Nitor-Nivalis Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 o ile pamietam zawsze male pieski sa w halach ? ja jakos sobie nie przypominam zeby w ostatnich latach husky nie byly na dworze. Quote
Miśka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 2001 ;-) wtedy uderzalo sie do ZK zeby husky byly w hali, potem juz nikomu sie nie chcialo o to walczyc ;-) Quote
Nitor-Nivalis Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 a po co maja byc w hali ?? zdecydowanie lepiej jest na dworze to raz, a dwa ze nie majaa tam na tyle dobrych hal by wstawiac do nich duze rasy- chyba ze w ringu 2x2. Wiec nie ma o co walczyc, powinnismy sie cieszyc ze mamy sporo wystawa na dworze. Quote
Nitor-Nivalis Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 nie nie bylam w 2001, ale bylam w 2003, 2004, 2005, i wtedy wszytskie wieksze rasy byly na dworze, kiedt weszlam do hali nie wyobrazam sobie by mogli jeszcze cos tam wcisnac, a juz tym bardziej nie psy ktore potrzebuja wiekszego ringu. Quote
Nitor-Nivalis Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Miśka napisał(a):grudziadz ma czesc ringow w hali a czesc na powietrzu. Husky roznie wypadaja. jak sie nie myle na wiekszosci wystaw ktore odbywaja sie na dworze sa rasy ktore sa w hali :) to taka mala dygresja. Quote
Miśka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 no widzisz, nie bylas - nie wiesz. w 2001 na hali byly moze 4 ringi, wieksze niz na dworze gdzie padal deszcz, ludzie nie mogli przejsc miedzy ringami bez potykania sie o innych. A w hali cisza (zadnych pilujacych paszcze 4nogow), duuuzo miejsca wokol, sucho i cieplo. Quote
Miśka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Nitor-Nivalis napisał(a):jak sie nie myle na wiekszosci wystaw ktore odbywaja sie na dworze sa rasy ktore sa w hali :) to taka mala dygresja. a pamietasz jeszcze jakie bylo pytanie? Od której wystwy zaczynają sie nazwijmy to - wiosenne wystawy pod chmurką? Opole, Grudziadz to nic pewnego bo zdarzalo sie ze husky byly w hali, wiec moze zdarzyc sie to ponownie. PRZEPRASZAM ze uscislam odpowiedz na pytanie... boshe... Quote
sh_maniak Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 a o Przemyslu zapomniałam :lol: :lol: pierwsza wystawa "podwórkowa" w sezonie na poczatku marca chyba :lol: , uwaga ringi nie odśnieżone :o :lol: :lol: Quote
Nitor-Nivalis Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 No wlasnie czy pamietasz pytanie tez mnie to zastanawia pytanie brzmialo : Od której wystwy zaczynają sie nazwijmy to - wiosenne wystawy pod chmurką? W grudziadz czesc ras jest na dworze wiec to juz wystawa pod chmurka, a uslislajac, nie wiem czy wiesz ale nawet i w czerwcowym krakowie kilka ras wciska sie na hale :) jesli mamy spojrzec na to tak jak ty to moze sie okazac ze wogole nie mamy wystaw pod chmurka bo w koncu zawsze cos tam sie w hali znajdzie. I tak specjalnie dla ciebie - cos o przyszlo rocznym Grudziądzu : Wystawa odbędzie się na terenie STADIONU SPORTOWEGO "OLIMPIA" przy ul.Piłsudskiego 14 w Grudziadzu Dla ras ozdobnych przewidziana jest ocena w hali Podkreśle dla RAS OZDOBNYCH przewidziana jest hala Quote
Miśka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Nitor-Nivalis napisał(a):No wlasnie czy pamietasz pytanie tez mnie to zastanawia pytanie brzmialo : Od której wystwy zaczynają sie nazwijmy to - wiosenne wystawy pod chmurką? W grudziadz czesc ras jest na dworze wiec to juz wystawa pod chmurka, a uslislajac, nie wiem czy wiesz ale nawet i w czerwcowym krakowie kilka ras wciska sie na hale :) i napewno dan. interesowały rasy ozdobne ;-) hehe... pytajac w dziale "Psy zaprzegowe" mysle ze ma na mysli Husky. w 2001 husky byly w hali? Jak ktos zwroci sie do ZK to beda i teraz, o co Ci chodzi? I tak specjalnie dla ciebie - cos o przyszlo rocznym Grudziądzu : ale ja sie do Grudziadza nie wybieram wiec mi to... Quote
Miśka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 sh_maniak napisał(a):a o Przemyslu zapomniałam :lol: :lol: pierwsza wystawa "podwórkowa" w sezonie na poczatku marca chyba :lol: , uwaga ringi nie odśnieżone :o :lol: :lol: łe... jak na poczatku marca to jeszcze nie wystawa "wiosenna" :lol: nie no, dobra... koniec juz :) Quote
sh_maniak Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Miska :evilbat: :wink: nie ma czepiania się najbardziej extremalnej wystawy sezonu :lol: :lol: Quote
dachenoceras Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 sh_maniak napisał(a):a o Przemyslu zapomniałam :lol: :lol: pierwsza wystawa "podwórkowa" w sezonie na poczatku marca chyba :lol: , uwaga ringi nie odśnieżone :o :lol: :lol: Ja kombinuje tak, że Jarosław (O/Przemyśl) to pewnie też w ichniejszej hali sportowej - bo po co mieliby dzielić wystawę na dwa dni - tak przynajmniej jest podane. Quote
sh_maniak Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Każdy myśli, że husky sa w Jarosławiu w hali, a tu zonk :lol: :lol: Quote
Miśka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 hmmmmm, mowicie ze tak fajnie jest? :) kto tam sedziuje, wiadomo juz? Quote
sh_maniak Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 Miska Roona zapytaj o wrażenia bo on był rok temu :lol: Quote
Miśka Posted November 29, 2005 Posted November 29, 2005 no wieeeem :) kto jak kto... ale czekam na relacje z innych zrodel. A moze warto samemu wyrobic sobie poglad :roll: kto tam sedziuje? :evilbat: Quote
pmmazz Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 Hejka Miśka..... roo7n dobrze zrelacjonował... byłem też w tym samym czasie i cóż można powiedzieć....do d..... organizacja........... szpice na świeżym powietrzu (śnieg padał non stop, w miejscach gdzie nie był odgarniety to było go ok 30cm, zimno jak cholera, a miejsca uprzywilejowane na najblizszym parkingu były przygotowane dla handlarzy psami), reszta w hali..... z perspektywy czasu, to chyba ze dorze iz tak było, bo w hali okropny smord od pewnego momentu, psie kupy porozmazywane w waskich przejsciach pomiedzy ringami, itd.... hardcore............niemal..... ja jako wystawiajacy na dworze, musialem jedynie sie pilnowac by zbyt energicznie nie strzepywac sniegu z włosow, bo te mi tak pozamarzaly, ze przypadkiem mogly sie wtedy polamac..... na ringu slisko jak cholera a husky oceniala specjalistka od jamniorow....ktorej jednym z ulubionych stwierdzen wtedy bylo "zbyt krotka szyja..." hmmmmm......... teraz chyba zamierzaja wszystko upchnac w hali i stad podzial na 2 dni, ja chyba jednak sie nie zdecyduje.... pozdrawiam wszystkich pmmazz /pavka/ & el coyote Quote
galadria Posted December 1, 2005 Posted December 1, 2005 wszystkim wielkie dzięki ża dobre rady apropo nauki wystawiania mojej małej przebierającej łapkami suni.Jak się okazało gdy przestałam nagradzać ją za postawe w momencie kiedy tuptała łapkami ,szybko się zorientowała że coś robi nie tak.Tak więc po kilku dniach systematysznych ćwiczeń nie przebiera łapkami. :lol: Teraz musimy popracować nad estetyką stawiania tylnich łapek bo to robi pokracznie.Pozdrawiam Quote
Szamanka Posted December 2, 2005 Author Posted December 2, 2005 Ech...znowu chciałabym przypomnieć że to topik o konkretnej tematyce, a nie terminarz wystaw.. :-? Proszę, trzymajcie się tego. Quote
dachenoceras Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 Nauka wystawiania obejmuje też rozpoznanie warunków wystawiania - ring ringowi nie równy - a jak do tej pory jestem chyba jedynym, który wystwił się "czytając" ten temat. Quote
SH Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 galadria napisał(a):gdy przestałam nagradzać ją za postawe w momencie kiedy tuptała łapkami ,szybko się zorientowała że coś robi nie tak.Tak więc po kilku dniach systematysznych ćwiczeń nie przebiera łapkami Brawo!! Dla Ciebie, że wychwyciałaś dobry moment do nagradzania i dla Twojej podopiecznej, że taka z niej mądrala :D Quote
dachenoceras Posted December 2, 2005 Posted December 2, 2005 galadria napisał(a): Teraz musimy popracować nad estetyką stawiania tylnich łapek bo to robi pokracznie. Udało mi się opanować w miarę tylnie łapy ............ ale teraz przednie stawia w wykroku - karamba i masakra - cierpliwości sobie i Tobie życzę. Quote
Recommended Posts