie nie zamieszka. :cry: Quote
jo-jo Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 wiesz Jojek jest płaszczakiem ale kupując doga szukalismy raczej ładnej suńi arlekinki ale on nam się strasznie spodobal i nie długo minie rok jak jest u nas w domciu :D Quote
czarna_hancza Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Musia fakt.Ale Penny jest cudna. Moja ma cudowną linie i jest mega prosta ale... biała :D Quote
jo-jo Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 ae jest i tak śliczna P.s kiedy będzie U Ciebie ??;-) Quote
Recommended Posts