Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elitesse napisał(a):
dlaczego z gory zakladasz ze bedzie ona zlym sedzia ?
Elitesse, spodziewałam się takiej odpowiedzi"na poziomie". A pomyślec, ze pani gmk jeszcze do niedawna chciala wystawic u mnie psy, ba twierdziła że bede dobrym sedzia, do czasu kiedy nie pomogłam Asiaczkowi w konkurencjach hodowlanych na wystawie klubowej grupy V w lutym.
A czemu uwaza ze bede zlym sedzia? Moze dlatego ze bede sedziowac według wzorca?;) I psy które nie spełniaja wzorca, po prostu nie przejda u mnie.
Pozdrawiam

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolejną dobrą wiadomością dla nas jest to że oboje rodzice Arti czyli Klassic`s A STAR IN STRIPES oraz Faraoland VICTORY & FREEDOM mają doskonałe wyniki testów oczu . Badania robiliśmy teraz, w ostatnim tygodniu i żaden z basenji mieszkających z nami nie jest nosicielem choroby genetycznej. Rokuje to bardzo dobrze ART OF NOICE Loango, która jak mi się zdaje jest w tym topiku głównym tematem.

Grażyna

Posted

Mały wycinek z regulaminu,PROSZĘ o szczegółowe przeczytanie i mam nadzieję zrozumienie.
2.2 Prawa i obowiązki asystenta

§ 13
1. Asystent ma obowiązek przestrzegania zasad etyki i ogólnie przyjętych dobrych obyczajów.

Posted

Wiosenna wystawa w Nowym Dworze Mazowieckim 8-9.04.2006r.

Arti - wybitnie obiecująca - Najlepsze Szczenię w Rasie !!!
Po raz pierwszy prezentowała swoje wdzięki w rękach Adama...

Posted

Małgorzataj napisał(a):
Wiosenna wystawa w Nowym Dworze Mazowieckim 8-9.04.2006r.

Arti - wybitnie obiecująca - Najlepsze Szczenię w Rasie !!!
Po raz pierwszy prezentowała swoje wdzięki w rękach Adama...

Ale tak bez fotek!
Wstyd!
Zdrówko

Posted

Basenji napisał(a):
Ale tak bez fotek!
Wstyd!
Zdrówko

Basenji ! ... A FANFARY I GRATULACJE TO GDZIE ?

Żartuję oczywiście,
Byłam widziałam więcej niż na fotkach i powiem tak : BYŁO PIĘKNIE !!!!

Pozdrawiam
Grażyna

Posted

Basenji napisał(a):
A jakiś opisik?
To chyba jest parking.
Co i jak?
zdrówko

....a fanfary i gratulacje....

Opisik.
Basenji wchodziły na ring według planu 9:30 do Pana Jakubowskiego. Zgłoszono do naszego wybitnego specjalisty od Basenji jedno szczenię - właśnie Arti.
W nocy po 23:00 dzień wcześniej organizatorzy zadzwonili do właścicieli że z powodu choroby Pana Jakubowskiego basenji sędziował będzie Pan Stępka i że wejście na ring przesunięto na 13:30.
Wejście się opóżniło jeszcze troszkę Arti była już zniecierpliwona i wystawiana niestety na dworzu w chwilę przed ta nagłą zmany pogody w mazowieckim (po chwili było bardzo zimno i padał deszczek który nie przypominał wiosennego) Arti weszła pokręciła dupeczką pomarszczyła czułko postawiła uszka ( już bardziej nie można) i Pan Stępka chwaląc Adama i Arti razem dał piękny opis i odesłał ze zwycięstwem w klasie szczeniąt.
Na ringu honorowym na Arti z Adamem wpadł z wielkim impetem właściciel labradora któremu się coś pokręciło i mimo tego Arti będąc w pewych rękach opanowała się natychmiast i nie zważając że tamten pies z właścicielem przelecieli prawie przez ogrodzenie ringu, poszła jak marzenie (kręcąc dupeczką) a potem jak stanęła to jakby ktoś film zatrzymał....
Pan sędzia proszę o wybaczenie nie pamiętam nazwiska wolał długowłose i Arti z wielkim zdziwieniem na mordeczce nieusatysfakcjonowana została zniesiona z ringiu na rękach ( ten brak satysfakcji lub jak kto woli dezaprobatę dla sędziego Arti ma po tatusiu i mamusi....)
Po czym została wycałowana i wyściskana przez wszystkich przyjaciół i pojechaliśmy do domów!

Teraz czekam na fanfary....(Basenji dobrze że Ty masz poczucie humoru)

Pozdrawiam

Grazyna

Posted

Cóż, no nie wiem czy mam gratulować:lol:
Skoro główny specjalista od basenji zrejterował bojąc się patrzyć Arti w oczy itp i wystawiono jak rozumiem "zwykłego" sędziego , który wprawdzie się zachwycił ale dogłębnie nie poznał się na urodzie suni - juniorki to trudno to jednoznacznie ocenić.
Musicie (hodowcy i własciciele) odpowiednio oswajać z Arti nie tylko publikę ale i sędziów, aby byli wstanie odpowiednio przeżyć widok maleństwa i oprócz ochów i achów coś konkretnego jeszcze napisać.
Zdrówko:razz:

Posted

Basenji napisał(a):
Cóż, no nie wiem czy mam gratulować:lol:
Skoro główny specjalista od basenji zrejterował bojąc się patrzyć Arti w oczy itp i wystawiono jak rozumiem "zwykłego" sędziego , który wprawdzie się zachwycił ale dogłębnie nie poznał się na urodzie suni - juniorki to trudno to jednoznacznie ocenić.
Musicie (hodowcy i własciciele) odpowiednio oswajać z Arti nie tylko publikę ale i sędziów, aby byli wstanie odpowiednio przeżyć widok maleństwa i oprócz ochów i achów coś konkretnego jeszcze napisać.
Zdrówko:razz:

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Absolutnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

Posted

Małgorzataj napisał(a):
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Absolutnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi...

Hm,
GMK wywołała mnie do tablicy więc wyjaśnilem to wszystko jasno.
Ale jak nie łapiecie to popatrzcie niżej:
:multi:
zdrówko

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...