Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Niestety zawsze tak rozkładają grupy i niestety zawsze jest wielki ścisk i średniej wielkości ringi ale co zrobić. Quote
jo-jo Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 o ile się nie myle to do 30 grudnia ;-) Quote
jo-jo Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 byleby ringi nie były mniejsze niż w Głogowie bo dogi się ledwo mieściły :-? Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Marcino1978 napisał(a):do kiedy mozna zglaszac? termin jest do 30.12. Quote
maga18 Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 [quote name='jo-jo']byleby ringi nie były mniejsze niż w Głogowie bo dogi się ledwo mieściły :-? nie rozumiem... przeciez to bedzie w Głgowie :hmmmm: Quote
jo-jo Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 tfu w Legionowie ... przepraszam chora jestem i nie wiem co pisze... Quote
maga18 Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 :lol: ja tez sie nie najlepiej czuje.... :( teraz ringi maja byc wieksze... dlatego nie wolno wnosic klatek, keneli i stolików Quote
jo-jo Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 tak pytanie czy to coś da na ringu w Legionowie to dogi nie miały nawet jak się troszeczke rozpedzić ale Nasza Korona jet nie zawodna i nie samowita i mimo tak małego ringu pokazała jak JoJo się rusza a z jego rchu to ja jestem dumna i blada :D Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 maga18 napisał(a)::lol: ja tez sie nie najlepiej czuje.... :( teraz ringi maja byc wieksze... dlatego nie wolno wnosic klatek, keneli i stolików co przeparszam ????? ja rozumiem ze wtedy ringi beda wieksze ale czy to nie lekka przesada ? to gdzie z tym wszytskim mamy byc, na gorze, bo wybaczcie ale ja np wolalabym byc przy oceenie szpicow (na wystawe jezdze rowniez po to by zobaczyc co nie co) - klatka jest dla mnie nie zbedna chocby dlatego ze nie bede narazac swoich psow na pogryzienie. Quote
Asta Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nitor-Nivalis napisał(a):klatka jest dla mnie nie zbedna chocby dlatego ze nie bede narazac swoich psow na pogryzienie. Ja także :) Albo jak podejdzie jakiś pies i będzie robił ostre zaczepki, to żeby nie było po tym 2 psie :) Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 no ja sobie nie wyobrazam bym nie mogla po 1 ogladac oceny juz nie mowie szpicow ale choc swojej rasy i po 2 bym nie miala ze soba chociaz klatki. Quote
jo-jo Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 dla mnie to np. bez różnicy bo dogi do klatek się nie mieszcza ale uważam że przydatne są żeby właśnie tak jak piszecie pójść coś zobaczyć ja na szczęście moge psa komuś zostawić i iść patrzeć no ale nie wszyscy tak mają... Quote
Iwa-R Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Ponawiam pytanie. Czy jedzie ktoś z Poznania, i miałby dla mnie i psa odrobinę miejsca? (niedziela) Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Ja jade z poznania, ale jeszcze nie za bardzo wiem jak Quote
Iwa-R Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 A dużo psów zabierasz? Jest opcja zabrania się z kimś, ewentualnie zabranie kogoś ;-) Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Elitesse napisał(a):no tak to jest problem i utrudnienie dla wielu ale z drugiej strony w glogowie jest bardzo malo miejsca i jakby wszyscy sie rozstawili z klatkami dookola ringow to nie szlo by sie tam dopchac liczba zgloszen chyba przewyzsza rok w rok mozliwosci tej malej hali... ja mysle ze wszytsko da sie zorganizowac, w koncu mozna w sposob rozsadny podzielic grupy, to raz. Co roku wszyscy rozkladali sie z klatakmi dookola ringu i nie bylo z tym problemu, i mysle wlasnie ze dzieki tym kenela i klatka panowal jako taki porzadek, bo psy spokojnie sobie w nich wypoczywaly, a teraz ja sobie tego abslolutnie nie wyobrazam, bo nie zostalo zabronione wchodzenie i przebywanie na plycie glownej tylko uzywanie klatek. To gdzie tu logika, teraz bedziemy sie rozkladac na kocykach ? czy to bedzie dobre ? no ja bardzo w to watpie. druga sparwa jest taka ze jesli mam byc z klatka na gorze to nie mam szans na to by cokolwiek zobaczyc, bo przeciez nie zostawie manatkow bez opieki, ja nie widze w tym sensu ani logiki Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 [quote name='Iwa-R']A dużo psów zabierasz? Jest opcja zabrania się z kimś, ewentualnie zabranie kogoś ;-) no ja raczej tylko jedna sunie, ale jeszcze mysle :) Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 jo-jo napisał(a):dla mnie to np. bez różnicy bo dogi do klatek się nie mieszcza ale uważam że przydatne są żeby właśnie tak jak piszecie pójść coś zobaczyć ja na szczęście moge psa komuś zostawić i iść patrzeć no ale nie wszyscy tak mają... No doga faktycznie do klateczki trudno by bylo wcisnać, ale z drugiej strony jakie pieski zaczepiaja takie wielkie stworzonka :) Klatka nie tylko chroni przed pogryzieniem, ale takze przed zdeptaniem przez ludzi, ktorzy podczas ogladnia wystawy na nic nie zwracaja uwagi. Pozatym moje psy np czuja sie w klatce bezpiczne i przebywanie na wystawie nie sprawia im problemow, najczesciej spia. Dlatego nie wyobrazam sobie wyjazdu na jakakolwiek wystawe bez klatki, a juz tym bardziej jesli mam wiecej jak jednego psa. Dlatego zakaz wydany przez oddzial jest dla mnie śmieszny i nie do zaakceptowania. Bo tak jak juz tu ktos napisał z roku na rok przybywa wystawcow ale i ceny rosna a warunki coraz gorsze. Strach pomyslec co bedzie w p0rzyszlym roku, moze wogole nie bedzie wstepu na plyte glowna. Moze poprostu oddzial porywa sie z motyka na słońce. Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Anabelle napisał(a): W Lesznie na wystawie championów tez nie można stawiac klatek na płycie głownej, ludziom którzy nie wystawiają psów nie można wchodzić i jakos dają radę :wink: Ja do tego pomysłu podchodze "jak do jeża". Decyzja zapadła i koniec kropka. Zobaczymy jak to sprawdzi się w praktyce. Leszno to akurat zupelnie inna wystawa chocby z uwagi na ilość zgłoszonych psów. Inaczej rozmieszcone ringi poniewaz na plyte główna nie mozna wchodzic wogole, bo cala plyta to ringi. ale tam nigdy ciasno ni bylo i pewnie nie bedzie bo nigdy nie ma tak wielu zgloszonych psow. Dlatego nie mozna porownywac tej wystawy z wystawy w Głogowie i tym zakazem. Ja rozumiem ze jest ciasnota rozumiem ze narusza sie przepisy, ale oddzial musi zapewnic dobre warunki wystawcom ktorzy placa nie male pieniadze za zgloszenie swoich pieskow. Wiec jesli rozkladam klatke na gorze to jestem zmuszona do tego by tam zostac, omija mnie ocena wszytskich ras ktor mnie onteresuja bo przeciez nie zostawie wszytskiego. Kiedy bede szla do oceny ze swoim psem, to musze wszytsko zostawic, czy mam przed ocena zniesc klatke blizej... kolejna sparwa - pierwszego roku kiedy byla na wytsawie w glogowie, siedzialam wlasnie na gorze, i powiem szczerze ze bieganie do oceny po schodach pelnych ludzi a pozniej przebijanie sie przez tlumy na ring nie nalezy do przyjemnosci i zbyt bezpieczne ani dla mnie a tym bardziej dla psa nie jest. Dlatego wlasnie w kolejnych latach z klatka bylam pod samym ringiem. Inne moje pytanie dotyczy owych przepisow, czy na gorze tez nie powinny byc one przestrzegane? w koncu jesli na dol nie bedzie mozna nic wniesc na gorze bedzie istna makabra ? ( i bez tego zakazu nie bylo tam naajlepiej) Ten zakaz to dla mnie paranoja i juz mnie sie ta wystawa nie podoba i szczerze to bardzo zastanawiam sie czy tam jechac? Quote
jo-jo Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 więc widzisz mój stosunek do klatek :D owszem nie ma dużo chętnych psiów do zaczepienia mojego Jojka po za tym takie zaczepki go nie pbchodzą bo to takie słodkie ciele że ukryło by mi się gdzieś pod nogami a nie dziabnęło... przykład 7 miesięcvzny już duży naprawde duży dog ;-) jeździ po Jojku równo ..od miski z wodą odgania jeździ tak że Jojek zazwyczaj jest na ziemi... ;-)) Dla mnie wydanie tego zakazu to lekka przesada można zrobić linie przy ścianie granice taką żeby ludzie mogli tam ustawiać kto się nie zmieści idzie na góre i moim zdaniem to wystarczy... przecież robi się taki odstęp ja wiem 1m 1,5 m od ściany ( nie wiem jakiej dł. są klatki) stawia się tam klatki, boxy itp. i jest spokój a na pewno nie jest to mniejsza hala niż w Legionowie a tam się zmieścili i z ringami i z boxami ale trzeba też zauważyć że mogli zrobić zdecydowanie większe ringi ale miejsce w których mogły by być przeznaczone było do chodzenia i to dość szerokie było.. Quote
Asta Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 Byłam w tym roku w Głogowie i ta hala nie jest aż taka mała... Może nie doczytałam, ale dlaczego zrobili zakaz? Bo jak dalej będzie aktualny, to może być nie ciekawie :( Quote
jo-jo Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 zakaz jest wytłumaczony ( przynajmniej ja to tak zrozumiałam) w taki sposób że to miejsce co zajmują normalnie klatki, boxy itp. zostanie przeznaczone aby powiększyć rongi i tamtędy obejście poprostu zrobić :-? tylko pytanie czy tak na pewno będzie i czy faktycznie ringi będą większe ( np. porównując do tych z tego rocznego Legionowa) Quote
Elitesse Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 jo-jo napisał(a):zakaz jest wytłumaczony ( przynajmniej ja to tak zrozumiałam) w taki sposób że to miejsce co zajmują normalnie klatki, boxy itp. zostanie przeznaczone aby powiększyć rongi i tamtędy obejście poprostu zrobić :-? tylko pytanie czy tak na pewno będzie i czy faktycznie ringi będą większe ( np. porównując do tych z tego rocznego Legionowa) ja tak sobie mysle ze glogow i tak idzie w dobra strone, bo przypominam sobie pierwsza zimowa wystawe w tym miescie pare lat temu - tam to wogole byla porazka, biegalo sie po sliskiej wykladzinie a ringi byly odgrodzone kawaleczkiem foliowej tasmy, no i napchali tych ringow ze... Quote
jo-jo Posted December 20, 2005 Posted December 20, 2005 tak tylko mi chodzi o to że jak same mówicie nie jest to mała hala i na pewno można by było to jakoś rozwiązać żeby w pobliżu ringów znajdowały się klatki... w Legionowie poszli właśnie w drugą strone i zmniejszyli ringi żeby klatki się pomieściły co było błędem bo byłam w październiku na jesiennej najpierw na dworze a potem poszliśmy się przejść do hali... ringi były większe klatki się mieściły i było ok. ale organizatorzy chyba stwierdzili że nie i o jakieś 1/3 ringi zmniejszyli dając właśnie więcej miejsca pod ścianą na klatki ireszte co nie było wcale potrzebne... Quote
Recommended Posts