Savannah Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Elitesse napisał(a):dlaczego z gory zakladasz ze bedzie ona zlym sedzia ? Elitesse, spodziewałam się takiej odpowiedzi"na poziomie". A pomyślec, ze pani gmk jeszcze do niedawna chciala wystawic u mnie psy, ba twierdziła że bede dobrym sedzia, do czasu kiedy nie pomogłam Asiaczkowi w konkurencjach hodowlanych na wystawie klubowej grupy V w lutym. A czemu uwaza ze bede zlym sedzia? Moze dlatego ze bede sedziowac według wzorca?;) I psy które nie spełniaja wzorca, po prostu nie przejda u mnie. Pozdrawiam
Savannah Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 gmk napisał(a): jeśli kiedykolwiek zostaniesz sędzią... Niestety ten czas z kazdym rokiem sie przybliza;) To nieuniknione :) Pozdrawiam
gmk Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Kolejną dobrą wiadomością dla nas jest to że oboje rodzice Arti czyli Klassic`s A STAR IN STRIPES oraz Faraoland VICTORY & FREEDOM mają doskonałe wyniki testów oczu . Badania robiliśmy teraz, w ostatnim tygodniu i żaden z basenji mieszkających z nami nie jest nosicielem choroby genetycznej. Rokuje to bardzo dobrze ART OF NOICE Loango, która jak mi się zdaje jest w tym topiku głównym tematem. Grażyna
Germanika Posted April 6, 2006 Posted April 6, 2006 Mały wycinek z regulaminu,PROSZĘ o szczegółowe przeczytanie i mam nadzieję zrozumienie. 2.2 Prawa i obowiązki asystenta § 13 1. Asystent ma obowiązek przestrzegania zasad etyki i ogólnie przyjętych dobrych obyczajów.
Małgorzataj Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 Wiosenna wystawa w Nowym Dworze Mazowieckim 8-9.04.2006r. Arti - wybitnie obiecująca - Najlepsze Szczenię w Rasie !!! Po raz pierwszy prezentowała swoje wdzięki w rękach Adama...
Basenji Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Małgorzataj napisał(a):Wiosenna wystawa w Nowym Dworze Mazowieckim 8-9.04.2006r. Arti - wybitnie obiecująca - Najlepsze Szczenię w Rasie !!! Po raz pierwszy prezentowała swoje wdzięki w rękach Adama... Ale tak bez fotek! Wstyd! Zdrówko
Małgorzataj Posted April 10, 2006 Author Posted April 10, 2006 Basenji napisał(a):Ale tak bez fotek! Wstyd! Zdrówko Jak zwykle niecierpliwy!!!:cool3: Fotki na 90% będą tylko trzeba trochę poczekać :lol: !!!
Basenji Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Małgorzataj napisał(a):Specjalnie dla Ciebie Basenji... cdn. A jakiś opisik? To chyba jest parking. Co i jak? zdrówko
gmk Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Basenji napisał(a):Ale tak bez fotek! Wstyd! Zdrówko Basenji ! ... A FANFARY I GRATULACJE TO GDZIE ? Żartuję oczywiście, Byłam widziałam więcej niż na fotkach i powiem tak : BYŁO PIĘKNIE !!!! Pozdrawiam Grażyna
gmk Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Basenji napisał(a):A jakiś opisik? To chyba jest parking. Co i jak? zdrówko ....a fanfary i gratulacje.... Opisik. Basenji wchodziły na ring według planu 9:30 do Pana Jakubowskiego. Zgłoszono do naszego wybitnego specjalisty od Basenji jedno szczenię - właśnie Arti. W nocy po 23:00 dzień wcześniej organizatorzy zadzwonili do właścicieli że z powodu choroby Pana Jakubowskiego basenji sędziował będzie Pan Stępka i że wejście na ring przesunięto na 13:30. Wejście się opóżniło jeszcze troszkę Arti była już zniecierpliwona i wystawiana niestety na dworzu w chwilę przed ta nagłą zmany pogody w mazowieckim (po chwili było bardzo zimno i padał deszczek który nie przypominał wiosennego) Arti weszła pokręciła dupeczką pomarszczyła czułko postawiła uszka ( już bardziej nie można) i Pan Stępka chwaląc Adama i Arti razem dał piękny opis i odesłał ze zwycięstwem w klasie szczeniąt. Na ringu honorowym na Arti z Adamem wpadł z wielkim impetem właściciel labradora któremu się coś pokręciło i mimo tego Arti będąc w pewych rękach opanowała się natychmiast i nie zważając że tamten pies z właścicielem przelecieli prawie przez ogrodzenie ringu, poszła jak marzenie (kręcąc dupeczką) a potem jak stanęła to jakby ktoś film zatrzymał.... Pan sędzia proszę o wybaczenie nie pamiętam nazwiska wolał długowłose i Arti z wielkim zdziwieniem na mordeczce nieusatysfakcjonowana została zniesiona z ringiu na rękach ( ten brak satysfakcji lub jak kto woli dezaprobatę dla sędziego Arti ma po tatusiu i mamusi....) Po czym została wycałowana i wyściskana przez wszystkich przyjaciół i pojechaliśmy do domów! Teraz czekam na fanfary....(Basenji dobrze że Ty masz poczucie humoru) Pozdrawiam Grazyna
Basenji Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Cóż, no nie wiem czy mam gratulować:lol: Skoro główny specjalista od basenji zrejterował bojąc się patrzyć Arti w oczy itp i wystawiono jak rozumiem "zwykłego" sędziego , który wprawdzie się zachwycił ale dogłębnie nie poznał się na urodzie suni - juniorki to trudno to jednoznacznie ocenić. Musicie (hodowcy i własciciele) odpowiednio oswajać z Arti nie tylko publikę ale i sędziów, aby byli wstanie odpowiednio przeżyć widok maleństwa i oprócz ochów i achów coś konkretnego jeszcze napisać. Zdrówko:razz:
gmk Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Basenji ! Widzę że jednak poczucie humoru zostawiłeś w zeszłym tygodniu... Pozdrawiam Grażyna
Małgorzataj Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 Basenji napisał(a):Cóż, no nie wiem czy mam gratulować:lol: Skoro główny specjalista od basenji zrejterował bojąc się patrzyć Arti w oczy itp i wystawiono jak rozumiem "zwykłego" sędziego , który wprawdzie się zachwycił ale dogłębnie nie poznał się na urodzie suni - juniorki to trudno to jednoznacznie ocenić. Musicie (hodowcy i własciciele) odpowiednio oswajać z Arti nie tylko publikę ale i sędziów, aby byli wstanie odpowiednio przeżyć widok maleństwa i oprócz ochów i achów coś konkretnego jeszcze napisać. Zdrówko:razz: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Absolutnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi...
Małgorzataj Posted April 11, 2006 Author Posted April 11, 2006 A to kolejna fotka... Arti podczas oceny...
Basenji Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Małgorzataj napisał(a)::crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Absolutnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi... Hm, GMK wywołała mnie do tablicy więc wyjaśnilem to wszystko jasno. Ale jak nie łapiecie to popatrzcie niżej: :multi: zdrówko
Małgorzataj Posted April 12, 2006 Author Posted April 12, 2006 Ypsylon napisał(a):gratulacje dla Arti i Bibiego! :) Dziękuję za ;) Arti ...
Małgorzataj Posted April 12, 2006 Author Posted April 12, 2006 Basenji napisał(a):Małgosiu: czemu złośnica? zdrówko Basenji - Arti to prawdziwa psia kobietka - mam nadzieję,ze wiesz co mam na myśli ;) ...
Basenji Posted April 12, 2006 Posted April 12, 2006 Hm, Czyli tradycyjnie uroda to nie wszystko.....:cool3: zdrówko
Małgorzataj Posted April 12, 2006 Author Posted April 12, 2006 Basenji napisał(a):Hm, Czyli tradycyjnie uroda to nie wszystko.....:cool3: zdrówko Musisz pogadać z Bobbanem :p ! Wtedy zrozumiesz...:razz:
Recommended Posts