Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 832
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jo-jo napisał(a):
Asiaczek mam przez to roumieć że pies nie powinien być szczupły czy w klasie młodzierzy dopuszczalny jest taki wygląd u niego(mam na mysli u tego Pana)...w końcu to dopiero 15 miesięczne psisko...

Jasna sprawa, że w kl. młodziezy, a nawet w pośredniej/otwartej ma prawo być jeszcze młodzieńczy. Ale musi być widać, że to pies w porównaniu z np. młodzieżową sunią. Chodzi o tzw. dymorfizm płciowy.
Pzdr.

Posted

nie no to wiadomo widać ;-)) poprostu michodziło o to że mój psiul jest dość szczupły ale jak samiec to on zdecydowanie wygląda...coraz więcej jednakjest za tym że będzie dobrze ;-)) ufff...

Posted

Bardzo się ciesze że tyle osób mówi że to bradzo sympatyczny sędzia..mój debiut na ringu więc miło by było trafić na jakiegoś nie dość że dobrego to miłego sędziego :lol:

Posted

ja już wolałabym dostać :roll: nie lubie być tak daleko :-? gdyby było na moje nazwisko to byśmy już dostali ( w końcu K) ale że mój pies jest na moją mame (wrrr) to jest na P-K :-?

Posted

nie no podobno wysyłaja wg alfabetu czy cuś takiego aleteż zalezy w jakiej odległości się znajdujemy od Głogowa...ja jestem o tyle spokojna że wiem że ten 1 w mł to napewno mój bo potwierdzałam ja i pare osób wzięło stawki w postaci jakie psie dokładnie...

Posted

Czy mogłabym się uśmiechnąć :lol: do "Dobrej Duszyczki" i poprosić o podanie ilości staffiorków (staffordshire bull terrier) w poszczególnych klasach? Jeśli to duży kłopot, to chociaż psów w klasie pośredniej.
Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Posted

Ja dostałam 2 potwierdzenia dla 2 basków (tu się wszystko zgadza). Ale bez numerków i z zawiadomieniem, że opłata w dniu wystawy = 10 zł. A przecież oba psiaki sa opłacone i to na początku stycznia. A więc...?
Blanka poratuj, proszę!!!
Pzdr.

Posted

my spokojni właśnie poczta odebrana ...potwierdzenie dosżło z numerkiem i katalogiem więc jest wszystko w porządku...prócz tego że ja mam wystawić :roll:

Posted

My na szczęście tym razem dostaliśmy komplet tzn. potwierdzenie, kuponik na katalog oraz numerek przyklejany :p

Czy ktoś jedzie z Poznania i mógłby nas zabrać? :roll:

Posted

Asiaczek, spokojnie. To tylko formułka.

Ja mam przecież gończego polskiego (rasa bezpłatna) a też mam taką informację.

Podejrzewam , że to dla tych , którzy zwykli opłacać psa bezpośrednio przed wystawianiem. Wtedy - "płać 100 zł".