Jump to content
Dogomania

Nauka wystawiania - topic dla początkujących, ale nie tylko

Recommended Posts

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a po co maja byc w hali ?? zdecydowanie lepiej jest na dworze to raz, a dwa ze nie majaa tam na tyle dobrych hal by wstawiac do nich duze rasy- chyba ze w ringu 2x2. Wiec nie ma o co walczyc, powinnismy sie cieszyc ze mamy sporo wystawa na dworze.

Posted

nie nie bylam w 2001, ale bylam w 2003, 2004, 2005, i wtedy wszytskie wieksze rasy byly na dworze, kiedt weszlam do hali nie wyobrazam sobie by mogli jeszcze cos tam wcisnac, a juz tym bardziej nie psy ktore potrzebuja wiekszego ringu.

Posted

no widzisz, nie bylas - nie wiesz.
w 2001 na hali byly moze 4 ringi, wieksze niz na dworze gdzie padal deszcz, ludzie nie mogli przejsc miedzy ringami bez potykania sie o innych. A w hali cisza (zadnych pilujacych paszcze 4nogow), duuuzo miejsca wokol, sucho i cieplo.

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
jak sie nie myle na wiekszosci wystaw ktore odbywaja sie na dworze sa rasy ktore sa w hali :) to taka mala dygresja.

a pamietasz jeszcze jakie bylo pytanie?

Od której wystwy zaczynają sie nazwijmy to - wiosenne wystawy pod chmurką?

Opole, Grudziadz to nic pewnego bo zdarzalo sie ze husky byly w hali, wiec moze zdarzyc sie to ponownie. PRZEPRASZAM ze uscislam odpowiedz na pytanie... boshe...

Posted

No wlasnie czy pamietasz pytanie tez mnie to zastanawia

pytanie brzmialo : Od której wystwy zaczynają sie nazwijmy to - wiosenne wystawy pod chmurką?

W grudziadz czesc ras jest na dworze wiec to juz wystawa pod chmurka, a uslislajac, nie wiem czy wiesz ale nawet i w czerwcowym krakowie kilka ras wciska sie na hale :) jesli mamy spojrzec na to tak jak ty to moze sie okazac ze wogole nie mamy wystaw pod chmurka bo w koncu zawsze cos tam sie w hali znajdzie.

I tak specjalnie dla ciebie - cos o przyszlo rocznym Grudziądzu :

Wystawa odbędzie się na terenie
STADIONU SPORTOWEGO "OLIMPIA" przy ul.Piłsudskiego 14 w Grudziadzu
Dla ras ozdobnych przewidziana jest ocena w hali

Podkreśle dla RAS OZDOBNYCH przewidziana jest hala

Posted

Nitor-Nivalis napisał(a):
No wlasnie czy pamietasz pytanie tez mnie to zastanawia

pytanie brzmialo : Od której wystwy zaczynają sie nazwijmy to - wiosenne wystawy pod chmurką?

W grudziadz czesc ras jest na dworze wiec to juz wystawa pod chmurka, a uslislajac, nie wiem czy wiesz ale nawet i w czerwcowym krakowie kilka ras wciska sie na hale :)

i napewno dan. interesowały rasy ozdobne ;-) hehe... pytajac w dziale "Psy zaprzegowe" mysle ze ma na mysli Husky. w 2001 husky byly w hali? Jak ktos zwroci sie do ZK to beda i teraz, o co Ci chodzi?

I tak specjalnie dla ciebie - cos o przyszlo rocznym Grudziądzu :

ale ja sie do Grudziadza nie wybieram wiec mi to...

Posted

sh_maniak napisał(a):
a o Przemyslu zapomniałam :lol: :lol:
pierwsza wystawa "podwórkowa" w sezonie na poczatku marca chyba :lol: , uwaga ringi nie odśnieżone :o :lol: :lol:

łe... jak na poczatku marca to jeszcze nie wystawa "wiosenna"
:lol: nie no, dobra... koniec juz :)

Posted

sh_maniak napisał(a):
a o Przemyslu zapomniałam :lol: :lol:
pierwsza wystawa "podwórkowa" w sezonie na poczatku marca chyba :lol: , uwaga ringi nie odśnieżone :o :lol: :lol:

Ja kombinuje tak, że Jarosław (O/Przemyśl) to pewnie też w ichniejszej hali sportowej - bo po co mieliby dzielić wystawę na dwa dni - tak przynajmniej jest podane.

Posted

Hejka Miśka.....

roo7n dobrze zrelacjonował...

byłem też w tym samym czasie i cóż można powiedzieć....do d..... organizacja...........

szpice na świeżym powietrzu (śnieg padał non stop, w miejscach gdzie nie był odgarniety to było go ok 30cm, zimno jak cholera, a miejsca uprzywilejowane na najblizszym parkingu były przygotowane dla handlarzy psami), reszta w hali.....

z perspektywy czasu, to chyba ze dorze iz tak było, bo w hali okropny smord od pewnego momentu, psie kupy porozmazywane w waskich przejsciach pomiedzy ringami, itd.... hardcore............niemal.....

ja jako wystawiajacy na dworze, musialem jedynie sie pilnowac by zbyt energicznie nie strzepywac sniegu z włosow, bo te mi tak pozamarzaly, ze przypadkiem mogly sie wtedy polamac.....

na ringu slisko jak cholera a husky oceniala specjalistka od jamniorow....ktorej jednym z ulubionych stwierdzen wtedy bylo "zbyt krotka szyja..."

hmmmmm.........

teraz chyba zamierzaja wszystko upchnac w hali i stad podzial na 2 dni, ja chyba jednak sie nie zdecyduje....

pozdrawiam wszystkich

pmmazz /pavka/

& el coyote

Posted

wszystkim wielkie dzięki ża dobre rady apropo nauki wystawiania mojej małej przebierającej łapkami suni.Jak się okazało gdy przestałam nagradzać ją za postawe w momencie kiedy tuptała łapkami ,szybko się zorientowała że coś robi nie tak.Tak więc po kilku dniach systematysznych ćwiczeń nie przebiera łapkami. :lol: Teraz musimy popracować nad estetyką stawiania tylnich łapek bo to robi pokracznie.Pozdrawiam

Posted

galadria napisał(a):
gdy przestałam nagradzać ją za postawe w momencie kiedy tuptała łapkami ,szybko się zorientowała że coś robi nie tak.Tak więc po kilku dniach systematysznych ćwiczeń nie przebiera łapkami

Brawo!! Dla Ciebie, że wychwyciałaś dobry moment do nagradzania i dla Twojej podopiecznej, że taka z niej mądrala :D

Posted

galadria napisał(a):
Teraz musimy popracować nad estetyką stawiania tylnich łapek bo to robi pokracznie.

Udało mi się opanować w miarę tylnie łapy ............ ale teraz przednie stawia w wykroku - karamba i masakra - cierpliwości sobie i Tobie życzę.