BalticStorm Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Wystawa głogowska otwiera sezon i przez wiele osób postrzegana jest jako okazja do otwarcia (lub zakończenia - po świątecznej przerwie) championatów. Nic więc dziwnego, że z roku na rok przybywa jej uczestników. Niestety - cena za uczestnictwo też rośnie z roku na rok, a waruki są coraz gorsze. Mam rodzinę niedaleko Głogowa i choćby z tego powodu praktycznie co roku wystawiam swoje pociechy na zimówce. Co roku także mam dylemat, kogo zgłosić - gdyż dwa psy w panujących tam warunkach to maksimum. W tym roku wystawiałem trzy i to był koszmar, trzeba było mieć oczy dookoła głowy, sędzia wkurzony oczekiwaniem na kolejnego psa, rozanielony "pomocnik" trzymający mojego "następnego do oceny",którego konkurent "tak sympatycznie" lizał - w efekcie wprowadziłem na ring niufa "obglutowanego", po raz kolejny wzbudzając niechęć sędziego.... Trudno mi konstruktywnie zakończyć moją wypowiedź - marzy mi się wprawdzie sytuacja jak na niektórych zagranicznych wystawach, gdzie wystawca większej ilości czworonogów ma przydzielonego "z urzędu" stewarda, pomagającego mu podczas wystawy "rozpakować się" i potem przy wystawianiu, wiem jednak, że to marzenie. Marzeniem także jest oczekiwanie, że organizatorzy pomyślą o czymś takim, jak podłączenie do prądu (tak, suszarka, niezbędna na hali - nawet po zwykłym siusianiu na roztopionej breji trzeba sierściucha doprowadzić do porządku) - trzeba liczyć znów na gest ze strony "pawiloniarzy", itd., itp. Jednym słowem, niestety, znów "głogowski koszmar".... :flop: Quote
maga18 Posted December 17, 2005 Author Posted December 17, 2005 Asta napisał(a):Czy może ktoś z was wie kiedy będzie na stronie lista zgłoszonych psów na wystawe? pierw nalezy spytac czy wogle owa lista bedzie ;) Quote
Asta Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Jeżeli się nie mylę to w zeszłym roku była przed wystawą... Quote
jo-jo Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 BalticStorm ;-) ;-) a wracając do tematu Głogowa to tak jak piszesz my np jedziemy skończyć Mł.Ch byle by się udało... Quote
maga18 Posted December 17, 2005 Author Posted December 17, 2005 Asta napisał(a):Jeżeli się nie mylę to w zeszłym roku była przed wystawą... przed letnia nie bylo na 100% przed zimową nie przypominam sobie, ale raczej nie bylo... :roll: Quote
Ki-wi Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Ja nie wiem dlaczego bo ja jakos nie moge zglosic mojego psa????faksem...nic nie dochodzi :thinkerg: pojecia nie mam dlaczego...moze dochodzi tylko faks w dni otwarcia???? Mailem nie moge bo moj komp nie moze sciagnac tego druku co jest podany na stronce zwiazku...a i scanner mi ducha wyzional (jakies parametry mi sie nie zgadzaja a ja masa zielona jestem jesli chodzi o ustawianie kompa:puppydog: ) Malo tego to aby przelac pieniazki potrzebuje tzw.numer BIC (numer identyfikacyjny danego banku),dzwonilam tam (i o dziwo dodzwonilam sie drugiego dnia i 20.00;-) )...podano mi numer ,ale najwoidoczniej bledny,podano mi dwa numery (83) a ten Bic skladac sie powinnien z 8 do 11 znakow.....i tak to wyglada ,ze nie mam jak zaplacic...ponieaz swystawiam jako zagraniczny wystawca place teraz 25€ a w dniu wystawy 40€...i powiem,ze jest to dla mnie jakas tam roznica. Ale to jeszcze nie wszystko...tutaj potwierdzeniem wplaty jest wydruk z konta...jeden pan ze zwiazku powiedzial,ze mi tego nie beda mogli potwierdzic jako zaplaty bo musi byc pieczatka...innym razem byla pani przy telefonie i powiedziala,ze to wystarczy ...i badz tu madry...z tego wynika ,ze moga mi ta zaplate na wystawie uznac,ale moga mi tez jej nie uznac....zalezy pewnie na kogo trafie :wallbash: :eek: No i tak w ogole to nie wiem co ja mam teraz zrobic:hmmmm: :Help_2: Quote
Asiaczek Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Ki-wi - jeżeli możesz wyślij dokumenty psiaków na mój fakx domowy (48 22/646 59 22) i ja je prześlę do Głogowa. co do płatności, jeden z moich psiaków też jest zgłoszony jako "zagraniczniak" i - ponieważ jego dokumenty zostały przesłane do Głogowa w terminie - w dnu wystawy zapłacę 25 Euro. Jeżeli natomiast znajdę chwilę czasu - zapłacę przelewem przez Internet (ale w złotówkach, po przeliczeniu z Euro). Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 BalticStorm - widzę, że jedziemy na jednym wózku, choć może nie tak do końca. Ja też mam dylemat - ile psiaków brać, choć moje baski (basenji) są zdecydowanie mniejsze od Twoich pupilków. Pzdr. Quote
Savannah Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 [quote name='Asiaczek']BalticStorm - widzę, że jedziemy na jednym wózku, choć może nie tak do końca. Ja też mam dylemat - ile psiaków brać, choć moje baski (basenji) są zdecydowanie mniejsze od Twoich pupilków. Pzdr. Asiaczku weź ile się da:) ;-) Quote
Asiaczek Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Savannah - a Ty bedzie? Na pewno będzie Gusio i Dablik. Co do reszty - trzeba się zastanowić. pzdr. Quote
Savannah Posted December 17, 2005 Posted December 17, 2005 Hmm czy ja bede... tutaj już jest niewiadoma :) wten sam czas mam wystawe na Litwie, i chyba tam pojade ;) Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Szkoda. Dodatkowo ma być zgłoszona jeszcze Buszi. Mają niedaleko. Zobaczymy. pzdr. Quote
Ki-wi Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Asiaczek jestes wielka i bardzo dziekuje Ci za zaoferowanie pomocy!!!! Dokumety przefaksowalam juz do kolezanki (dogomaniaczki lunadino) i ona juz wyslala faksem.Ale Tobie jeszcze raz dziekuje za to,ze chcialas mi pomoc.Czyli jesli zgloszenie teraz do nich dojdzie to znaczy ,ze w dniu wystawy bede mogla zaplacic 25€,czy jednak beda zadac 40€??? Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 [quote name='Ki-wi']Asiaczek jestes wielka i bardzo dziekuje Ci za zaoferowanie pomocy!!!! Dokumety przefaksowalam juz do kolezanki (dogomaniaczki lunadino) i ona juz wyslala faksem.Ale Tobie jeszcze raz dziekuje za to,ze chcialas mi pomoc.Czyli jesli zgloszenie teraz do nich dojdzie to znaczy ,ze w dniu wystawy bede mogla zaplacic 25€,czy jednak beda zadac 40€??? Trudno odpowiedzieć na 100 %. Podejrzewam, że raczej 25 Euro, bo zgłosiłaś w I terminie. Dla pewności postaraj się zapłacić przelewem lub poproś kogoś, aby to zrobił w Twoim imieniu. Tak będzie pewniej. Pzdr. Quote
musia Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Okresowo , będę pytać. Kto jedzie w niedzielę do Głogowa pociągiem nocnym lub może ma wolne miejsce w aucie - spolegliwy gończy polski i jego pani. Oczywiście z Katowic Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nie wiem czy ktos juz wczesniej napisał (bo przyznam ze nie chcialo mi sie czytać ) ale dostałam informacje ze termin przyjmowania zgloszen zostal przedluzony do 30.12.2005 :) Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Czy ktoś coś wie na temat sędziego z Czech ktory ma oceniać grupę V - Karel Horak ? Quote
Elitesse Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Nitor-Nivalis napisał(a):Czy ktoś coś wie na temat sędziego z Czech ktory ma oceniać grupę V - Karel Horak ? on ocenial mnie na krajowej w Legnicy w tym roku dawal bardzo duzo dyskwalifikacji - jakiekolwiek braki zebowe czy wady to od razu pies wylatywal z ringu, tak samo wszelka agresja, warczene szczekanie itp sedziuje dosc dlugo, duza uwage zwraca na ruch wiec trzeba sie nabiegac :) u sznaucerow tez ostro do wlosa podchodzil bardzo smieszy facet z zachowaia i wygladu Quote
Nitor-Nivalis Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Elitesse napisał(a):on ocenial mnie na krajowej w Legnicy w tym roku dawal bardzo duzo dyskwalifikacji - jakiekolwiek braki zebowe czy wady to od razu pies wylatywal z ringu, tak samo wszelka agresja, warczene szczekanie itp sedziuje dosc dlugo, duza uwage zwraca na ruch wiec trzeba sie nabiegac :) u sznaucerow tez ostro do wlosa podchodzil bardzo smieszy facet z zachowaia i wygladu Dzieki za info :) Quote
jo-jo Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 nas ten Pan też sędziuje grupa 2 i 5 :-? jeszcze pare sędziuje Jak patrzy na ruch to dla nas super bo to nasza wielka zaleta ale do wystawy jeszcze nie raz może się sędzia zmienić pewnie i teraz tak będzie... Quote
Asta Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Eh... Wiecie co... Troche mi się nie podoba rozkład grup... W sobotę są takie średnie grupy, a w niedzielę jest 7 w tym 2 największe III i VIII... Ale cóż... Da się przeżyć... A i zgłoszenia faktycznie przedłuzyli do 30.12 :) Quote
jo-jo Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 przedłużyli przedłużyli nawet mi e-maila przysłali że przełużony ;-)) Quote
Recommended Posts