Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

alanowak napisał(a):
czesc! czy ktos z was mialby pozyczyc psa na junior handling w sobote?? bo jakos tak wyszlo, ze zaklepany pies nei przyjedzie:mad: , a 2,4,8 raczej nie naleza do grup, w ktorych mam wtyki:D

Ja mogę pozyczyć springera walijskiego. Tez nie zgłoszony, ale jedzie z nami, bo uwielbia wystawy, a na ostatnia nie udało nam się dojechać, a młody widział, że się pakuję i był bardzo smutny...

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

flashka-g napisał(a):
no ja sie tak łatwo nie dam konkurencji:)) Mysle ze Kasia tez nie..bedziemy walczyc jak lwice:evil_lol: :mad: a niech tylko kto podskoczy:eviltong:

W sumie walczyć to bedziecie musialy z Rauberlainsem i to porzadnie. Ale będę trzymac kciuki i dopingować przy ringu :)

Posted

Jagoodka napisał(a):
W sumie walczyć to bedziecie musialy z Rauberlainsem i to porzadnie. Ale będę trzymac kciuki i dopingować przy ringu :)

ja niemoge znalezc nigdzie fotki tego psa...masz moze cos?

Posted

Przecież na potwierdzeniu, każdy narożnik jest wejściówką na jeden dzień; w sumie trzy a czwarty narożnik uprawania do odbioru katalogu - jak ktoś opłacił wystawę to go ma.

Posted

ja keidys zawsze wchodzilam na indeks Młodego Prezentera..z reszta czasami dalej wchodze hehe:p a Tu co jade ze swoja sunia ktora jest wystawiania w niedziel ale w dwa inne dni wystawiam inne psy, to co mam ja pod brama przywiazac bo nie jest wystawiana tego dnia?:p

Posted

Mam wielką ochote zabrać ze sobą do spotka niezgłoszoną suczkę,jednak jak sobie wspomne nadgorliwość panów z ochrony w ubiegłym roku,prozby ,grozby,i łzy wystawców którzy mieli nadprogramowe pieski to chyba sobie daruje...
Z drugiej strony jak nie sprubuje ,a w tym roku będzie inaczej-będe żałować:placz:

Posted

Ja też zamieżam zabrać nie zgłoszoną sunie bo nie mam jej z kim zostawić a mała ma dopiero 4 msc. Na szczęście jest malutka więc może wsadzę do torby i przeniosę no nic jeszcze pomyślę...

Posted

nie no moja zgloszona..ale co do katowic to fakt. Pozniej jest scisk..nie dojrze ze duzo ludzi..mam nadzieje ze po ostatnich akcjach z halami na Ślasku nie bedzie duzo zwiedzajacych i bedzie swiety spokoj:roll: Pamietam ze zawsze robił sie zaduch i nieznosny hałas. Co innego wystawy na dworze gdzie jest duzo miejsca z wnoszonymi niezgloszonymi psami.

Posted

alanowak napisał(a):
a co mowili??

byłam świadkiem sprzeczki wystawczyni z obsługą wystawy,pani miała pieski w klatce -z rozmowy wywnioskowałam,że piesków było za dużo i panowie zagrodzili drogę uniemożliwiając wejście na teren wystawy.Polały się łzy ,kilka osób prubowało się wstawić za wystawczynią,ale panowie byli niewzruszeni...:angryy:

Posted

a mnie wkurzaja te całe władze organizacyjne wystawy przy wejsciach czasami...np. kiedys w lesznie na championach prawie doszło juz do rekoczynów. Ze mielismy duzo psow co chwile musielismy wracac po psy do samochodu. I koles zaczał sie na nas drzec ze ostatni raz juz wychodzimy.. a gdy moja siostra mu powiedziala ze po to tu jest i za to mu płaca to zaczął ja szarpac- NORMALNIE IDIOCI!! juz nie chciałam zawracac szefowi zwiazku głowe..ale to jest nienormalne!! Powinny jak najbardziej nam ułatwic i umilic wystawe a to co było to masakra- nic przyjemnego w kazdym razie. Powiedzielismy ze sie postaramy zeby ostatni raz juz ten pan pracowal przy wystawie..i troche go to otrzezwiło.

Posted

eveandAxel napisał(a):
O kurcze anovi dzięki ale pewnie jak ja pojadę to wy będziecie jeszcze smacznie spać!:evil_lol: Po ostatnich wyskokach młodego chce tam być jak najwcześniej żeby go wymęczyć i żeby się przyzwyczaił! Pewnie będę garowała przed parkingiem zanim jeszcze go otworzą!:evil_lol: :roll:
Drogę w połowie znam bo pojadę przez Bankową, przez uniwerek a potem na rondzie w górę do Spodka, mapki mam więc nie ma sił nie możemy się zgubić!:razz:

hihi.. :lol: dzielna dziewczyna :)
ale jak by co eve to dzwoń - w końcu nas masz po drodze ;)

Posted

Hej!
Jesli ktos szuka transportu z Lublina do Katowic na sobote to sa wolne miejsca. Ewentualnie istnieje mozliwosc zabrania kogos po drodze.
Jesli ktos jest zainteresowany to prosze o info na maila.

Posted

Ja jadę z dwoma psami w tym jednym nie zgłoszonym bo nie ma innego wyjścia. Jadę z daleka, nie mam z kim zostawić psa i mam w głębokim powarzaniu panów pilnujących, mają mnie wpuścić i koniec. Tym bardziej, że na większość wystaw można wejsć z psem niezgłoszonym. ZK ma wiele takich przedziwnych, niedzisiejszych wymysłów, jak konieczność posiadania ze sobą świadectwa zdrowia (bez późniejszego sprawdzania go), zakaz wprowadzania psów niezgłoszonych (jakby hodowcy mieli z założenia tylko jednego psa i nie jechali na wystawę z drugiego końca Polski czy z zagranicy i z konieczności muszą zabrać wszystkie zwierzęta) albo inne równie ciekawe druczki kruczki. :cool1:

Posted

anovi napisał(a):
hihi.. :lol: dzielna dziewczyna :)
ale jak by co eve to dzwoń - w końcu nas masz po drodze ;)

O jejku mam? bo wiesz ja blondynka jestem ale kurcze tego nie wiedziałam:evil_lol: :roll: :eviltong:

Posted

No i zapomniałam napisać że biorę na Katowice jednak rozklekotane auto ojca, bo przynajmniej jak Axel zobaczy psy i zacznie robić demolkę w aucie to nie będzie afery, a auto męża już by tego nie wytrzymało no i ja miałabym dożywotni zakaz wożenia nim psa! A tak luzik!:evil_lol:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Ja jadę z dwoma psami w tym jednym nie zgłoszonym bo nie ma innego wyjścia. Jadę z daleka, nie mam z kim zostawić psa i mam w głębokim powarzaniu panów pilnujących, mają mnie wpuścić i koniec. Tym bardziej, że na większość wystaw można wejsć z psem niezgłoszonym. ZK ma wiele takich przedziwnych, niedzisiejszych wymysłów, jak konieczność posiadania ze sobą świadectwa zdrowia (bez późniejszego sprawdzania go), zakaz wprowadzania psów niezgłoszonych (jakby hodowcy mieli z założenia tylko jednego psa i nie jechali na wystawę z drugiego końca Polski czy z zagranicy i z konieczności muszą zabrać wszystkie zwierzęta) albo inne równie ciekawe druczki kruczki. :cool1:

Dokładnie, ja też jadę z jednym zgłoszonym a druguim niestety nie... Nie mam wyjścia bo ten niezgłoszony ma dopiero 4 msc. i kable gryzie jak sam zostanie a w ogóle nie zostawię szczenieka na cały dzień samego...

Posted

No jak chodzi oszczeniaka to ja bym osobiście starała sie przemycić nie pokazując go. W zeszłym roku musiałam wziąć ze sobą szczyla 2.5 miesięcznego i co ? I Bogu dzięki że nie byłam sama!
Pam na bramie powiedział że chyba sobie żartuję przecież jest zakaz sprzedaży i wwozu szczeniąt i nie pomogło tłumaczenie że szczeniak nie na sprzedaż!
W kwestji wyjaśnienia maluch był już sprzedany i czekał na wylot do USA zabrałam go z sobą bo nie chciałam zostawiać go samego i po drugie miałam mieć do odbioru klatkę lotniczą więc wzięłam go niejako do przymiarki.
Zeby było zabawniej miałam przy sobie podpisaną umowę kupna szczylka,i wyrobiony już na nowego właściciela paszport! Też nie pomogło pan kazał i tu uwaga PRZYWIĄZAĆ SZCZENIĘ DO BARJERKI LUB ZAMKNĄĆ W AUCIE.

Na szczęście oprucz troglodytów na bramce są tam myślący ludzie w sekretarjacie! Więc zostawiłam bombla z kolegą na bramce i powendrowałam popomoc w końcu po wyjaśnieniach udało mi się wejść na wystawę ale trwało to ponad 40 min. i kosztowało sporo nerwów mnie i niestety przemiłą panią która niestety musiała osobiście przekonać pana Ochroniarza że malec wejść powinien i dopiero dotarło do niego że będzie siedział w klsatce w sekretarjacie.

Więc jak będzie jak w zeszłym roku to radzę przemycać szkoda czasu i nerwów bo i tak zadne argumentynie działają na OCHRONĘ!:angryy: :mad:

Posted

Wiesz, chyba masz rację. A że mój szczeniak to takie 2 kg. maleństwo to nie będzie problemu wsadzić go do torby ;). Ale na wszelki wypadek gdyby coś poszło nie tak to będę miała też dla małej zaświadczenie zdrowia...