Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żeby nie było wątpliwosci dlaczego zaczęłam od Syd , otóż według nas Arti to biało-czarna kopia swojej mamy, nawet w ruchu, tak wysoko ocenianym przez sędziów, Arti powoli dogania mamę.

powyżej :
ART OF NOICE Loango
i poniżej trochę z innej perspektywy ale podobieństwa są wyraźnie widoczne :

SYD- Klassic`s A STAR IN STRIPES na zdjeciu starsza od Arti o 6 lat...

Pozdrawiam

Grażyna

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

SengaSengana napisał(a):
Ja też dołączam do osób, które śledzą poczynania Arti i życzę dalszej owocnej pracy w ringu.Pozdrawiam z Ostródy:lol: :lol: :lol:

Witam! Razem z Arti uśmiechamy sie do Was szeroko :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='gmk']Arti nie wizięła się tak po prostu znikąd.
Rodziców Arti już pokazywałam. Teraz dla zainteresowanych pokażę więcej.
Dziś będzie to mama Arti : Klassic`s A STAR IN STRIPES pierwsze basenji sprowadzone ze Stanów do Polski, w wieku 5 lat, była już wtedy Championką Ameryki i Kanady.
W Stanach Syd (bo tak w domu nazywamy mamę Arti) miała dwa mioty w sumie 8 szczeniąt z czego 3 zostały sprzedane w ręce hodowców i wystawiane . Wszystkie trzy są Championami Ameryki i Kanady , jeden piesek jest we Francji i w zeszłym roku zakończył Interchampionat.
Rodzicami Syd czyli dziadkami Arti ze strony mamy są Champion Ameryki i Kanady Klassic`s EYE OF THE TIGER :

Który oprócz Syd ma jeszcze 25 Championów Ameryki i kilku innych państw wśród swojego potomstwa.

Mamą Syd, czyli Babcią Arti jest Championka Ameryki i Kanady
Klassic`s MISS DEVIUOS :

Wśród jej szczeniaczków jest 6 Championów Ameryki i Kanady.

Sama Syd (mama ARTI) już będąc w naszych rękach zdobyła Championat Rosji i Polski,w tym roku postaramy sie ukończyc Championat Słowacji i jak się uda 3 innych krajów.
Syd już nie będzie miała więcej potomstwa i teraz zajmiemy się jej "karierą". 2005 rok był dla niej w większości przerwą w wystawach w związku z przyjściem na świat szczeniąt w tym właśnie ARTI. Miot był nietypowy dla basenji bo letni. Szczeniaczki urodziły się 22 lipca.
Oto zdjęcia z wystaw Syd , przepraszam za jakosc ale w halach naprawdę ciężko zrobic dobre zdjęcia.

Pozdrawiam
Grazyna

Gmk- jestem pod wrażeniem:jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie:

Posted

GMK, gratuluje "polityki hodowlanej", to bardzo imponuje:lol:
podobają mi się basenji i chciałbym mieć takiego u siebie ale narazie nie nadażyła się okazja, może kiedyś :lol: :roll:

Posted

[quote name='SengaSengana']GMK, gratuluje "polityki hodowlanej", to bardzo imponuje:lol:
podobają mi się basenji i chciałbym mieć takiego u siebie ale narazie nie nadażyła się okazja, może kiedyś :lol: :roll:

Bardzo dziękuję! Takie słowa od innego Hodowcy potrafią dodac skrzydeł !
Mam nadzieję, że niedługo się spotkamy i porozmawiamy o naszych rasach. A basenji, nie wiem jak to wytłumaczyc ,ale potrafią znaleźc drogę do właściwego człowieka...najważniejsze żeby im w tym nie przeszkodzic.
Jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe słowa.

Pozdrawiam
Grażyna

Posted

[quote name='Małgorzataj']Gmk- jestem pod wrażeniem:jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie:

Jeszcze trochę a sama będziesz wszystko wiedziała !
Pozdrawiam i całusy dla Arti

Grażyna

Posted

Chyba ostatnie wspomnienie z Bydgoszczy ...:

Teraz ARTI szykuje się do kolejnej wystawy (jutro w Gdańsku) :

Trzymamy mocno kciuki !

Pozdrawiam
Grażyna

Posted

[quote name='gmk']

Na wystawach i wystawianiu nie znam sie, nic a nic :oops:, wiec oceniam jako sedzia niezalezny ;)
Ilez ten maly szkrab ma gracji, wdzieku i taka niesamowita swiadomosc swej urody, ze oderwac oczu od niego nie mozna. :loveu:

Posted

Taaak... Masz dużo racji a ja zgadzam się z Tobą w 100%.
Właśnie dostaliśmy od Małgosi informację że na Wystawie w Gdańsku Sędzina - Barbara Larska też nie pozostała obojętna na wdzięki Arti.
Arti zdobyła tytuł Najlepsze Szczenię w Rasie !

Nie mam jeszcze zdjęc ale wstawię trochę przekornie, jak mała słodko śpi!

Pozdrawiam serdecznie

Grażyna

Posted

BASENJI ! ARTI w Gdańsku dostała żółtą wstążkę.

A dzisiaj na Wystwie Klubowej też, oprócz tego jest Najlepszym Szczenięciem w Rasie Wystawy Klubowej!!
Gratulacje dla Arti i Małgorzaty która profesjonalnie przygotowała małą Arti do wystawy !
Szkoda tylko że ich pierwsza Klubowa Wystawa nie miała nic wspólnego ze świętowaniem !

Pozdrawiam
Grażyna

Posted

[quote name='gmk']BASENJI ! ARTI w Gdańsku dostała żółtą wstążkę.

A dzisiaj na Wystwie Klubowej też, oprócz tego jest Najlepszym Szczenięciem w Rasie Wystawy Klubowej!!
Gratulacje dla Arti i Małgorzaty która profesjonalnie przygotowała małą Arti do wystawy !
Szkoda tylko że ich pierwsza Klubowa Wystawa nie miała nic wspólnego ze świętowaniem !

Pozdrawiam
Grażyna

Już gratulowałem na innym topicu ale chętnie uścisnę łapkę Arti i dłoń Małgorzaty przy jakiejś okazji.
Zdrówko :lol:

Posted

Arti na żywo jeszcze piękniejsza - życzymy dalszych sukcesów, a przede wszystkim radosnych chwil spędzonych z psiakami. Tak naprawde wystawy to tylko "piąty element";) , bo najpiękniejsze jest codzienne domowo-podomkowe obcowanie ze swoimi psiakami. Czasem sobie myślę, że wystawy mogły by nie istnieć. Gratulacje

Posted

agabass napisał(a):
Arti na żywo jeszcze piękniejsza - życzymy dalszych sukcesów, a przede wszystkim radosnych chwil spędzonych z psiakami. Tak naprawde wystawy to tylko "piąty element";) , bo najpiękniejsze jest codzienne domowo-podomkowe obcowanie ze swoimi psiakami. Czasem sobie myślę, że wystawy mogły by nie istnieć. Gratulacje

A ja czasem myślę że prawdą jest powiedzenie że punkt myślenia zależy od punktu siedzenia. Zawsze byłaś przeciw wystawom ale jednak to Ty cieszysz się już z Międzynarodowej w Opolu...
Nie warto jest pewnych rzeczy stawiac w tak kategorycznym świetle.
Ludzie czasem zmieniają zdanie i to jest dowód na to że myslą i wyciagają wnioski z dośwaidczeń jakie są ich udziałem codziennie.

A co do Arti to masz zupełną rację na żywo jest jeszcze lepsza niż na zdjęciach. Oby tak było zawsze!

Pozdrawiam
Grazyna

Posted

Dumny z wygladu, charakteru i pierwszych kroków na wystawach małej Arti i wciąż w nią zapatrzony hodowca Andrzej...

Małgorzata, Arti można przytulac i całowac przytulac i całowac...
Jedwabista sierśc, czyściutka, pachnąca, piękna, oczy i spojrzenie gwiazdy...Zobaczymy kiedy na to wpadnie pierwszy sędzia !

Oczywiście całusy dla Arti

Grażyna

Posted

gmk napisał(a):
A ja czasem myślę że prawdą jest powiedzenie że punkt myślenia zależy od punktu siedzenia. Zawsze byłaś przeciw wystawom ale jednak to Ty cieszysz się już z Międzynarodowej w Opolu...
Nie warto jest pewnych rzeczy stawiac w tak kategorycznym świetle.
Ludzie czasem zmieniają zdanie i to jest dowód na to że myslą i wyciagają wnioski z dośwaidczeń jakie są ich udziałem codziennie.

A co do Arti to masz zupełną rację na żywo jest jeszcze lepsza niż na zdjęciach. Oby tak było zawsze!

Pozdrawiam
Grazyna

Tak jak najbardziej cieszę się z wystawy w Opolu. Co innego jest cieszyć się, a co innego lubić czy uwielbiać wystawy. Raczej je znoszę. Podejścia nie zmieniłam, wystawy nie są wszystkim czego pragnęłam czy pragnę w życiu, bez zwycięztw też się obejdę, bo moje psy mimo oceny są championami mojego serca i nic tego nie zmieni. Pewnie gdyby nie Dablik nie uczestniczyłabym w tym doś "próżnym" proceterze pokazywania psów. Wystawy mnie męczą i wysysają energię, ale może kiedyś się to zmieni. Nie powiem fajnie jest odnosić suksesy, kto tego nie lubi? O ile pamiętam gdzieś w którymś poście napisałaś, że nie jeździcie na wszystkie wystawy, bo tak do końca ich nie lubicie czy coś w tym stylu, więc chyba jesteś wstanie zrozumieć i mój punkt widzenia.

Posted

agabass napisał(a):

Cieszę się ,że moja Arti podoba się też innym...
Czy wystawy są " piątym elemetem" ? - ja tak nie uważam - ale to tylko moje zdanie - wszystko zależy od tego co jest naszym celem i do czego zmierzamy...
Ja bardzo lubię wystawy i całe to zamieszanie...lubie spotykać ludzi zafascynowanych swoja rasą ...ale świadomych pewnych spraw...

Ostatnia wystawa mnie rozczarowała i to nie tylko organizacyjnie...
I nie dziwię sie już Tobie Basenji!
Pozdrawiam!

Posted

[quote name='Małgorzataj']Cieszę się ,że moja Arti podoba się też innym...
Czy wystawy są " piątym elemetem" ? - ja tak nie uważam - ale to tylko moje zdanie - wszystko zależy od tego co jest naszym celem i do czego zmierzamy...
Ja bardzo lubię wystawy i całe to zamieszanie...lubie spotykać ludzi zafascynowanych swoja rasą ...ale świadomych pewnych spraw...

Pozdrawiam!

Fakt można poznać wielu wspaniałych ludzi i dzielić się z nimi swoją pasją i ja to też lubię. Nie jest to jednak mój życiowy cel wystawiać, raczej kosztowne hobby. Dla mnie tak naprawde najważniejszy jest pies, a nie cała otoczka jaką tworzą wystawy. Małgorzataj pewnie jeszcze wiele razy się rozczarujesz, czego ci oczywiście nie życzę.
Najbardziej na wystawach i tu na forum powiem szczerze męczy mnie i denerwuje wrogość jednych ludzi do drugich, zawiść i brak porozumienia. Zawsze wydawało mnie się, że ludzie majacy basenji powinni stanowić "rodzinę", nie z pochodzenia, nie z krwi, ale z miłości do naszych czworonogów i to chyba mnie najbardziej tu rozczarowało.
Sama wim jakim jestem świrem na punkcie moich mordek kochanych i z kim najlepiej dzielić tą radość, z osobami, które czuja to samo, z osobami życzliwymi. Wielka szkoda, że niektorzy nie potrafą odpuścić.
P.S.
Życzę Ci Małgosiu sukcesów i realizacji twoich zamierzonych celów, niech spełniaja się.
Powodzenia

Posted

Basenji napisał(a):
Już gratulowałem na innym topicu ale chętnie uścisnę łapkę Arti i dłoń Małgorzaty przy jakiejś okazji.
Zdrówko :lol:

Jak mogłam nie zauważyć takiego wpisu:oops:

Razem z Arti czekamy na te uściski:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:
Pozdrawiam.

Posted

[quote name='Małgorzataj']Cieszę się ,że moja Arti podoba się też innym...

Pozdrawiam!

Cieszę się, że są osoby, które nie podzielają mojego braku entuzjazmu dla wystaw. Co innego zajechać i popatrzeć sobie przez chwilę na luzie a co innego stres zwierzęcia i własny. Oddział w Legionowie już wiele razy organizował wystawy, w tym zimowe ( ostatnia klubówka zimowa tam była 29 lutego 2004 - tam piechu miał debiut) i powinni byli się wielu rzeczy nauczyć.
Chyba, że postawili na kasę a nie dobro zwierząt i ludzi.
W każdym razie cieszę się, że rośnie w Polsce nowa kandydatka na championa.
Zawsze to o jeden champion więcej w Warmińsko-Mazurskim :lol:
zdrówko

Posted

Basenji napisał(a):
W każdym razie cieszę się, że rośnie w Polsce nowa kandydatka na championa.
Zawsze to o jeden champion więcej w Warmińsko-Mazurskim :lol:
zdrówko

No ja myślę!
Serdecznie pozdrawiam:lol: !

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...