Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tiggy napisał(a):
Tak, tak dokladnie przetrzepywali,ze jakbym byla terroryst(k)a to i tak bym swoje zrobila... :lol: :roll:

O matko tego to nie wiedziałam. Dobrze, że mi przy wejściu torebki nie przetrzepali bo znaleźliby...dodatkowego psa:evil_lol:

Posted

"Marta Chmielewska" napisał(a):
Nie mówię juz o tym, że obstawili spodek ochroną, jakby miał być atak bombowy

Ciekawe, czy było by Ci równie wesoło, gdyby jakiś dowcipniś lub, co gorsza, prawdziwy terrorysta istotnie wybrał Spodek w czasie trwania wystawy za dogodny cel ataku? :cool1:

BTW ochrony było dokładnie tyle ile wymagają przepisy.

Posted

Ja weszłam z plecakiem i nikt mnie nawet nie spytał co w nim mam. Ochrona była tylko po to by WYGLĄDAĆ a nie by chronić :mad:

Mnie najbardziej zadziwił fakt, jak to w czasie ulegała zmianie opłata parkingowa. My wjeżdżaliśmy dość wcześnie, opłata była 20 zł. Znajomy wjeżdżał dużo później, zażyczyli sobie od niego o 10 zł więcej. A to ten sam parking był

Ten na górze?
Ja też zapłaciłam 30zł:crazyeye: Wydało mi się to strasznie drogo, no ale gdzies zaparkować musiałam :roll:

Posted

Ja przyjechałam o 7:30- zaparkowałam na ulicy, pod samiutkim spodkiem, bliziutko wyjścia, za darmo :cool1:
Ochrona była bardzo uprzejma- uśmiechnięta i życzliwa- w moim odczuciu, profesjonalna.
Sprawdzono mi tylko to, czego się spodziewałam, czyli wejściówkę i paszporty.
Obsługa sprzątająca pracowała bardzo prężnie, sekretariat rówież.
Sedziowanie naszej rasy bardzo nam się niepodobało, ale nie zawsze wszystko jest tak, jakbyśmy chcieli. Trudno.
W przyszłym roku i tak planuję nawiedzić Spdek ponownie (chyba, że będzie ten sam sedzia lub podobny :diabloti: ) :cool2: .

Posted

Co do parkingów się nie wypowiem bo dostałam wjazdówkę:evil_lol: więc nie wiemcz problem był,a plotek nie powtarzam:eviltong: ,ale co do ochrony to ja nie mam zastrzeżeń .Nikr minie nie przeszukiwał jedynym zainteresowaniem bagażem -sporym zresztą- było pytanie czy potrzynać psy lub torbę jak szukałam papierów .Naprawdę życzę każdej wystawie takiej ochrony. Co prawda miałam lekkie spięcie z jednym panem któremu przeszkadzało że psy w przejściu leżą ale po stwierdzeniu iż nie jest to jedyne przejście a ja tu mam ring pan sobie odpuścił. Moim zdaniem duży plus:multi: a przy okazji jak ktoś chciałby podłożyć bombę to i tak pewnie by mu się udało a mnie się wydajr że zadanie ochrony na wystawie jest trochę inne.

Posted

Uderz w stól a nożyce się odezwą. Napisałam fakt: spodek był obstawiony. koniec, kropka. Ani czy mi się podobało, ani czy mi się nie podobało, ani czy mi to przeszkadza czy pomaga.Nie podobała mi się organizacja wystawy a to coś zupełnie innego. :p I na szczęście jest możliwość wyboru, dlatego z całym szacunkiem, Katowice mnie do siebie nie przyciągają, co za tym idzie szkoda jechać kilkaset kilometrów. :-) MOJE ZDANIE (ale z tego co wiem nie tylko moje :eviltong:)

Posted

DeDe napisała (w kilku postach)

"Godi - absolutnie się nie obrażam. Byłoby natomiast hipokryzją z mojej strony, gdybym nie ucieszyła się z tej właśnie oceny tego właśnie sędziego - cenionego, zapraszanego na wystawy na całym swiecie, chociaż owszem - o opinii trudnego i kontrowersyjnego. Szczerze mówiąc, dla mnie typ przez niego preferowany był dosyć czytelny - niezbyt obficie owłosione (Kira ma w karcie "szata mogła być w lepszej kondycji"), lekkie i sprawiające wrażenie "sprężystych" belgi.

Beatko, nie widziałam tervików - zresztą zmyłam się dosyć szybko po ocenie. Natomiast z tego, co widziałam, u Zvi włos powinien być obfitszy tylko na kryzie i portkach, bez nadmiernej obfitości, fal itp. na tułowiu. Zauważyłam też, że psy u niego preferowane miały podobne wyrazy głowy. Aha, podobno lubi zwarte psy,krótkie, z temperamentem. Ale piszę tylko na podstawie tego, co widziałam na wystawie i słyszałam wcześniej.

Aaaa, zapomniałam jeszcze - piętno płci. Koleżanka którą oceniał bodajże w Opolu mówiła mi, że lubi zdecydowanie zaznaczone.
Ale nie jest moim celem obrona sędziego (chociaż, nie ukrywam, że jak widać go bronię ) tylko zwyczajne stwierdzenie, że kazdy sędzia ma swój typ - nawet w obrębie wzorca jest tu spore pole do popisu, nie tylko w OB."

DeDe dziękuję za te słowa. Ja też nie bronię sędziego, bo moja suka wygrała, ale uważam, że trzeba umieć przegrywać. Ja swoją karierę wystawiania psa zaczęłam od przegranych - ocen bdb. Dopiero z Cami poczułam, co to znaczy zwyciężać, ale też klka razy z nią przegrałam. No cóż raz jesteśmy na wozie, raz pod wozem, jak w życiu.

Posted

No cóż raz jesteśmy na wozie, raz pod wozem, jak w życiu.

No tak każdemu się zdarza. Mi np. w Katowicah też nie poszło najlepiej, bo też zależy od sędziego..

Posted

Tutami napisał(a):
:razz:

Jagoodka masz może jeszcze jakieś foty Lindy zwłaszcza na podusi bo mi w domu uwierzyć nie chcieli,a poza tym to wszyscy robili foty i mieli przysyłać i buuu nie ma:placz:

Tutami nie mam niestety żadnego na podusi :( Nikt ej nie chciał przeszkadzac jak tak słodko spała dzidzia malutka :))
Ale pewnie nie raz jeszcze takie zrobimy.
Ja jak obiecuję to sie wywiązuje z obietnic, może inni jeszcze też przyslą

Posted

basia napisał(a):
Ten na górze?
Ja też zapłaciłam 30zł:crazyeye: Wydało mi się to strasznie drogo, no ale gdzies zaparkować musiałam :roll:

Oj z tymi parkingami to pomylić się można było. My byliśmy na parkingu na górze i chcieli on nad 40 zł :crazyeye:

Posted

A to wicę flashka że mamy nową rasę "grzywacz pociągowy":cool3:
A jak się nie obrazisz to ja mam teorię jak to nagus to po prostu do ciepełka chciała bo było zimno bidulce hihihi:evil_lol:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Tak jak przewidziałam, nikt ode mnie nie chciał w piątek zaświadczenia od weterynarza, pokazałam tylko świadectwo szczepienia, do tego weszłam z psem niezgłoszonym. Ale ogólnie organizacja mi nie odpowiada i w przyszłym roku nie jadę. Nie mówię juz o tym, że obstawili spodek ochroną, jakby miał być atak bombowy :evil_lol:

:shake: a nie przyszło Ci do głowy, że po tragedii w styczniu takie są po prostu wymogi ? niewygodne ale obligo...:shake:

Posted

Tutami napisał(a):
bo to atleta jest hihihi:diabloti: albo zakochany taki i do ukochanej(nego) mu się spieszyło:cool3:

raczej to chciałą sie efrze w tyłek kłami wbic, i zalezało jej zeby ja dogonic bo szła przed nią:cool3: