Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jeśli pies ma być na junior handling, ale zgłoszony będzie do konkurencji dopiero później to nie ma szans na wpuszczenie? :mad:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No, ale nie musi być :cool3:
Przynajmniej z Bydgoszczy to wiem, ze qmpela wystawiala na JH niezgloszonego psa. CHyba, ze cos sie zmienilo :eviltong:

Posted

Agasia napisał(a):
Viz - pies na jh powinien byc zgloszony ogolnie na ring

W regulaminie JH pisze, ze pies może być zgłoszony tylko do konkursu JH - więc nie musi byc zgłoszony do oceny na ringu.

Posted

Viz napisał(a):
O super :)
A można do JH zgłąszac w trakcie wystawy? :lol:

Czasami można - nie wiem jak jest w Katowicach.
W kazdym razie regulamin mówi jeszcze o tym, że zmiana psa jest dozwolona bezpośrednio przed konkursem.

Posted

Cytat:
Napisał(a) maga18
i mam jeszcze jedno pytanie... jakbym jutro wysłała priorytetem/meilem dowód wpłaty to dostałabym jeszcze numerek ?????????

czy ktos z o/Katowice zna odpowiedz na moje pytanie

Nie ma już możliwosci odebrania numerka inaczej niż w sekretariacie wystawy.

A propos parkingów to poza płatnym sa również niepłatne - za Spodkiem.
Można też próbować znaleźć miejsce na parkingach osiedlowych.

Teren wystawy - hala główna, w tym sekretariat - jest dostępny od 7.30.

W Katowicach do JH zgłoszenia są przyjmowane dopiero na wystawie :)

Posted

SH napisał(a):

Teren wystawy - hala główna, w tym sekretariat - jest dostępny od 7.30.

hehe no to super hehe ja będę o 7.15 to jak zajdę na miejsce to juz otworzą :P

Posted

Jezeli mam kwitki powiedzmy dwa, jeden na kwote 90zł, a drugi na 5zł
to mogłabym odebrać na ten 90zł Gdyz moja znajoma mi przekaze pewnie koło 10 (ten o wyskoości 5zl) to bedą wielkie kolejki, albo chociaz na skan tego za 5zł :)

Posted

SH napisał(a):
W Katowicach do JH zgłoszenia są przyjmowane dopiero na wystawie :)

to może i ja się skusze z moim kuniem :lol: nie tak na serio to ja tam się nie nadaje nic nie umiem i ogólnie...wystawie go normalnie w klasie i już :lol:

Posted

SH napisał(a):
Prawdę mówiać to chyba otwrte będzie nawet wcześniej, ale nie wiem na 100% więc nie piszę :)

a przypadkiem to nie jest otwarte już od 6.00 6.30 ??

Posted

Nie jestem pewna na 100% ale obiło mi się o uszy, że JH ocenia p. Krystyna Opara we wszystkie dni.
A co do otwarcia to być może, że już od 6 można wejść, ale też nie mam pewności, więc nie chcę potwierdzać i wprowadzać w błąd.

Posted

SH napisał(a):
Nie jestem pewna na 100% ale obiło mi się o uszy, że JH ocenia p. Krystyna Opara we wszystkie dni.
A co do otwarcia to być może, że już od 6 można wejść, ale też nie mam pewności, więc nie chcę potwierdzać i wprowadzać w błąd.

Jak to p. Opara?? - Co roku ten sam sedzia na JH w Katowicach??? - przecież p. Krystyna Opara sedziowała JH w tamtym roku.....

Posted

Coż, ja nie mam na to wpływu :roll:
A poza tym napisałam wyraźnie, że nie wiem na 100%.
Zapisy są od 10, wiec pewnie wtedy powiedzą tez kiedy są eliminacje, bo to będzie zależało też od ilości zgłoszeń.

Posted

SH napisał(a):
Coż, ja nie mam na to wpływu :roll:
A poza tym napisałam wyraźnie, że nie wiem na 100%.
Zapisy są od 10, wiec pewnie wtedy powiedzą tez kiedy są eliminacje, bo to będzie zależało też od ilości zgłoszeń.

No ja wiem :(
Ale w JH sedzia chyba nie ma az tak dużego znaczenia co nie??
Nie tak jak w championatach, ze musza byc rozni sedziowie....

Posted

W JH ma znaczenie ilość zdobytych w sezonie punktów a nie sędzia. Przynajmniej tak sądzę :roll: Ale powinno coś być na ten temat w regulaminie.

Posted

A ja przemycałam niezgłoszonego psa wiele razy na różne sposoby.Czasem wchodziłam z jednym,odbierałam nr, zostawiałam psa i szłam po drugiego,którego ktoś potrzymał za bramą.Przylepiałam nr,machałam papierkami i mówiłam,że musiałam wyjść do samochodu.Jak widzieli mnie z nr i bez bagaży to nic nie sprawdzali.Gorzej będzie jaksobie nakupią czytników do chipów.

Posted

Opara sędziuje odkad pamieatm z Katowicach, i jeszcze Pyrchała zawsze, Nie dojrze ze zawsze najwiecej sedziowała..i te same osoby zwykle wygrywaja. Pozatym niby jest cos takiego ze co rok na tej samej wystawie nie moze oceniac ta sama sedzina..ale widac ze MP zawsze bedzie mało organizatorow obchodzic..a powinno byc inaczej- bo to wlasnie ta młodziez potem reprezentuje nasz kraj na arenie miedzynarodowej, a pozatym sa nasza przyszłoscia.

Posted

puli napisał(a):
A ja przemycałam niezgłoszonego psa wiele razy na różne sposoby.Czasem wchodziłam z jednym,odbierałam nr, zostawiałam psa i szłam po drugiego,którego ktoś potrzymał za bramą.Przylepiałam nr,machałam papierkami i mówiłam,że musiałam wyjść do samochodu.Jak widzieli mnie z nr i bez bagaży to nic nie sprawdzali.Gorzej będzie jaksobie nakupią czytników do chipów.

nie zapominaj że nie wszystkie psy mają chipy 8)