Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Acha, i tak jak pisałam wcześniej, nie ma konieczności dojeżdzania do samego ronda, bo ok. 150 m przed nim jest teraz skrzyzowanie ze światłami, na którym skręcajac w prawo trafia sie wprost na tyły spodka i parkingi.
Przyda sie ;) Niestety od strony Warszawy zawsze sa tam problemy... chociaz rok temu nam sie jakos udalom 2 lata temu tragedia ;)

Polna - w Intecity moga byc chyba problemy z psem.. ;)

Posted

Agasia napisał(a):

Nie ma problemu. Ja niedawno wracałam z Wawy do Katowic InterCity z psem. Z tym, że bilet na psa jak dobrze pamiętam kosztował 15 zł. ( na miniaturowego jamnika ale to chyba nie ma znaczenia ) a w zwykłym PKP z Katowic do Bielska za bilet płaciłam 4 zł.

Posted

Agasia napisał(a):
Przyda sie ;) Niestety od strony Warszawy zawsze sa tam problemy... chociaz rok temu nam sie jakos udalom 2 lata temu tragedia ;)

tak no ale to w piątek a jak sytuacja w sobote może tam być?

Posted

SH napisał(a):
Co do stanu Ronda (dla NigdyNigdy i nie tylko ;) ) to jest ono nadal w przebudowie, choć w nieco bardziej zaawansowanym stanie niż rok temu.
Znacznie gorszym problemem dla zmotoryzowanych nadjeżdżających od strony Warszawy może być poranny korek i objazd (chyba nadal tam jest :roll: ) przed wlotem do centrum. Acha, i tak jak pisałam wcześniej, nie ma konieczności dojeżdzania do samego ronda, bo ok. 150 m przed nim jest teraz skrzyzowanie ze światłami, na którym skręcajac w prawo trafia sie wprost na tyły spodka i parkingi.

Tylko, że ja zawsze parkuję pod lodowiskiem, wtedy mam blisko z klamotami ;)
Niestety, dla mnie koszmarem jest drałowanie z ciężkim wózkiem po kocich łbach z parkingu na górze. Ten parking na tyłach, też nie jest zbyt szczęśliwy, bo tam schodki zwykle robią :roll:
Czy może się coś zmieni w tym roku? :diabloti:
W każdym razie, dzięki SH za informację, znaczy się- rondowej tradycji stało się zadość ;)

Posted

Polna napisał(a):
a ile kosztuje ulgowy w IC ?

Jak ja jechałam z Bielska do Wawy to w obie strony płaciłam podajrze 140 zł. ( bilet ulgowy ) więc w jedną stronę wychodzi 70 zł. plus 15 zł za psa ( w jedną stronę ).

Posted

zakla napisał(a):
Łojejku, to straszliwie duzo! Ja za przejazd w klasie 2 z Warszawy do Katowic placilam chyba 54zl w jedna strone(ulgowy).

Ale pewnie wcześniej kupiłaś bilet? Ja kupiłam dzień przed wyjazdem bo nie dokońca wiedziałam czym jadę a wiem, że jak się rezerwowało wcześniej to było taniej... A właśnie sobie przypomniałam, że jechałam z Bielska do Wawy ( InterCity ) a potem z Wawy do Katowic ( InterCity ) i z Katowic do Bielska ( PKP ) i za wszystko płaciłam te 140 zł. ( ulgowy ) więc może bedzie taka cena jak Ty mówsz ;)

Posted

flashka-g napisał(a):
mnie mozna bedzie spotkac w piatek na Huskych, w sobote na cocerach amerykanskich i w niedziele na grzywaczach:cool3:

OOooo bedziesz na cockerach ameryckich :) To moj ring - ja ze springerami walijskimi :) TO sie spotkamy :)
A co bedziesz wystawiac??

Posted

JASMIN napisał(a):
Jak ja jechałam z Bielska do Wawy to w obie strony płaciłam podajrze 140 zł. ( bilet ulgowy ) więc w jedną stronę wychodzi 70 zł. plus 15 zł za psa ( w jedną stronę ).
A może warto spróbować zakupic Super Bilet? Jwednak najpóźniej 7dni przed trasą.

Posted

Dobra to jeszcze mi powiedzcie , bo daleko mam:evil_lol: i nigdy w Spodku nie byłam:roll: , jak mam się dostać na salę gimnastyczną , to na którym parkingu mam stanąć , bo rozumiem że jest kilka. Tak żeby było najwygodniej, najbliżej i najczyściej ( bo o jakimś błotku wcześniej czytałam). Mogę zapłacić i i tak będę wcześnie!:roll:

Posted

Jagoodka napisał(a):
OOooo bedziesz na cockerach ameryckich :) To moj ring - ja ze springerami walijskimi :) TO sie spotkamy :)
A co bedziesz wystawiac??

Bede pomagac wystawiac Kasi młode Catoniumy:)):cool3: :loveu:

Posted

aleb napisał(a):
nie wiem czy ktos juz podawal ceny biletow wstepu? Jak cos to podaje ;)

normalny - 10 zł
ulgowy - 5 zł

A ja mam jeszcze pytanie.
Jedziemy z gonczym, i labradorem... Goncze sa w piatek, labradory w sobote... Czy labrador ma prawo wejsc w piatek na teren wystawy, i odpowoednio gonczy w sobote? Ja jako wlascicielka gonczego, w sobote juz musze kupic bilet w stepu? A wlascicile labradora w piatek???

Posted

SH napisał(a):
Nic z tych rzeczy :shake:
W tym roku wystawiam :eviltong:
Pies, husky, w klasie otwartej i suka, szpic wilczy, też w otwartej.
Miała być jeszcze weteranka, ale się posypała :placz:
Na ringu p.Króla sekretarzuje Ravk, więc jakby co to z pretensjami można do niego ;)

Co do stanu Ronda (dla NigdyNigdy i nie tylko ;) ) to jest ono nadal w przebudowie, choć w nieco bardziej zaawansowanym stanie niż rok temu.
Znacznie gorszym problemem dla zmotoryzowanych nadjeżdżających od strony Warszawy może być poranny korek i objazd (chyba nadal tam jest :roll: ) przed wlotem do centrum. Acha, i tak jak pisałam wcześniej, nie ma konieczności dojeżdzania do samego ronda, bo ok. 150 m przed nim jest teraz skrzyzowanie ze światłami, na którym skręcajac w prawo trafia sie wprost na tyły spodka i parkingi.

A jak z dojazdem na parking jesli jedziemy od strony Bileska? Trzeba dojechac do ronda? Da sie przejechac przez rondo? Ktos wczesniej pisal cos na temat parkingów, ale juz niestety nie wiem co....mozecie powtórzyc? :oops:

Ile trzeba placic za parkowanie?

Posted

Yoshko napisał(a):
Z tego co wiem , to mogą płacić również w złotówkach równowartosć euro ,po kursie bankowym jaki jest w danym dniu.

Wielkie dzieki!:buzi:

Posted

Krasna napisał(a):
A ja mam jeszcze pytanie.
Jedziemy z gonczym, i labradorem... Goncze sa w piatek, labradory w sobote... Czy labrador ma prawo wejsc w piatek na teren wystawy, i odpowoednio gonczy w sobote? Ja jako wlascicielka gonczego, w sobote juz musze kupic bilet w stepu? A wlascicile labradora w piatek???

ja na innych wystawach zawsze wchodze w oba dni na zgloszenie - myle ze tu nie powinno byc problemu