Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

<My dostaliśmy pierwsze dorosłe CWC i pierwszy w życiu CACIB - nie szkodzi, że res., i tak się cieszymy. Zaczęliśmy dorosły championat.:smilecol:. Ciekawe, czy tak jak młodzieżowy uda nam się go zrobić w 1 sezonie??
(dodam tylko że sunia Jakarandy dostała NSwR, CWC, CACIB i ZW.R.
G--R--A--T--U--L--A--C--J--E-- D_L_A W--S--Z--Y--S--T--K--I--C--H--

apoza tym, dziwne rzeczy działy się u nas na ringu. Tytuowany polski ICH Tokyo został zdyskwalifikowany za wzrost :cool1:. Faktycznie jest wysoki, ale nie wydaje mi się, żeby mial więcej niż 50cm!

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jo-jo napisał(a):
jak masz przedewszystkim jeszcze dozie to ja baaaaaaaaaaaardzo prosze :lol:

My cosik mamy, ale niestety nie na swoim aparacie.. i musimy czekać do środy :shake: Nawet nie wiem co tam jest i jak wyszły ?? Ale powinny być :)

Posted

Agappe napisał(a):
ten sam sędzia dał a wkitach 3 oceny dostateczne.. a czy to jest taka pomyłka to bym polemizowała z tym.. o znajomości przez niego ras nie będe się wypowiadała, bo mnie tam nie było, ale uważam, że dobrze, że korzystał z całej gamy ocen

No to przynajmniej tyle. U nas w dwóch odmianach (maliniaków nie widziałam - przy czym tam, o dziwo, były prawie same doskonałe :roll: ) było dosłownie kilka trafnych decyzji. Reszta to kwiatki typu zwycięstwo młodzieży i best junior w młodziezy (a także miejsce w pierwszej piątce w BIS Junior - kto widział sukę, wie, co mówię) tervuerenki, która bała się własnego cienia, a w dodatku do doskonałości jej naprawdę daaaleeeeko. Albo ocena dobra dla groenendalela, który jest z górnej granicy wzrostowej, ale jest naprawdę całkiem niezły. Zwłaszcza w porównaniu chociażby do suki z mlodzieży i otwartej, które dostały po doskonałej.
Najgorsze jest to, że ten sędzia nie miał żadnego typu, w tym co robił nie było widać żadnej konsekwencji. Może więc dobrze oceniał dogi, dalmatyńczyki, czy akity, ale w belgach dał plamę.

I dla wyjaśnienia. Ja jestem za tym, żeby sędzia korzystał z calej palety ocen. Ale pod jednym warunkiem - że wie cokolwiek o rasie. Bo w przeciwnym razie wychodzi to, co mieliśmy okazję oglądać dzisiaj :mad:

Posted

Agappe napisał(a):
ten sam sędzia dał a wkitach 3 oceny dostateczne.. a czy to jest taka pomyłka to bym polemizowała z tym.. o znajomości przez niego ras nie będe się wypowiadała, bo mnie tam nie było, ale uważam, że dobrze, że korzystał z całej gamy ocen

Nie zrozumiałaś tego, co napisała Godelaine. To dobrze, że sędzia korzysta z całej skali ocen, to prawda i nikt tego nie neguje. Jednak dobrze by było wiedzieć, dlaczego zostały postawione takie, a nie inne oceny. I dlaczego psy z ocenami bdb nie uzyskały lokat (w naszej rasie w żadnej klasie nie było więcej niż 4 psy), bo to akurat jest niezgodne z regulaminem. Mój pies na tej wystawie skończył młodzieżowy championat, więc nie przemawia przeze mnie rozgoryczenie z powodu przegranej czy coś w tym stylu. A jednak mimo wygranej odczuwam niesmak. I nie tylko ja - takie jest wrażenie wszystkich wystawców belgów.:angryy:

Posted

ursus napisał(a):
Dzięki za jamniśki !! Ja miałam krótkowłosą miniaturkę w klasie szczeniąt......... szkoda ,że się nie załapała na fotkę.......... robicie takie super zdjęcia!!

No szkoda ale ja się tak denerwowałam bo niedość, że pierwszy raz na wystawie byłam to odrazu wystawiałam swoją sunie. A tak w ogóle to musieliśmy się widzieć bo przy tym samym ringu ;). Ja byłam z długowłosą miniaturą ( suczką ) w młodzieży, mała dopiero co 9 msc skończyła i gdyby wystawa była tydzień wcześniej to szłaby jeszcze w szczeniakach...

Posted

Co to za golden był co Bisa zgarnał?? Bo troche taki niepoprawny w ruchu byl, ale to sie wytnie..choc z takim psem na Bis? Wczoraj byl jeszcze przygotowany nawet, ale w sobote na BOG to cały pofalowany- niczym sie nie wyrózniał z tej 10 uważam. Ale WIlczarz i Jamniczek bardzo apetyczne:cool3:

Posted

flashka-g napisał(a):
Co to za golden był co Bisa zgarnał?? Bo troche taki niepoprawny w ruchu byl, ale to sie wytnie..choc z takim psem na Bis? Wczoraj byl jeszcze przygotowany nawet, ale w sobote na BOG to cały pofalowany- niczym sie nie wyrózniał z tej 10 uważam. Ale WIlczarz i Jamniczek bardzo apetyczne:cool3:

hmmmm
de gustibus...............
Moim zdaniem (skromnym i niedoswiadczonym )
Sliczny byl seter zaslugiwal na pudlo. jamnik ok
wilczarz osobiscie mi sie nie podobal
na goldenach sie nie znam zupelnie- ten wygladal efektownie

Posted

To fakt seter ok, i PON, Szpic miniaturowy to troche wygladał jak szpic mały- a nie pomeranian. York- takze bardzo skromny, w starym typie, ogolnie wole inne

Ale kazdy woli co innego:p

Posted

flashka-g napisał(a):

Ale kazdy woli co innego:p

No dokladnie.
PON jak dla mnie ciut duzy
bokser nieladny
york tak jak powiedzialas

Ogladajac konk. finalowe ogolnie odnioslam wrazenie, ze dziwne psy powychodzily z ras