Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Małgorzataj']Witam- moja malutka Arti dopiero zrozumiała że jest basenji. Ma takiego kawelera i chodzi taaaaka dumna . Bobban podbił nasze serca juz pierwszego dnia - a mój synek ( Kuba ) jest nim zauroczony.
Dziekuję i Tobie GMK i ogromne podziękowania dla FARAOLANDU !!!

Super MAłgosiu, że powiększyła Ci się rodzinka piękny kawaler widzę, że nowa hodowla się szykuje. ;) Życzę wielu sukcesów i radości z psiulków. Dwa baski to już nie jeden troche więcej zamieszania, ale tego pozytywnego i cudownego :lol: No to teraz poczekamy parę lat na owoce tego związku.
Powodzenia :p

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agabass napisał(a):
Super MAłgosiu, że powiększyła Ci się rodzinka piękny kawaler widzę, że nowa hodowla się szykuje. ;) Życzę wielu sukcesów i radości z psiulków. Dwa baski to już nie jeden troche więcej zamieszania, ale tego pozytywnego i cudownego :lol: No to teraz poczekamy parę lat na owoce tego związku.
Powodzenia :p

To wspaniałe jest mieć mozliwość obserwowania dwóch basenji. Mogłabym na nie patrzeć i patrzeć...

Posted

No ten Bobik jest prawie tak przystojny jak Fingal;)
To durzą hodowlę będziesz teraz prowadziła?
Napisz coś więcej o Twoim nowym nabytku!
Zdrówko

Posted

[quote name='Małgorzataj']BOBIK???
To jest BOBBAN- Żaden Bobik u nas nie mieszka!!!!

Oj sorry, jakoś tak mi się napisało.
A pozostałe pytania?
Zdrówko

Posted

Małgorzataj gratuluje nowego nabytku. Prosiłabym jednak o więcej zdjęc Bobbana, w miare możliwości. szczególnie od boku. Z chęcią pooglądam;)
Pozdrawiam

Posted

[quote name='Małgorzataj']Witam- moja malutka Arti dopiero zrozumiała że jest basenji. Ma takiego kawelera i chodzi taaaaka dumna . Bobban podbił nasze serca juz pierwszego dnia - a mój synek ( Kuba ) jest nim zauroczony.
Dziekuję i Tobie GMK i ogromne podziękowania dla FARAOLANDU !!!

Dla takich ludzi jak Ty pewne rzeczy robi się z przyjemnością...
Cieszę się że Kuba zaakceptował Bobbana. Teraz dopiero zobaczysz co to znaczy basenji w domu i na pytanie co jest lepsze od jednego basenji zawsze odpowiesz : DWA !!!!

Pozdrawiam i życzę sukcesów

Grażyna

Posted

Savannah napisał(a):
Małgorzataj gratuluje nowego nabytku. Prosiłabym jednak o więcej zdjęc Bobbana, w miare możliwości. szczególnie od boku. Z chęcią pooglądam;)
Pozdrawiam

A co masz jakieś zastrzeżenia do mojego Bobbana ?

Posted

Basenji napisał(a):
Oj sorry, jakoś tak mi się napisało.
A pozostałe pytania?
Zdrówko

Ok.Przeprosiny przyjęte :p
Co do pytań- to:
Ja dopiero poznaję basenji.Nie wiem co masz na myśli mówiąc o hodowli.Szczeniaczki??? Wg mnie nie sztuką jest miec szczeniaczki sztuką jest poznac rasę i jej zachowania a że jest to przy okazji ciekawe to sam najlepiej powinieneś wiedzieć . Na razie szukam najlepszych psów- zastanawiam się ... rozważam wiele możliwosci.
Co do Bobbana to dla mnie jest Apollem wśród basenji .Jak patrzę na jego ciałko- hm te mięśnie... Ma wspaniały charakter i myślę że spodobało mu się u nas. No i pamiętaj- blisko jest do Elbląga...;)

Posted

Małgorzataj napisał(a):

nie moge miec zastrzezen jak psa nie widac dokładnie:lol: dlatego prosiłam o zdjecie jego od boku, moze nie jasno powiedzialam:cool1: chodzi mi o hmm sylwetke:lol: Dlatego w miare mozliwosci prosze o zdjecia.
Pozdrawiam

Posted

Małgorzataj napisał(a):
Ok.Przeprosiny przyjęte :p
Co do pytań- to:
Ja dopiero poznaję basenji.Nie wiem co masz na myśli mówiąc o hodowli.Szczeniaczki??? Wg mnie nie sztuką jest miec szczeniaczki sztuką jest poznac rasę i jej zachowania a że jest to przy okazji ciekawe to sam najlepiej powinieneś wiedzieć . Na razie szukam najlepszych psów- zastanawiam się ... rozważam wiele możliwosci.
Co do Bobbana to dla mnie jest Apollem wśród basenji .Jak patrzę na jego ciałko- hm te mięśnie... Ma wspaniały charakter i myślę że spodobało mu się u nas. No i pamiętaj- blisko jest do Elbląga...;)

To jakiś podtekst z tą bliskością Elbląga?:roll:
Wpadniesz z Arti z wizytą?:lol:
Bo z Bobbanem to Fingal zapewne się nie polubi, chyba, że wykarze uległość.
Zdrówko

Posted

[quote name='Basenji']
Bo z Bobbanem to Fingal zapewne się nie polubi, chyba, że wykarze uległość.
Zdrówko

Basenji ! A który to musi wykazac uległośc ? Bo jeśli Bobban to rzeczywiście się nie polubią....To jest pies który lubi tylko ładne dziewczyny....

Pozdrawiam

Grazyna

Posted

[quote name='gmk']Basenji ! A który to musi wykazac uległośc ? Bo jeśli Bobban to rzeczywiście się nie polubią....To jest pies który lubi tylko ładne dziewczyny....

Pozdrawiam

Grazyna
Oczywiście że Bobban musi przejść do parteru.
Niestety Piesiak stara się podporządkować wszystkie inne psy, nawet te sporo większe.

Ale w stosunku do suczek to prawdziwy gentelman.
Zdrówko

Posted

Savannah napisał(a):
nie moge miec zastrzezen jak psa nie widac dokładnie:lol: dlatego prosiłam o zdjecie jego od boku, moze nie jasno powiedzialam:cool1: chodzi mi o hmm sylwetke:lol: Dlatego w miare mozliwosci prosze o zdjecia.
Pozdrawiam

Z pewnością będziesz mogła zobaczyć Redforda na wystawach - Jednak jego ocenianie pozostawiam sędziom . Nie widziałam może za wiele basenji w swoim życiu - :razz: ale On mi się bardzo podoba!!! ARTI oczywiście również!!!:lol:
Pozdrawiam

Posted

Basenji napisał(a):
Oczywiście że Bobban musi przejść do parteru.
Niestety Piesiak stara się podporządkować wszystkie inne psy, nawet te sporo większe.

Ale w stosunku do suczek to prawdziwy gentelman.
Zdrówko

No to spotkanie stanęlo pod znakiem zapytania :placz: ...
Bobban na pewno nie zejdzie do parteru!!!! A w towarzystwie tak uroczej suni jaką jest moja Artunia , nie jest " zbyt" miły dla konkurenta...
Pozdrawiam

Posted

dopiero teraz zajrzałam i proszę, taka niespodzianka:) od dawna jeden z moich ulubionych basenji pojawił się w Polsce... :loveu:
Małgorzataj - moje ogromne gratulacje!!! Bobban to przepiękny pies i już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła podziwiać go na żywo a nie tylko na wielu fotkach w necie... szczerze gratuluję :)

Posted

Ypsylon napisał(a):
dopiero teraz zajrzałam i proszę, taka niespodzianka:) od dawna jeden z moich ulubionych basenji pojawił się w Polsce... :loveu:
Małgorzataj - moje ogromne gratulacje!!! Bobban to przepiękny pies i już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła podziwiać go na żywo a nie tylko na wielu fotkach w necie... szczerze gratuluję :)

Ypsylon!!!
Jakże się cieszę , że Ty znasz i cenisz Bobbana. Od razu widać kto tu długo siedzi w temacie basenji :multi: . Mój zachwyt jest nie do opisania -pomimo tego ze jestem " nowa " w rasie ... Serdecznie pozdrawiam :lol:

Posted

Małgorzataj napisał(a):
Z pewnością będziesz mogła zobaczyć Redforda na wystawach - Jednak jego ocenianie pozostawiam sędziom .
Pozdrawiam

no coż to za pare lat też będe oceniac go w ten sposob, nie lubie takich głupich podtekstów. Poprosiłam o fotke, widze nie doczekam się, spoko
Pozdrawiam

Posted

Małgorzataj - powiedz mi, który miłośnik i hodowca basenji nie znałby jednego ze sławniejszych obecnie żyjących psów??? Bobban to przecież Champion of Champions 2003 w Szwecji i zwycięzca BISów... co jeszcze mogę dodać - ma w swoim rodowodzie pewne cudo, które kocham straszliwie, i to ma to cudo aż dwa razy z tego co pamiętam... :)
jeszcze raz gratuluję wyboru! :)
no i ogromniaste całusy dla Bobbana... mam nadzieję, że wreszcie będę mogła go pogłaskać na jakiejś wystawie...

Posted

Savannah napisał(a):
no coż to za pare lat też będe oceniac go w ten sposob, nie lubie takich głupich podtekstów.

tak tak gratuluje genialnych podtekstów.;)

Czasami jesteś po prostu śmieszna.
Nie sądzę żeby ktokolwiek chciał wystawic Bobbana u Ciebie jeśli kiedykolwiek zostaniesz sędzią...

Grazyna

Posted

gmk napisał(a):
Czasami jesteś po prostu śmieszna.
Nie sądzę żeby ktokolwiek chciał wystawic Bobbana u Ciebie jeśli kiedykolwiek zostaniesz sędzią...

Grazyna

dlaczego z gory zakladasz ze bedzie ona zlym sedzia ?

Posted

Małgorzataj napisał(a):

Malgorzataj dlaczego wszedzie dopatrujesz sie jakis podtekstow ? czyzby mania przesladowcza ? wiecej dystansu !!

Posted

Wszystkich zainteresowanych informuję, że z dniem 31 marca tego roku
Andrzej i nasza hodowla Loango ( z której pochodzi Arti) została przyjęta do grona Hodowców Basenji w Szwecji i od tego dnia jest stałym, aktywnym członkiem Szweckiego Klubu Basenji. Spełniamy oczywiście wszytkie wymagania hodowlane Klubu.

Pozdrawiam
Grażyna

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...