Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

efra-husky napisał(a):
Savannah jest szansa, że się spotkamy w Katowicach :D

A może mi ktoś powiedzieć coś odnośnie sędziowania pana Janusza Opary? Muszę na coś szczególnego zwrócić uwagę?

Cóż jesli chodzi o pana Opare, hmm ja nie byłam u niego nigdy, ale słyszałam że to bardzo "politic" sędzia, jak to mówia moi znajomi z Francji :-? wiec nie wiem sama co myslec o tym :-?

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan Opara to tak jak p. Król. Albo chybisz albo trafisz. Raz sie potrafi psem zachwycic i az bic mu brawo, a miesiac pozniej stwierdzic, ze tak brzydkiego psa jeszcze nie widział 8) .)Ja juz do niego z własnej woli na pewno nie pojade.

Posted

Noelani napisał(a):
Wezcie pod uwage to ze w przyszlym roku bedzie limit 3500 psow na katowickiej wystawie, wiec nie czekajcie ze zgloszeniami na ostatni moment :)

A co to za nowość, czyżby spodek sie walił?

Posted

karenina napisał(a):
Pan Opara to tak jak p. Król. Albo chybisz albo trafisz. Raz sie potrafi psem zachwycic i az bic mu brawo, a miesiac pozniej stwierdzic, ze tak brzydkiego psa jeszcze nie widział 8) .)Ja juz do niego z własnej woli na pewno nie pojade.

no dokładnie to samo słyszałam o Panu Oparze, zreszta o P.Królu tez :-? a szkoda :-? albo cos sie podoba albo nie...a nie takie rzeczy że raz tak a raz nie... :roll:

Posted

Kika napisał(a):
Noelani napisał(a):
Wezcie pod uwage to ze w przyszlym roku bedzie limit 3500 psow na katowickiej wystawie, wiec nie czekajcie ze zgloszeniami na ostatni moment :)

A co to za nowość, czyżby spodek sie walił?

najwidoczniej :lol:

Posted

flashka-g napisał(a):
a ten tekst ze limit psów...hmmm przeciez im wiecej tym lepiej. Wiec to nie jest przypakdiem sciema zeby jak najwiecej sie zglosiło??

z tego co widziałam to nie tylko Katowice ogłosiły limit :-?

Posted

Jak to 3.500 tys? To co, przez 3 dni jeszcze sie nie wyrabiaja? Chyba racja w tym, ze sie wszyscy bedą wczesniej zgłaszac i wpłacac i bedzie tylko radosc dla o/katowice.

Savannah, kto jeszcze ogłosił limit? Jakos nie mam czasu sie na razie głebiac w strony zwiazkowe..

Posted

JustynaJK napisał(a):
limit jest faktycznie 3,5 tyś psów.jest na ulotkach na 1 stronie.
Spodek nie jest z gumy i 3,5 tyś psów to i tak dużo na ten obiekt.

Moze wyłączą w przyszłym roku lodowisko 8) , bo do atrakcji wystawianie tam nie należy :roll:

Posted

Limit zgłoszeń... To chyba nowość na polskich wystawach, ale myślę, że lepsze to niż wypchanie spodka psami i wystawcami do oporu, już i tak jest wystarczająco ciasno. A może zrobią wystawę czterodniową? :lol:

Posted

Ale z jednej strony to + dla oddzialu ze nie zbiera pieniedzy na sile, a ogranicza ta ilosc, dla komfortu wystawcow 8) Bo faktyczni spodek do wielkich nie nalezy ;)

Posted

Shanny.. napisał(a):
A dlaczego nie ma jeszcze sędziego seterów???? Czujemy się wyalienowani. 8) Tak więc nie znając obsady, nie wiem czy pojadę... ehh

Dokładnie Asiu! ;) Ja napewno będę w piątek z Westem, o ile będzie fajny sędzia dla Seterów do może Wysłannika zabiore, ale szczerze mówiąc wątpie, że dam sobie rade zrobić westa i setera i ich wystawić - jak ktoś się znajdzie do pomocy to może wezme dwa :wink: Asiu Ty będziesz z Rubinkiem?

Posted

Właśnie nie wiem. Dużo zależy od sedziego. Poza tym wystawa jest w piątek i nie wiem jak mi sie to z nauka ułoży. Zresztą już tak nie szaleję, jak wtedy, gdy robiliśmy Mł. Ch. :lol: Nie ma czasu... matura niby tak daleko, ale już tak blisko.
zdrowko

Posted

w tym roku w Katowicach bylo dokladnie 3570 psow czyli niewiel wiecej powyzej "limtu" - jeden ring srednio liczac - ale przeciez organizatorzy nie przewidza jakich ras sie zglosi wiecej i na ktory dzien to przypadnie a w cuda raczej nie wieza ze im 5 tys psow nagle na wystawe przyleci zwlaszcza ze z roku na rok coraz mniej ludzi na wystawy jezdzi...i co oni beda robic kae odsylac razem ze zgloszeniem ? a jak im jednoczesnie listonosz przyniesie 100 zgloszen to beda losowanie urzadzac ktorego przyjac a ktorego nie ??

Posted

Elitesse napisał(a):
w tym roku w Katowicach bylo dokladnie 3570 psow czyli niewiel wiecej powyzej "limtu" - jeden ring srednio liczac - ale przeciez organizatorzy nie przewidza jakich ras sie zglosi wiecej i na ktory dzien to przypadnie a w cuda raczej nie wieza ze im 5 tys psow nagle na wystawe przyleci zwlaszcza ze z roku na rok coraz mniej ludzi na wystawy jezdzi...i co oni beda robic kae odsylac razem ze zgloszeniem ? a jak im jednoczesnie listonosz przyniesie 100 zgloszen to beda losowanie urzadzac ktorego przyjac a ktorego nie ??

no dokładnie :-?

Posted

Fajnie.. na moje pytanie kto będzie sędziował podengo, odpisali mi, że to rozważą i że to będzie zależało od liczby zgłoszonych psów. No to skąd mam wiedzieć czy mi się opłaca wysyłać zgłoszenie jak nie wiem kto sędziuje :o ?