Agasia Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 No i plan sedziowania bedzie po 13 marca - brawo dla Katowic! :) Quote
jo-jo Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Agasia napisał(a):No i plan sedziowania bedzie po 13 marca - brawo dla Katowic! :) e tam dopiero ? :lol: Quote
Krasna Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ponawiam pytanie! Czy ktos zna jakis tani hotelik w Katowicach, albo w okolicy??? Bardzo prosze a prywatna wiadomosc!:buzi: Quote
Marta Chmielewska Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Ja tam podczepiam się do innych wysiadających z pociągu i idę (jadę) na wystawę grupowo. Zawsze w pociągu są ludzie z psami na wystawę :p Z samochodu tez widać, jak psie łby wystają zza okiem, można jechać za tymi łbami :lol: Quote
flashka-g Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 ja jeszcze szukam jakis psów do wystawiania na sobote..bo narazie mam same na piatek i niedziele..a w sobote chyba sie obijać bede:roll: Quote
jo-jo Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 Marta Chmielewska napisał(a):Ja tam podczepiam się do innych wysiadających z pociągu i idę (jadę) na wystawę grupowo. Zawsze w pociągu są ludzie z psami na wystawę :p Z samochodu tez widać, jak psie łby wystają zza okiem, można jechać za tymi łbami :lol: oj tak ten sposób potwierdzam :lol: sama na wystawe klubowa do Łodzi za psim łbem jechałam :lol: Quote
Agasia Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 flashka-g napisał(a):ja jeszcze szukam jakis psów do wystawiania na sobote..bo narazie mam same na piatek i niedziele..a w sobote chyba sie obijać bede:roll: A ja mam za to same na niedziele, a na piatek ledwo 1 szczeniaka.. ;) :cool1: Quote
Besa Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 jo-jo napisał(a): sama na wystawe klubowa do Łodzi za psim łbem jechałam :lol: Metoda odrobinę ryzykowna - my tak kiedyś jechaliśmy za psim łbem i dojechaliśmy na osiedle wieżowców :lol: - zagadaliśmy do tego "psiego łba" i okazało się, że przyjechali do cioci w odwiedziny, a o wystawie nic nie wiedzą :lol: Quote
jo-jo Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Besa napisał(a):Metoda odrobinę ryzykowna - my tak kiedyś jechaliśmy za psim łbem i dojechaliśmy na osiedle wieżowców :lol: - zagadaliśmy do tego "psiego łba" i okazało się, że przyjechali do cioci w odwiedziny, a o wystawie nic nie wiedzą :lol: nie no my się upewnialiśmy ;-)) nie za jednym samochodem się jechało tylk oza paroma a poza ttym z naklejkami psimi bądź hodowlanymi 8) Quote
Tutami Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Agasia Jak się będziesz bardzo w piątek nudziła to zawsze możesz podejść pogadać ze mną i rydzielcami. Co do jazdy za gromadą samochodów to tak pięć lat temu zwiedziłam Koszyce jak się w końcu zatrzymaliśmy to było już osiem aut ,pierwsi "tubylcy" którzy jednak mimo że wybrali się na wystawę nie mieli pojęcia gdzie się ona znajduje.:evil_lol: Quote
Marta Chmielewska Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Chachacha, ta metoda jest skuteczna choć dość ryzykowna. Na 10 wyjazdów samochodem tylko raz pojechaliśmy źle za psimi łbami ( a za nami kolejne psie łby) i to było w Toruniu z Parsonrkiem :evil_lol: Ci pierwsi pomylili drogę i całe stado samochodów za nimi też, na szczęście na migi pokazaliśmy sobie gdzie jechać i sznurek pogubionych odnalazł drogę ;-) Poza tym trafialiśmy bezbłędnie za innymi hodowcami. Nie wiem jak to jest, ale hodowcy jakoś sie na drodze wyrózniają, raz, że psami, dwa.. jakimś obłędem w oczach :evil_lol:;) Quote
musia Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Jeżeli już koniecznie chcecie jechać z dworca PKP tramwajem (przed gównym wyjściem) to proszę tram. nr 13. 1 przystanek. (bilety - cały 2.40 zł; ulg 1.20 zł - pies cały) Ale mają rację ci , co radzą na piechotę. Skręcacie w prawo (3 Maja) idziecie do Rynku (ok 150 m). Na rynku głowa w lewo i na horyzoncie widać "kosmiczny Spodek":lol: :crazyeye: :multi: w oddali. Quote
SH Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Wracając do kwestii aprors.... powinien byc gonczy siedmiogrozki, a nie wegierski... do kogo mam sie zglosic, zeby poprawili???) Według nomenklatury FCI, która obowiązuje nas podczas redagowania katalogu ERDELYI KOPO (wzorzec 241) to inaczej -> Transylvanian Hound, Hungarische Bracke, Chien courant de Transylvanie, Sabueso de Transilvania, a po polsku Gończy Węgierski. Gończy siedmiogrodzki nie występuje w wykazie ras uznanych przez FCI. Quote
JASMIN Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 musia napisał(a):Jeżeli już koniecznie chcecie jechać z dworca PKP tramwajem (przed gównym wyjściem) to proszę tram. nr 13. 1 przystanek. (bilety - cały 2.40 zł; ulg 1.20 zł - pies cały) Ale mają rację ci , co radzą na piechotę. Skręcacie w prawo (3 Maja) idziecie do Rynku (ok 150 m). Na rynku głowa w lewo i na horyzoncie widać "kosmiczny Spodek":lol: :crazyeye: :multi: w oddali. No mam nadzieję, że trafię z tego pociągu. Może spotkam na dworcu inne osoby z psami.;) Zresztą pociągiem będę w Katowicach o 7.46 więc mam troszkę czasu aby pobłądzić.:cool3: Quote
musia Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Jasmin nie panikuj. Wychodzisz z peronów tak jak prawie wszyscy, kierujesz się na halę głowną. Drepczesz po schodkach i jesteś na niej, kierujesz się jak cały tłumek głównym wyjściem . Schodzisz po schodach i jesteś na przystanku tramwajowym i dalej tak jak pisałam a) jedziesz 13-ka 1 przyst. b) drepczesz w prawo do Spodka c) "koniec języka za przewodnika" Quote
Noelani Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Naprawde nie da sie nie trafic z dworca do Spodka. Quote
Krasna Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 SH napisał(a):Wracając do kwestii Według nomenklatury FCI, która obowiązuje nas podczas redagowania katalogu ERDELYI KOPO (wzorzec 241) to inaczej -> Transylvanian Hound, Hungarische Bracke, Chien courant de Transylvanie, Sabueso de Transilvania, a po polsku Gończy Węgierski. Gończy siedmiogrodzki nie występuje w wykazie ras uznanych przez FCI. No tak... w takim razie polska oficjalna nazwa nie jest prawidlowa, tak samo jak i niemiecka. Ale jesli tak jest, to tak trzeba pisac w katalogu! Dzieki za odpowiedz!:buzi: Quote
SH Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Krasna -> dzięki za zrozumienie :) Osobiście uważam, że często tłumaczenia nazw ras są błędne. Najlepiej dla wszystkich by bylo gdyby stosowano tylko oryginalną nazwę rasy. Uniknięto by wielu problemów i niejasności :fadein: Quote
Krasna Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 SH napisał(a):Krasna -> dzięki za zrozumienie :) Osobiście uważam, że często tłumaczenia nazw ras są błędne. Najlepiej dla wszystkich by bylo gdyby stosowano tylko oryginalną nazwę rasy. Uniknięto by wielu problemów i niejasności :fadein: Z jednej strony tak.... ale zawsze to latwiej powiedziec gonczy wegierski, niz ERDÉLYI KOPÓ!;-) Quote
SH Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Pewnie łatwiej powiedzieć gończy węgierski, ale napisać w oryginale wcale nie jest tak trudno. A katalog ma przecież formę pisaną :eviltong: Poza tym wiele innych nazw ras zachowało oryginalny zapis i nikt nie próbował ich "tłumaczyć" na polski. Quote
bogi Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Dostaliśmy dziś potwierdzenie a na odwrocie jest uproszczona mapka i plan ringów- Quote
Jagoodka Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Tutami napisał(a):Jak już pisałam jestem całe trzy dni. W piątek z beaglami kl.poś Stokrotka spiska watra i kl ch Vanda z bacowho klobuka; W sobotę z Clumber spanielem sunia kl.sz.:a w niedzielę z całym stadem (8) podhaslanów. Więc jak kktoś ma ochotę się spotkać tosuuuper, bo psich znajomości noigdy za wiele.:lol: Tutami a ten clumber to Twoj?? Ja bede ze springerem walijskim tak wiec ten sam ring :) Licze na super zdjecia z clumberkiem. Quote
Tutami Posted March 8, 2006 Posted March 8, 2006 Mój,mój:multi: Jagoodka Zapraszamy na sesję zdjęciową, znaleźć będzie łatwo bo jesteśmy sami:evil_lol: ,więc i pomylić się nie sposób. Quote
Recommended Posts