Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na wystawie był także Vicki ojciec Arti i myślę że było to jego jedno z największych dotąd osiągnięc, ponieważ wygrał klasę otwartą i zajął 5 miejsce w psach. Na tyle zgłoszonych, utytułowanych piękności to fantastyczne osiągnięcie.

Pozdrawiam

Grazyna

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gmk napisał(a):
Nie czuję się upoważniona do odpowiadania na takie pytania, zadane w taki sposób, tak sformułowane... Myśle że przynajmniej w części jest nie na miejscu ... wskazuje też na brak wiedzy o Hodowli Liwang i zasad jakimi się kieruje.
Ponadto już niedługo ukaże się ciekawa publikacja o historii hodowli basenji w Polsce i tam na pewno znajdą się wszystkie informacje.

Zapewne też byłaś na prelekcji Pani Szymańskiej-Groszek i do niej pewnie można skierowac podobnej treści pytanie.

Grażyna

Jezu ty jak zawsze uważasz, że coś jest nie na miejscu i nie taki sposób zadawania pytań. Tak zapomniałam, że to ty wykazuje się niezwykłą prostotą wypowiedzi i elokwencją. Ochłoń kobieto naprawde. Ja nic nie widzę dziwnego w tym pytaniu. Poprostu chciałam wiedzieć, ale jeżeli nie jesteś upoważniona do udzielania jakichkolwiek informacji, to po co wtakim razie zaczynasz temat. Jak się mówi, a to trzeba i b powiedzieć. I znów wrogość wypowiedzi w twoim wykonaniu pięknie. A co do hodowli Liwang, to rzeczywiście wiem niewiele, ale czy mam z tego powodu się załamać, wystarczy, że ty jesteś świetnym detektywem i posiadasz tą niezwykła wiedzę, którą oczywiście się z nami nie podzielisz.:diabloti:
Pozdrawiam

Posted

Małgorzataj napisał(a):
Przypominam, że piszecie w temacie
ART OF NOICE Loango
Bardzo proszę o pisanie na temat
Pozdrawiam...

sorki Małgorzataj sorki postaram się już pisać na temat ;)

Posted

agabass napisał(a):
Jezu ty jak zawsze uważasz, że coś jest nie na miejscu i nie taki sposób zadawania pytań. Tak zapomniałam, że to ty wykazuje się niezwykłą prostotą wypowiedzi i elokwencją. Ochłoń kobieto naprawde. Ja nic nie widzę dziwnego w tym pytaniu. Poprostu chciałam wiedzieć, ale jeżeli nie jesteś upoważniona do udzielania jakichkolwiek informacji, to po co wtakim razie zaczynasz temat. Jak się mówi, a to trzeba i b powiedzieć. I znów wrogość wypowiedzi w twoim wykonaniu pięknie. A co do hodowli Liwang, to rzeczywiście wiem niewiele, ale czy mam z tego powodu się załamać, wystarczy, że ty jesteś świetnym detektywem i posiadasz tą niezwykła wiedzę, którą oczywiście się z nami nie podzielisz.:diabloti:
Pozdrawiam

Widziałam fotki Mandeli i mam pytanie...
Ale aż sie boję je zadać aby nie zostać "napadnietą", zle zrozumianą czy coś w tym stylu...
Dziadek Arti ma bardzo jasne oczy... a to chyba jest wadą?
Wzorzec mówi o jak najciemniejszym oku... a każde odchylenie oznacza błąd.
Pozdrawiam

Posted

agabass napisał(a):
Jezu ty jak zawsze Pozdrawiam

Kolejna niestosowna wypowiedź. Nie wiem z kim Agabass przystajesz ale Twoje wypowiedzi są na poziomie naiwnego dziecka.
Zeby szfowac "a" i " b" trzeba wiedziec coś o "C"
Ale to też pewnie zbyt trudne. Lepiej słuchac i wierzyc pustym słowom przyjaciółek .

Tak Małgorzata ja już dawno wróciłam do właściwego tematu.

Grażyna

Posted

stellanovaa napisał(a):
Widziałam fotki Mandeli i mam pytanie...
Ale aż sie boję je zadać aby nie zostać "napadnietą", zle zrozumianą czy coś w tym stylu...
Dziadek Arti ma bardzo jasne oczy... a to chyba jest wadą?
Wzorzec mówi o jak najciemniejszym oku... a każde odchylenie oznacza błąd.
Pozdrawiam

Napadnięta ? Z jakiego powodu ?
Tak Nelson (imię domowe) ma zbyt jasne oczy, nie tak jasne jak na zdjęciu - tu grało rolę oświetlenie, ale jednak.
Jak wiesz nie ma idealnych psów a Nelson nigdy nie dostał oceny niżej niż doskonała. 117 sędziów uznało go za bliskiego ideału. Zapewne ma mało innych "odchyleń" od wzorca i w ogólnej ocenie psa jaśniejsze oczy nie grały tak dużej roli.
Ja mogę tylko powiedziec że Nelson na żywo robi piorunujące wrażenie. Oczywiście pozytywne.

Pozdrawiam

Grażyna

Posted

gmk napisał(a):
Kolejna niestosowna wypowiedź. Nie wiem z kim Agabass przystajesz ale Twoje wypowiedzi są na poziomie naiwnego dziecka.
Zeby szfowac "a" i " a" trzeba wiedziec coś o "C"
Ale to też pewnie zbyt trudne. Lepiej słuchac i wierzyc pustym słowom przyjaciółek .

Tak Małgorzata ja już dawno wróciłam do właściwego tematu.

Grażyna

:evil_lol: :grins: :lol: :megagrin: :-D :grins: to jest moj komentarz do tej wypowiedzi
Arti cudna cudniasta jak zawsze
pozdrawiam

Posted

gmk napisał(a):
Ignorancja i brak kultury to cechy których nie lubię.
Takim ludziom nie odpowiada się na pytania .

Grażyna

:buzi:i kto tu mówi o kulturze;)

Małgorzataj jeszcze raz sorki ale poprostu nie da się nie odpowiedać

gmk nie twierdzę, że piszesz tu nieprawdziwe informacje, ale bierzesz wszystko zbyt intestywnie do siebie. Moje pytanie zostało źle przez ciebie zinterpretowane, a wcale nie chodziło mi o wywołanie niemiłej dyskusji, może powinnaś przeczytać jeszcze raz swoją formę wypowiedzi. I zastanawiam się czy wiesz co to ignoracja, chyba nie. Znowu starasz się mnie obrazić daruj sobie. Jest to zbędne.
Pozdrawiam serdecznie

Posted

chill już nie będę wdawać się w tą pustą dyskusję Małgorzataj jeszcze raz przepraszam za zaśmiecanie topiku. Arti to super fajna dziewczynka życzymy wielu sukcesów na wystawach.
pozdrawiam

Posted

Małgorzataj napisał(a):
Och Basenji ...:oops: - na Ciebie zawsze można liczyć..:sweetCyb:
Pozdrawiam!

Cieszę się, że ktoś to dostrzega.
Ale to nie były komplementy a szczera prawda ( do bólu).
Zdrówko

Posted

Basenji napisał(a):
Cieszę się, że ktoś to dostrzega.
Ale to nie były komplementy a szczera prawda ( do bólu).
Zdrówko

Lubię taką prawdę...komplementy także...:loveu:
Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Do Arti przyjechał ze Szwecji - francuskiego pochodzenia - przyjaciel :
ROBERT REDFORD Out of Africa

BOBBAN jest Interchampionem, Championem Kanady,
Szwecji, Norwegii, Francji, Niemiec,Zwycięzcą Krajów Skandynawskich`2003,
Zwycięzcą Szwecji`2003, EUROPA SIEGER`2004,Zwycięzcą Europy`2003, MULTI BIS w Europie i Kanadzie

Pozdrawiam
Grażyna

Posted

Witam- moja malutka Arti dopiero zrozumiała że jest basenji. Ma takiego kawelera i chodzi taaaaka dumna . Bobban podbił nasze serca juz pierwszego dnia - a mój synek ( Kuba ) jest nim zauroczony.
Dziekuję i Tobie GMK i ogromne podziękowania dla FARAOLANDU !!!

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...