adamm Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 witam panstwa mam pytanie zwiazane ze strzyzeniem sznaucerow miniaturowych prosil bym o jakies rady w tej kwestii osob ktore maja doswiadczenie w strzyzeniu.ewentualnie jakies linki gdzie ten temat jest poruszony,jezeli mozna to poprosze zdjecia.pytam dlatego iz posiadam dwa sznaucerki miniatury i chcial bym je ostrzyc samemu.zakupilem juz do tego celu maszynke(moze ktos posiada jakies materialy odnosnie wzorow stzryzenia).za wszelkie informacje z gory dziekuje.pozdrawiam :o :wink: Quote
Olivka Posted October 15, 2005 Posted October 15, 2005 Adamie! Wstawiam Ci linka , który był niedawno na sznauceromaniakach. Trochę drastyczny, ale podobno skuteczny sposób http://www.remus.dti.ne.jp/~joker01/syunacut/syunacut1.html i jeszcze wzorzec na stronie www. basza.div.pl a ogólnie to cieżko coś tak na odległosć podpowiedzieć :D Quote
adamm Posted October 19, 2005 Author Posted October 19, 2005 [quote name='Olivka']Adamie! Wstawiam Ci linka , który był niedawno na sznauceromaniakach. Trochę drastyczny, ale podobno skuteczny sposób http://www.remus.dti.ne.jp/~joker01/syunacut/syunacut1.html i jeszcze wzorzec na stronie www. basza.div.pl a ogólnie to cieżko coś tak na odległosć podpowiedzieć :D dzieki drastyczne ale dokladnie pokazane. :wink: Quote
Justa Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 No faktycznie "orobinkę" drastyczne :o Pwoedzcie mi, czy każdee wsyatwowe psisko takie coś musi przejść? :o Quote
alexandra Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 [quote name='Justa']No faktycznie "orobinkę" drastyczne :o Pwoedzcie mi, czy każdee wsyatwowe psisko takie coś musi przejść? :o Hmm, własciwie to tak :-? Jedynie nie każdy wyrywa tak do zera, większość zostawia odrobinę podszerstka, taki meszek, ale i tak w przypadku zwłaszcza czarnych sznaucerów wygląda z lekka śmiesznie (coś o tym wiem, bo mam od niedzieli taką wyskubaną hienkę i pęcherze na palcach :lol: ) Quote
jostra Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Nie śmiesznie tylko tragicznie :evilbat: Mój już chodzi taki od tygodnia, wczoraj sąsiad się pytał czy ten piesek to bardzo stary jest? :o :lol: :lol: :lol: Zapraszam na oglądanie tych, którzy mają jakieś "ale" do jego górnej linii i kłębu 0X :evilbat: 8) Quote
Justa Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 O jejq, w życiu bym nie pomyślała :o że to az tak trzeba tą psinę wyskubać :o Kochane, a mogłybyście mi na pw podesłać fotki takich wyskubanych czarnuszków? Bo następna sznaucerka, to już wystawowa będzie najprawdopodobniej i chciałabym wiedziec na co będe musiała sie przygotować :fadein: Swoją drogą, biedne te wystawowe psinki, tortury jak nic :o I pomyśleć, że np bokserom nie trzeba nic strzyc i poprawiać :roll: :wink: Quote
bill Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Ja kiedyś, wczesniej jak zobaczyłem podobne zdjecia z wyskubanym sznaucerem to byłem w głebokim szoku. Gdy moja wiedza odnośnie pielegnacji sie zwiekszyła i podpatrzyłem prace swietnych groomerów, to zrozumiałem ze nie ma sukcesu na wystawie i swietnej szaty bez skubania. Zwykel uzywałem trymerów marsa, jednak teraz na poczatku tego roku skusiłem sie na wyskubanie palcami ( najlepiej zaopatrzyc sie w gumowe nasadki na palce) do goła. Strasznie pracochłonne i palce spuchniete. Sąsiedzi mysłeli ze pies ma jakąs chorobe skóry:) Zato sierśc odrosła sztywna dobrze wypigmentowana i szorska, teraz też zamiezam na dniach go wyskubać bo juz zarósł na maxa, problem polega na tym ze jest juz chłodno i jak go tak wydziergam, to nie nawidzi w zadnych kubraczkach chodzic. Jak wy sobie radzicie z tym w zimie, jak skubiecie psa ana przyszły sezon? wasze pociechy chodza w kubraczkach? Quote
alexandra Posted October 19, 2005 Posted October 19, 2005 Justa- mam fotki wyskubanej Beski z tamtego roku ale nie zeskanowane, wiec jak zeskanuje to Ci podeślę, no chyba że dorwę cyfrówkę (stanie się cud i znajdę czas by ją wreszcie kupić) i pstryknę jej teraz :wink: Bill- nie ma rady, moja mini ze wzgledu że już jest łysa/wyrwana pomyka w kubraczku (to chyba mniejszy szok dla sasiadów niż ta łysina, no i poza tym juz zimno na taki negliż :lol: ) Quote
Romas Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 A nie wiecie moze gdzie mozna nabyc takie gumowe nakladki na palce.Moja kolezanka skubala w gumowych rekawiczkach ale rece sie poca. Quote
jostra Posted October 20, 2005 Posted October 20, 2005 Można obciąć paluszki i już masz nakładki :P Quote
bill Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Mam pytanko bo słyszałem ze niektórzy stosuja po wyrwaniu do dolasa jakies balsamy na skóre łagodzace podraznienia czy to prawad z góry dziekuje za odpowiedz :wink: Quote
Elitesse Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 jostra napisał(a):Można obciąć paluszki i już masz nakładki :P no tak ale sa cieniutkie a na wielu fotkach widzialam takie z grubszej gumy i z wypustkami (hihi) no i takich nigdzie nie moge wypatrzec :( Quote
jostra Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Są na wystawach, podobno te wypustki się szybko ścierają, ale sama nie próbowałam Ja używam puder do szorskiej sierści i włosy się wtedy nie ślizgają Głównie trymuję tym trymerem z gumką, a szyję palcami Quote
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 to sznaucera sie trymuje do naga ??!! :o Quote
jostra Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 No prawie :wink: Zależy kto, ja trymuję tylko te dojrzałe włosy, jak są niedojrzałe to nie skubię na siłę Quote
maga18 Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 wiedzialam ze sie skubie... ale te zdjecia mnie zaskoczyly :lol: Quote
Romas Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 A wiec mozna takie nakladki dostac na wystawach , bede szuakc ,dzieki :-) Wiem ,ze moge obciac poprostu rekawiczki :-) ale ccialam takiej bardzie szpanerskie :lol: Dziewczyny a jakich szamponow uzywacie .Uzywacie takich dla szorstkowlosych psow? Ja duzo czytalam o jakims preparacie pt Pek ,ponoc na lapy sie kladzie i wlos sie nie placze.Wiecie cos o tym ? Ja kapie w zwyklych ogolno dostepnych szamponach psich ale nie wiem czy nie warto moze zainwestowac w bardziej specjalistyczny preparat . Quote
Elitesse Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 hmm to musze na wystawach popatrzec i tego trymera z gumka tez poszukac... ja teraz mam szampiny z RING 5 niedrogie i u mnie sie super sprawdzaja a odzywke mam z Hery Quote
jostra Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 Trymer z gumką zamawiałam w Finlandii, u nas nie ma Pek to odżywka nadająca puszystość włosom z firmy Iv San Bernard, czy się włosy po niej nie plączą to nie wiem jest tutaj: http://www.e-pet.pl/index.php?a=mk&id=36 Ja używam kosmetyków Pet Silk i Crown Royale. Używałam Iv San Bernard i All System - też były OK Quote
Elitesse Posted October 21, 2005 Posted October 21, 2005 zobacze teraz w Nitrze a potem w grudniu w Austrii bo tam zcesto wlosi ze stoiskami przyjezdzaja Quote
Romas Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Aaa, to dosc specjalizstyczny76ch szamponow uzywacie a juz na pewno drozszych niz ja.Ale popatrze sobie w necie ,moze cos z tego co piszecie byloby dostepne cenowo dla mnie . Herego bym chciala wyprobowac i zobaczyc czy np faktycznie szampony dla psow szorstkowlosych polepszaja jakosc szorstkiej siersci ,choc ja tak za bardzo na siersc dziewczyn nie narzekam. Ja do lap Zuzi , bogato i mieko owlosionych uzywam ludzkich odzywek. I nie jest zle ale moze skusze sie na to co polecacie . Dzieki . Quote
jostra Posted October 22, 2005 Posted October 22, 2005 Zwróć uwagę na skoncentrowanie szamponu, niektórych szamponów się nie rozciencza, inne nawet 1:40. Więc czasami ten droższy szampon okazuje się tańszy, to samo oczywiście tyczy się odżywek. Ja z JP Hery byłam bardzo nie zadowolona. Jedyne co było OK to wybielający szampon w pudrze, ale b.drogi bo 70złotych i starczał na krótko. :roll: Quote
Recommended Posts