Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jednak podniosę pytanie o smycze. Nie chce mi się czytać całego tematu, a myślę, że odpowiedź na proste pytanie nie zaprzątnie nikomu zbyt mocno głowy.
Czy te basenji można puszczać ze smyczy? Bo widzę, że na zdjęciach są cały czas upięte.

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

można puszczać basenji ze smyczy tylko najlepiej na zamkniętym terenie albo z dala od ulicy... ja swoje spuszczam ze smyczy, biegają razem z chartami i zawsze daję jakąś nagrodę jak przychodzą na zawołanie... bo Ci co mają basenji to doskonale wiedzą, że baski mają czasem tenedencję do głuchnięcia... ;)

Posted

BELUSZKA :loveu: BIEGAJA, BIEGAJĄ...

więcej zdjęć na str.58 i okolice :lol:
Z puszczaniem wolno - bez smyczy basenji jest dokładnie tak jak pisze Ypsylon- po prostu trzeba uważać ;)

Posted

Ale czy one się w tym różnią od innych psów? MI się wydaje, że każdy nienauczony pies nie przyjdzie, że każdy pies może "dostać głupawki" i gdzieś polecieć...
Podobno beagle nie nadają się do puszczania ze smyczy, a te które ja znam chodzą bez niej...
Myślalam, że basenji coś wydziwiają naprawdę bez upięcia.

Posted

basenji nie wydziwiają, po prostu one wszystko robią to co one uważają za najlepsze (dla siebie oczywiście), przyjdą do właściciela z ociąganiem, aby pokazać, że to one chcą akurat podejść... a za jedzonko (nagroda) to duszę diabłu sprzedadzą, więc nie ma z tym większych problemów:evil_lol:

Posted

malutka uwaga Małgorzataj, może się narażę.... czarnego psa nie wystawia się na czarnym tle... Arti niewiele widać, za to Pana Adama bardzo:)))
Bobban pięknie zaprezentowany!:loveu: przynajmniej go widać...:oops:

Posted

beluszka napisał(a):
Dokładnei! Mnie też kiedyś zwrocono uwagę, że niewiadomo gdzie kończy się suka a zaczynam się ja :D

a TU kolejny przykład złej prezentacji na którą zwróciłyście uwagę ...

nie wiadomo gdzie sie kończy pies a gdzie zaczyna " hendler"...naraziłam się ?????????? :lol:

Posted

SengaSengana napisał(a):
a
nie wiadomo gdzie sie kończy pies a gdzie zaczyna " hendler"...naraziłam się ?????????? :lol:

nie tylko ze Marcin tego dnia wystawial wiele psow w roznych kolorach do ktorych biala marynarka jak najbardziej pasowala, a nie tylko jednego. Jakby mial wystawiac tylko Heaven (na focie) badz pewna, ze by zalozyl taka marynarke, zeby pies byl bardziej widoczny, bo suka nie ma NIC do ukrycia:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

SengaSengana napisał(a):
Adam wystwiał tego dnia równiez kilka psów...........

nio to widzisz-trzeba bylo od razu tak napisac, a nie wklejac inny przyklad:)))))))))

Posted

Ypsylon napisał(a):
malutka uwaga Małgorzataj, może się narażę.... czarnego psa nie wystawia się na czarnym tle... Arti niewiele widać, za to Pana Adama bardzo:)))
Bobban pięknie zaprezentowany!:loveu: przynajmniej go widać...:oops:

hihihihihihi....
ok nie skomentuje:)))))))))))))))))))

Posted

SengaSengana napisał(a):
bez sensu, hihihihihi......

no masz racje!!!nie wiedzialam, ze to kiedys powiem:)))))
bez sensu bo i tak wszyscy wiedza why:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

hmm, nie skomentuję Waszych dyskusji bo nie chcę wywołać burzy....
zarówno Wanio jak i Pan Adam "zamaskowali" na tych fotkach swoje psy... na pewno nie zrobili tego specjalnie...
wielokrotnie widywałam na wystawach poza Polską, jak handlerzy się przebierali odpowiednio dla psa... a jak nie ma możliwości się przebrać to powinno się dobrać neutralny kolor ubrania (czytaj tła) aby było widać każdego wystawianego przez handlera psa... a jeżeli nie można tego zrobić to powinno się ustawić psa w ten sposób by nie stać za nim, po prostu psa trzeba odsłonić :)

Posted

Ypsylon napisał(a):
hmm, nie skomentuję Waszych dyskusji bo nie chcę wywołać burzy....
zarówno Wanio jak i Pan Adam "zamaskowali" na tych fotkach swoje psy... na pewno nie zrobili tego specjalnie...

dokładnie, tylko najłatwiej śmiac się z kogoś ...................

Posted

SengaSengana napisał(a):

ja się tylko uśmiechałam do własnych myśli.... a ich już znać nie musisz :lol:
nie wyśmiewałam nikogo, tylko grzecznie dałam radę Małgorzacie, w końcu to również Jej sunia... zabawne może - Małgorzata ma mniej doświadczenia a lepiej zaprezentowała basenji......................

Posted

SengaSengana napisał(a):

nikt sie z nikogo nie smieje-STRACH!!!!!:p :p :p nikt nie chce zostac oblany kawa przy sniadaniu w koncu:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ypsylon napisał(a):
ja się tylko uśmiechałam do własnych myśli.... a ich już znać nie musisz :lol:
nie wyśmiewałam nikogo, tylko grzecznie dałam radę Małgorzacie, w końcu to również Jej sunia... zabawne może - Małgorzata ma mniej doświadczenia a lepiej zaprezentowała basenji......................

Ypsylon , nie pisałam o Tobie...........

Posted

SengaSengana napisał(a):
a TU kolejny przykład złej prezentacji na którą zwróciłyście uwagę ...

seniu moja ty kochana :eviltong::eviltong:, proponuje zdjec te ciemne okulary:lol::lol::lol::lol::lol::lol: , a jestem pewny ze zobaczysz wszelkie szczegoly :diabloti:

Posted

oczywiście Angelku , wiedziałam, że przyjdziesz z pomocą...........
rzeczywiście ton bieli tego bistoru różni sie od tonu bieli sierści psa, w związku z tym nic sie nie zlewa a nawet jest kontrastowe !!!!!!!!!!!!!!
zdjęłam okulary i przejrzałam na oczy !!!!!!!!!!!!! Angelku !!!!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...