Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Toller-Fox napisał(a):
My jedziemy pewie, skoro to i tak niedaleko z Krakowa. 8) Ale czy coś to da, to się na miejscu okaże.Sędziego nie znam, i wolałabym z takiego kraju gdzie hodowli Tollerów jest więcej, ale to pewnie takie moje wybrzydzanie... marzy mi się jednak Szwed, Holender, Belg, ktoś z Finlandii.. Ci się znają z pewnością.

Beyersdorf to bardzo kompetentny sedzia...chyba. bo tak slyszalam, niestety tez jeszcze nas nie ocenial.
To jest przewodniczacy klubu spaniela w niemczech :)

Guest bernulka
Posted

Ja będe napewno;) Oczywsice bez pieska 8) To kogo jeszcze zobacze? :D

paździoszki

Posted

karenina napisał(a):
Jak to 3.500 tys? To co, przez 3 dni jeszcze sie nie wyrabiaja? Chyba racja w tym, ze sie wszyscy bedą wczesniej zgłaszac i wpłacac i bedzie tylko radosc dla o/katowice.

Savannah, kto jeszcze ogłosił limit? Jakos nie mam czasu sie na razie głebiac w strony zwiazkowe..

Wystawa chciiaż rozciągnięta do 3 dni jest strasznie tłoczna.
Spodek nie jest największym obiektem, ci co jeżdżą wiedzą jak to wygląda, jak zaczną chodzić zwiedzający, włażą nam na psy i plecy. Z roku na rok zgłasza się tam więcej psów, z tą pewnie ten limit. Poniekąd może i racja?

Guest bernulka
Posted

W Katowicach co roku tłok nie ziemski...

paździoszki

Posted

w zeszłym roku na lodowisku nie bylo zle ale pomysł z lodowiskiem jest koszmarny,ja prawie zamarzlam,juz wolalabym wystawiac na dworze bo bylo cieplej niz tam... :wink:
pozdrawiam iwona

Guest bernulka
Posted

Nom, a ja zawsze na lodowisku siedze i marzne 8)

paździoszki

Posted

Widzę, że setery już mają sędziego :( - T.Chwalny. Już trzeci rok Polak :-? Wcześniej mieliśmy "specjalistę" z Austrii.. Wyżły kontynetalne trzeci raz z rzędu mają sędziego z zagrnicy(2004 z Włoch, 2005 I.Nagy z Węgier, 2006 Beyersdorf).
Pewnie zapowiada sie powtórka z 2005 - Brabletz, Chwalny, Witkowska, Brabletz, Chwalny, Witkowska ... :roll:
Przynajmniej łatwiej podjąć decyzję i zaoszczędzić trochę na wystawy zagraniczne :wink:

Posted

Ja będę na katowickiej wystawie już trzeci rok z rzędu (w Katowicach była moja pierwsza wystawa w życiu, więc mam do nich sentyment :wink: ).
W końcu poznam jakiś Dogomaniaków :laola: .
A ma ktoś jakieś informacje na temat MP?

P.S.
Ja będę w niedziele, bo wtedy są owczarki 8) .

Posted

$andwich to sie nie spotkamy (ponownie ;) ) bo ja w sobote bede na dogach :lol: Wie ktoś wogole czy mozna do spodka wejsc z niewystawianym psem? Bylam w tym roku na wystawie ale jako wolontariusz kase zbierac czyli bez psa :roll:

Posted

W zeszlym roku skrupulatnie sprawdzali dokumenty, szczepienia i zaswiadczenie od weta. ale mozesz wziac ksiazeczke ze szczepieniem + zasw. od weta i powiedziec, ze nie dostalas potwierdzenia i idziesz wyjasnic do sektretariatu.

Posted

Musiałek napisał(a):
dlaczego marznac??? pod koniec marca moze byc juz calkiem cieplo

Domyślam się, że sh_maniakowi chodzi o to, że Husky będą pewnie znów wystawiane na płycie lodowiska :wink:
Większość wystawców krzyczy, że im zimno, chociaż....
Mi jest tam zawsze w sam raz :lol:
Jedyna halówka, na której nie leci mi pot z czoła :wink:

Posted

NigdyNigdy napisał(a):
Musiałek napisał(a):
dlaczego marznac??? pod koniec marca moze byc juz calkiem cieplo

Domyślam się, że sh_maniakowi chodzi o to, że Husky będą pewnie znów wystawiane na płycie lodowiska :wink:
Większość wystawców krzyczy, że im zimno, chociaż....
Mi jest tam zawsze w sam raz :lol:
Jedyna halówka, na której nie leci mi pot z czoła :wink:

ja jako ród afrykański :lol: :lol: ... wole jednak w pomieszczeniach temperaturę dodatnia ( właszcza na tyle godzin) 8) .... po Katowicach zawsze chora jestem :( i wystawiac psów nie umiem, ringówka sie tego spola lodu czytaj łapy nijak nie trzyma :wink: :evilbat:

Posted

[quote name='czarna_hancza']$andwich to sie nie spotkamy (ponownie ;) ) bo ja w sobote bede na dogach :lol:

Szkoda, ale pewnie będzie jeszcze wiele okazji :wink: .

Mam nadzieję, że chociaż z Kielcami wyjdzie.