Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam panstwa mam pytanie zwiazane ze strzyzeniem sznaucerow miniaturowych prosil bym o jakies rady w tej kwestii osob ktore maja doswiadczenie w strzyzeniu.ewentualnie jakies linki gdzie ten temat jest poruszony,jezeli mozna to poprosze zdjecia.pytam dlatego iz posiadam dwa sznaucerki miniatury i chcial bym je ostrzyc samemu.zakupilem juz do tego celu maszynke(moze ktos posiada jakies materialy odnosnie wzorow stzryzenia).za wszelkie informacje z gory dziekuje.pozdrawiam :o :wink:

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Justa']No faktycznie "orobinkę" drastyczne :o

Pwoedzcie mi, czy każdee wsyatwowe psisko takie coś musi przejść? :o

Hmm, własciwie to tak :-? Jedynie nie każdy wyrywa tak do zera, większość zostawia odrobinę podszerstka, taki meszek, ale i tak w przypadku zwłaszcza czarnych sznaucerów wygląda z lekka śmiesznie (coś o tym wiem, bo mam od niedzieli taką wyskubaną hienkę i pęcherze na palcach :lol: )

Posted

Nie śmiesznie tylko tragicznie :evilbat:
Mój już chodzi taki od tygodnia, wczoraj sąsiad się pytał czy ten piesek to bardzo stary jest? :o :lol: :lol: :lol:
Zapraszam na oglądanie tych, którzy mają jakieś "ale" do jego górnej linii i kłębu 0X :evilbat: 8)

Posted

O jejq, w życiu bym nie pomyślała :o że to az tak trzeba tą psinę wyskubać :o

Kochane, a mogłybyście mi na pw podesłać fotki takich wyskubanych czarnuszków? Bo następna sznaucerka, to już wystawowa będzie najprawdopodobniej i chciałabym wiedziec na co będe musiała sie przygotować :fadein:

Swoją drogą, biedne te wystawowe psinki, tortury jak nic :o I pomyśleć, że np bokserom nie trzeba nic strzyc i poprawiać :roll: :wink:

Posted

Ja kiedyś, wczesniej jak zobaczyłem podobne zdjecia z wyskubanym sznaucerem to byłem w głebokim szoku. Gdy moja wiedza odnośnie pielegnacji sie zwiekszyła i podpatrzyłem prace swietnych groomerów, to zrozumiałem ze nie ma sukcesu na wystawie i swietnej szaty bez skubania. Zwykel uzywałem trymerów marsa, jednak teraz na poczatku tego roku skusiłem sie na wyskubanie palcami ( najlepiej zaopatrzyc sie w gumowe nasadki na palce) do goła. Strasznie pracochłonne i palce spuchniete. Sąsiedzi mysłeli ze pies ma jakąs chorobe skóry:) Zato sierśc odrosła sztywna dobrze wypigmentowana i szorska, teraz też zamiezam na dniach go wyskubać bo juz zarósł na maxa, problem polega na tym ze jest juz chłodno i jak go tak wydziergam, to nie nawidzi w zadnych kubraczkach chodzic. Jak wy sobie radzicie z tym w zimie, jak skubiecie psa ana przyszły sezon? wasze pociechy chodza w kubraczkach?

Posted

Justa- mam fotki wyskubanej Beski z tamtego roku ale nie zeskanowane, wiec jak zeskanuje to Ci podeślę, no chyba że dorwę cyfrówkę (stanie się cud i znajdę czas by ją wreszcie kupić) i pstryknę jej teraz :wink:
Bill- nie ma rady, moja mini ze wzgledu że już jest łysa/wyrwana pomyka w kubraczku (to chyba mniejszy szok dla sasiadów niż ta łysina, no i poza tym juz zimno na taki negliż :lol: )

Posted

Mam pytanko bo słyszałem ze niektórzy stosuja po wyrwaniu do dolasa jakies balsamy na skóre łagodzace podraznienia czy to prawad z góry dziekuje za odpowiedz :wink:

Posted

jostra napisał(a):
Można obciąć paluszki i już masz nakładki :P

no tak ale sa cieniutkie a na wielu fotkach widzialam takie z grubszej gumy i z wypustkami (hihi) no i takich nigdzie nie moge wypatrzec :(

Posted

Są na wystawach, podobno te wypustki się szybko ścierają, ale sama nie próbowałam
Ja używam puder do szorskiej sierści i włosy się wtedy nie ślizgają
Głównie trymuję tym trymerem z gumką, a szyję palcami

Posted

A wiec mozna takie nakladki dostac na wystawach , bede szuakc ,dzieki :-)
Wiem ,ze moge obciac poprostu rekawiczki :-) ale ccialam takiej bardzie szpanerskie :lol:
Dziewczyny a jakich szamponow uzywacie .Uzywacie takich dla szorstkowlosych psow?
Ja duzo czytalam o jakims preparacie pt Pek ,ponoc na lapy sie kladzie i wlos sie nie placze.Wiecie cos o tym ?
Ja kapie w zwyklych ogolno dostepnych szamponach psich ale nie wiem czy nie warto moze zainwestowac w bardziej specjalistyczny preparat .

Posted

Aaa, to dosc specjalizstyczny76ch szamponow uzywacie a juz na pewno drozszych niz ja.Ale popatrze sobie w necie ,moze cos z tego co piszecie byloby dostepne cenowo dla mnie .
Herego bym chciala wyprobowac i zobaczyc czy np faktycznie szampony dla psow szorstkowlosych polepszaja jakosc szorstkiej siersci ,choc ja tak za bardzo na siersc dziewczyn nie narzekam.
Ja do lap Zuzi , bogato i mieko owlosionych uzywam ludzkich odzywek.
I nie jest zle ale moze skusze sie na to co polecacie .
Dzieki .

Posted

Zwróć uwagę na skoncentrowanie szamponu, niektórych szamponów się nie rozciencza, inne nawet 1:40. Więc czasami ten droższy szampon okazuje się tańszy, to samo oczywiście tyczy się odżywek.
Ja z JP Hery byłam bardzo nie zadowolona. Jedyne co było OK to wybielający szampon w pudrze, ale b.drogi bo 70złotych i starczał na krótko. :roll: