$andwich Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 Iwa-R napisał(a):A można wiedzieć skąd ten skrót powstał? :wink: Bo oryginalna nazwa tej rasy, to Xoloitzquintie. Quote
czarna_hancza Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 planowo chyba w czwartek...nasz chodowca jest wetem i mam nadzieje ze mu nic nie wypadnie :roll: bo chyba sie rozplacze.... Ale narazie w czwartek ma przyjechac :D Quote
jo-jo Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 no to trzymam kciuki żeby tak było ;-) a wtedy poprosze o fotki fotki fotki Quote
Asiaczek Posted November 20, 2005 Posted November 20, 2005 $andwich napisał(a):Iwa-R napisał(a):A można wiedzieć skąd ten skrót powstał? :wink: Bo oryginalna nazwa tej rasy, to Xoloitzquintie. Poprawna nazwa tej rasy to: XOLOITZCUINTLE. $andwich - napisałas z błędem, więc poprawiam. Iwa-R - troszkę wstyd, że jesteś z V grupy, a nie znasz rasy Xolo. Wejdź na topik "Hodowle Xolo" i tam możesz sobie popatrzeć na przedstawicieli tej rasy. Pzdr. Quote
Noelani Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Ajrisz napisał(a):A swoja droga, czy ktos wie jak jest z klasa championow? Chcialabym wystawic swoja suke na owej wystawie < sedzia >, ale championat konczymy dopiero w grudniu < o ile dobrze pojdzie, naturalnie 8) >, pozniej czas jaki trzeba odczekac na tytul i te sprawy, reasumujac - czy jak podesle im skan w ostatniej chwili, to przyjma? Przyjma jesli to bedzie ostatnia chwila przyjmowania zgloszen, bo zmiana klasy jest tylko do tego czasu mozliwa ;) Jak skonczysz Ch PL w Grudniu, to wyslij od razu wniosek o wydanie dyplomu i poganiaj panie w ZG zeby Ci szybko go wyslaly. Jak Ci sie uda do nich dodzwonic najpierw :P Ja nie rozumiem dlaczego Wy tak narzekacie na ten piatek. Ja bym sobie bardzo zyczyla zeby moja grupa byla oceniana w piatek a nie w niedziele, bo piatek to jedyny dzien wystawy kiedy po Spodku nie przewalaja sie dzikie tlumy zwiedzajacych. Nikt nie depcze po mnie ani po moim psie i wystawienie to przyjemnosc nie mordega 8) Quote
$andwich Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Noelani napisał(a):Ja bym sobie bardzo zyczyla zeby moja grupa byla oceniana w piatek Tylko nie to, bo bym miała problem z przybyciem na wystawę :lol: . Asiaczek napisał(a):$andwich - napisałas z błędem, więc poprawiam. :oops: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Noelani napisał(a):Ja nie rozumiem dlaczego Wy tak narzekacie na ten piatek. Ja bym sobie bardzo zyczyla zeby moja grupa byla oceniana w piatek a nie w niedziele, bo piatek to jedyny dzien wystawy kiedy po Spodku nie przewalaja sie dzikie tlumy zwiedzajacych. Nikt nie depcze po mnie ani po moim psie i wystawienie to przyjemnosc nie mordega 8) Ale mnie chodzi o moja pracę i o coroczną niemożność pojechania do Katowic na wystawę!!!!! Nie o tłumy bądź ich brak. U mnie w piątek w pracy jest "zwariowane lotnisko" i nikt nie będzie mnie zwalniał z moich obowiązków tylko dlatego, że takie mam hobby. Chętnie bym pojechała do Katowic i zweryfikowała moją niezbyt pochlebną opinię o tym Oddziale, ale ... nie mogę, bo wystawa mojej grupy jest w piątek. I to mnie wqurza!!!!! pzdr. Quote
Iwa-R Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Asiaczek napisał(a):$andwich napisał(a):Iwa-R napisał(a):A można wiedzieć skąd ten skrót powstał? :wink: Bo oryginalna nazwa tej rasy, to Xoloitzquintie. Poprawna nazwa tej rasy to: XOLOITZCUINTLE. $andwich - napisałas z błędem, więc poprawiam. Iwa-R - troszkę wstyd, że jesteś z V grupy, a nie znasz rasy Xolo. Wejdź na topik "Hodowle Xolo" i tam możesz sobie popatrzeć na przedstawicieli tej rasy. Pzdr. :oops: Ale mi teraz dowaliłaś :lol: Może i wstyd.... ale od dzieciątka zafascynowana byłam wyłącznie moimi rudzielcami. Dopiero odkąd mam psiaka rodowodowego, i odkąd zaczęłam jeździć z nim na wystaway, zaczynam interesować się i innymi rasami. A mój mały diabełek ma dopiero 10 miesięcy :wink: Jeszcze jako moje usprawiedliwienie dodam, że mam troche książek o psach, również psach V grupy, ale z tą nazwą nigdy się nie spotkałam. Psa z wyglądu jak najbardziej kojarzę, ale nazwę "Xolo" słyszę pierwszy raz w życiu :wink: Ale podobno człowiek uczy się całe życie :lol: Quote
Elitesse Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 decyzja zapadla - my jedziemy !! glownie dlatego ze nasze dzieciczki tez obiecaly sie pozglaszac wiec fajnie bedzie wystapic tak rodzinnie :D :D :D co prawda sedziowie niezbyt odpowiadaja i troche nie lubie spodkowego scisku ale czego sie nie robi dla rodziny :wink: Quote
Ajrisz Posted November 21, 2005 Posted November 21, 2005 Przyjma jesli to bedzie ostatnia chwila przyjmowania zgloszen, bo zmiana klasy jest tylko do tego czasu mozliwa Jak skonczysz Ch PL w Grudniu, to wyslij od razu wniosek o wydanie dyplomu i poganiaj panie w ZG zeby Ci szybko go wyslaly. Jak Ci sie uda do nich dodzwonic najpierw Dzieki, chce wlasnie tak zrobic. 8) O ile skoncze rzecz jasna. A na "dodzwonienie" mam swoje sposoby, czyli nieustanne wybieranie numeru! Po jakims czasie, sie udaje. 8) Quote
Asiaczek Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Iwa-R napisał(a):Asiaczek napisał(a):$andwich napisał(a):Iwa-R napisał(a):A można wiedzieć skąd ten skrót powstał? :wink: Bo oryginalna nazwa tej rasy, to Xoloitzquintie. Poprawna nazwa tej rasy to: XOLOITZCUINTLE. $andwich - napisałas z błędem, więc poprawiam. Iwa-R - troszkę wstyd, że jesteś z V grupy, a nie znasz rasy Xolo. Wejdź na topik "Hodowle Xolo" i tam możesz sobie popatrzeć na przedstawicieli tej rasy. Pzdr. :oops: Ale mi teraz dowaliłaś :lol: Może i wstyd.... ale od dzieciątka zafascynowana byłam wyłącznie moimi rudzielcami. Dopiero odkąd mam psiaka rodowodowego, i odkąd zaczęłam jeździć z nim na wystaway, zaczynam interesować się i innymi rasami. A mój mały diabełek ma dopiero 10 miesięcy :wink: Jeszcze jako moje usprawiedliwienie dodam, że mam troche książek o psach, również psach V grupy, ale z tą nazwą nigdy się nie spotkałam. Psa z wyglądu jak najbardziej kojarzę, ale nazwę "Xolo" słyszę pierwszy raz w życiu :wink: Ale podobno człowiek uczy się całe życie :lol: Iwa - nie chciałam Ci "dowalić, tylko poprawiłam nazwę rasy. Jeżeli to tak odebrałaś, przepraszam, nie było to moim zamiarem. Jasne, że każdy skupia się na swojej rasie, ja też. Ale w rozmowach z innymi hodowcami z V grupy b.często słyszałam nazwę "xolo". Odpowiada mi ten skrót i sama go używam. Byłaś na topiku o xolo? Pzdr. Quote
Iwa-R Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Nie chciałam już cytować wszystkiego, żeby nam się przypadkiem temat nie rozjechał :wink: Nie no... z tym dowaleniem to oczywiście żartowałam, symbolizując to śmiejącą się mordą :wink: I tak jak mówiłam, wcześńiej interesowały mnie wyłączne rudzielce, i naprawdę o tej rasie nigdy nie słyszałam. Tzn. inaczej... słyszałam ale pod inną, bardziej pospolitą nazwą :) Oczywiście dotarłam to tego tematu, i poczytałam sobie troszkę :lol: Ps. Wiem, że to nie ten temat, ale może będzie okazja pogadać w NDM? :roll: Quote
Asiaczek Posted November 22, 2005 Posted November 22, 2005 Ja będę w NDM. Na pewno się spotkamy. Do zobaczenia. Pzdr. Quote
Polna Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 szukam wstepnego transportu dla 1 lub 2 osób i beagle'a (dzie PIĄTEK) do paliwa się dorzucam, czy ktoś zabirze mnie 8) Quote
nice_girl Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Sędzina fajna, wystawa podobno też, więc jedziem! Quote
musia Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Czy ktoś coś może napisać o swoich odczuciach względem Uwe Fischera. Ja go oceniacie?. Na co się przygotować.? Quote
Asiaczek Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 Musia - pan Uwe Fischer to allrounder. To cóż tu wymagać? Pzdr. Quote
karenina Posted November 30, 2005 Posted November 30, 2005 A ja jesli chodzi o ocene p.Fischera jestem b. zadowolona. Dotychczas nikt nie potrafił opisac moich psów tak dokładnie jak on. On jedyny tez "na pierwsze spojrzenie" rozróznił typy psów / wystawowy/uzytkowy/, i dał stosowne do tego jak i do wieku psów opisy. Z info od innych hodowców/sędzioów wiem tez ze jesli widzi on jakies wady w psie zawsze o nich wspomina w opisie. Myśmy z cirneco dostali tez kupe rad na przyszłosc, zarówno dotyczacych samego wystawiania jak i szkolenia i wrecz krzyzowania. Wiem tez, ze ma "swoje" rasy które czuje, i lubi bardziej niz inne, miałam przyjemnosc porozmawiac z nim poza ringiem. Dla mnie sedzia z klasa, psy sie go nie boja,/i on psów/ umie je soba zainteresowac, wie o co "biega". Ja bym do niego pojechała bez zastanowienia. Niestety na Katowice mam przydzielonego kogos innego. :( Quote
musia Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Nas ocenia ten sędzia po raz pierwszy. Zresztą jest to rasa "Gończy polski" , którą oceniali z reguły Polacy, albo S. Stefik. Ponieważ od 21 lat staramy się o rejestrację , a w 2006 jest światówka , więc może dali na międzynarodową oficjela FCI , dla przyjrzenia się rasie , przetestowania?. Takie są moje przypuszczenia. Quote
Agasia Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 musia napisał(a):Nas ocenia ten sędzia po raz pierwszy. Zresztą jest to rasa "Gończy polski" , którą oceniali z reguły Polacy, albo S. Stefik. Ponieważ od 21 lat staramy się o rejestrację , a w 2006 jest światówka , więc może dali na międzynarodową oficjela FCI , dla przyjrzenia się rasie , przetestowania?. Takie są moje przypuszczenia. byloby dobrze, ale zeby szczegolnie znal sie na rasie to bym na to nie liczyla ;) Quote
warg2003warg Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Mnie się jego sposób oceny podoba.Kulturalny,miły.Dentysta.Wreście jako pierwszy sędzia zauważył u psa duże wady( zły zgryz,braki zębowe,zła łopatka,zły ruch - w naszej rasie to ważne) i dał wychwalanemu przez innych sędziów psu dyskwalifikację.Pies więcej na wystawach się nie pokazał.Dobre podejście do psów,ja mam szetlandy i cenię to sobie.Pojechałabym do niego jeszcze raz. Quote
AnkaW Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 To my się dziś też zgłosili :roll: tylko nie wiem po co :wink: Quote
17papi Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ja moze bede na Westie. Czy znacie sedzie Gabora Korózs? Quote
Cockerek Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 A czy ktoś z was zna może tę sędzinę Iveta VOJTEK (SK) ? Sędziuje IX gr. Quote
nice_girl Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 To się też zgłaszamy. :D Tylko transportu nie mamy. :( Ale może się znajdzie jakiś miły dogomaniak, jadący w niedzielę z Podkarpacia, który mógłby wziąć mnie i moją bezproblemową lisicę? :) Quote
Recommended Posts