Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mnie basenji zmusiły do zmian raczej kosmetycznych. Wszystko jest właściwie pozamykane, tak by nagle nie miały w zębach jakiejś śrubki, długopisu itd. Ale czujemy się z tym dobrze.

Pozdrawiam

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moja Arti uwielbia rozciągać po całym domu mulinę- ja wieczorami dla relaksu wyszywam a ona to bardzo lubi . Obserwuje mnie i chwila nieuwagi z mojej strony i ...Arti ma wielką radochę.Wczoraj z zamkniętej na zamek torby wyciągnęła batonika i ...dobrze że weszłam do pokoju. Ach ta mała Artycha...

Posted

Na razie ta artystyczna dusza przechodzi intensywne szkolenie...
Uczy się wystawiania i chodzenia na ringówce.
W między czasie dostaje buziaczki, całuski ale wszystko odbywa sie z powagą ... jak na prawdziwą szkołę przystało. Z początku nie bardzo ją to bawiło ale z czasem... No bo jak może byc coś ważniejszego od zabaw z Asperem?

I taka jest właśnie różnica między ulubieńcem domowym, a psem który będzie aktywnie uczestniczył w zyciu wystawowym.
Jednym się to podoba innym nie. Ale są psy których nie wystawiac to grzech, ale jeszcze większym grzechem jest wystawiac źle.

W tym wypadku obie i Małgosia i Arti uczą się od podstaw, ja jestem i pełna podziwu i wiary w ich sukces!

Pozdrawiam

Posted

Tak, tu ładnie.
Na niektórych zdjęciach stoi dobrze na innych gorzej, jednak nie uczy się do zdjęc tylko na ring. Teraz jeszcze rośnie i troch ptrwa zanim złapie równowagę, Ale obie mają najlepszego nauczyciela jakiego w Polsce można sobie wyobrazic, więc za jakiś czas już nie będzie raz tak raz tak, będzie super!

Pozdrawiam

Posted

Basenji napisał(a):
To kto jest tym nauczycielem?
zdrówko

Gdybym mogla napisałabym to na samym początku, niestety nie napiszę.
Objete jest to klauzulą poufnosci i będzie tak bardzo długo, dopóki mała nie zacznie naprawdę wygrywac.
Ja starałam się pokazac raczej problem czyli karierę psa wystawowego, ale i jego pracę, którą trzeba wykonac tak by miał z tego dużo radości i pies i właściciel.
To coraz częściej szczególnie w niektórych krajach jest na bardzo wysokim poziomie.

Pozdrawiam

Posted

Każdy ma swoje sekrety...
Ale mnie i tak chodziło o przygotowywanie psa do wystaw we wczesnym wieku.
Przykład: Rozmawia ze mną przez telefon właściciel szczeniaczka basenji ( w tym wypadku starczyłoby szczeniaczka z rodowodem), który raczej będzie go wystawiał...i pyta :"Czy oprócz stania pies musi coś jeszcze robic na wystawie...?"
Stąd się wziął temat, a sam wiesz im lepszy, bardziej doświadczony nauczyciel tym szybciej można się nauczyc.
Efekty najwcześniej za dobre pół roku.

Pozdrawiam

Posted

Małgorzataj napisał(a):
Na razie się uczymy .Wydaje mi się, że z wszelkimi ocenami należałoby poczekać do pierwszych wystaw...

Trenujcie, trenujcie.
I zdobywaj cie ten championat!
Zdrówko :D

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...