Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aga1215 napisał(a):
Jeśli mogę zasugerować, to lepiej drugiego kotka wziąć już teraz, dorosły kot trudniej przyjmuje nowego. Ale to tylko moje zdanie - moje koty się tolerują, ale nigdy jeszcze nie spały koło siebie :shake: :-( ostatnio nawet kocica zrobiła się agresywna nieco:roll:

popieram tą sugestię - z kotami to chyba trudniejsze dokoptowanie drugiego niż z psami czasem :roll: bo kotu trudniej narzucić swoje zdanie - no ale to zalezy jaki charakter ma Irek - może korniszony są bardziej towarzyskie :razz: :loveu:

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Jeżeli się zdecydujemy - bo ja ciągle nie jestem przekonana - to na jakąś znajdkę... Boję się trochę . W końcu to mieszkanie nie dom ... I dwa psy ...

Eeee, ja miałam dwa psy i dwa koty w dwupokojowym mieszkaniu i fajnie było. Kotów w porównaniu z psami prawie się nie zauważało, rozbrykały się teraz jak mają ogród do dyspozycji...
Też uważam, że pies i kot znakomicie się uzupełniają, dopełniają i do pełni szczęścia oraz równowagi psychicznej należy mieć jedno i drugie. Na przykład pies nas uwielbia, a kot zawsze patrzy na nas z politowaniem, dzięki czemu ani nie złapiemy takiego do końca doła, ani nie staniemy się zanadto zarozumiali...
Korniszon cudo :)

Posted

[quote name='aga1215']Witaj Aniu :multi:
nie mogę się napatrzeć na tą fotkę

cudo :loveu:
Może nie widać, ale w misce była mąka:cool1:

]
Jeśli mogę zasugerować, to lepiej drugiego kotka wziąć już teraz, dorosły kot trudniej przyjmuje nowego. Ale to tylko moje zdanie - moje koty się tolerują, ale nigdy jeszcze nie spały koło siebie :shake: :-( ostatnio nawet kocica zrobiła się agresywna nieco:roll:

popieram tą sugestię - z kotami to chyba trudniejsze dokoptowanie drugiego niż z psami czasem :roll: bo kotu trudniej narzucić swoje zdanie - no ale to zalezy jaki charakter ma Irek - może korniszony są bardziej towarzyskie :razz: :loveu:

Ha! Wszystko ładnie, pięknie, tylko mój chłop opory ma, a ścisle mówiąc na razie jest stanowczo na nie! Gdyby to ode mnie zależało, to już bym się szykowała na przyjęcie drugiego kotka:placz:

Posted

[quote name='Rauni']Eeee, ja miałam dwa psy i dwa koty w dwupokojowym mieszkaniu i fajnie było. Kotów w porównaniu z psami prawie się nie zauważało, rozbrykały się teraz jak mają ogród do dyspozycji...
Też uważam, że pies i kot znakomicie się uzupełniają, dopełniają i do pełni szczęścia oraz równowagi psychicznej należy mieć jedno i drugie. Na przykład pies nas uwielbia, a kot zawsze patrzy na nas z politowaniem, dzięki czemu ani nie złapiemy takiego do końca doła, ani nie staniemy się zanadto zarozumiali...
Korniszon cudo :)
Świetnie powiedziane!:multi:

Posted

dokładnie razem beda się wychowywały :cool3: u mnie duża róznica wieku i tylko czasami Luna pozwala sie ze sobą Waleremu bawic ...
alez on cudniasty :loveu:

Posted

[quote name='Patka']dokładnie razem beda się wychowywały :cool3: u mnie duża róznica wieku i tylko czasami Luna pozwala sie ze sobą Waleremu bawic ...
alez on cudniasty :loveu:
Kurczę no. Muszę działać...
Dzieki Pati. Właśnie siedzi obok mnie i się gapi. Przed chwila skubnął kilka chrupek, więc nie czuje się tak źle po tym szczepieniu:multi:

Posted

[quote name='an3czka']
Kasieńko on jest ogromny! Dziś, przy okazji szczepienia zważyliśmy go i waga pokazała 1,55kg:cool3:

moje ważą po 900g. Wczoraj ważone :p

. Jestem w trakcie namawiania Przemka na drugiego kocurka:loveu:, ale nie teraz, za jakiś czas.

[quote name='aga1215']Jeśli mogę zasugerować, to lepiej drugiego kotka wziąć już teraz, dorosły kot trudniej przyjmuje nowego. Ale to tylko moje zdanie - moje koty się tolerują, ale nigdy jeszcze nie spały koło siebie :shake: :-( ostatnio nawet kocica zrobiła się agresywna nieco:roll:

właśnie, to chciałam napisać. Dorosły kot z dużym trudem (o ile w ogóle) zaakceptuje drugiego kota, wszystko jedno małego czy dużego :shake:
To zupełnia inna bajka niż z psem
Kiedyś, jak miałam poprzedniego kota, przyniosłam do domu maleństwo kocie i mój kot go atakował :shake: Nie było szans i dla dobra malucha znalazłam mu inny domek

Posted

[quote name='an3czka']Może nie widać, ale w misce była mąka:cool1:

Ha! Wszystko ładnie, pięknie, tylko mój chłop opory ma, a ścisle mówiąc na razie jest stanowczo na nie! Gdyby to ode mnie zależało, to już bym się szykowała na przyjęcie drugiego kotka:placz: Mój też się bronił :mad: , a skończyło się na trzech :evil_lol: . Najsilniejszy argument ZA, to taki że wbrew pozorom dwa kociaki są mniej absorbujące niż jeden, a roboty przy nich wcale nie ma więcej. Jeden kot to jak ludzki jedynak, ciągle domaga się uwagi, co jak minie pierwsze zauroczenie, bywa czasem upierdliwe. Dwa wspaniale zajmują się sobą, i mimo że kochają człowieka, to drugi kot, to jest poprostu KOT i już.

Posted

Aniu, zdecydowanie popieram wzięcie kotka teraz, niedługo;)
Znam to z autopsji, niedawno znalazłam kota, a że nie mogłam go zatrzymać, trafił do rodziny, gdzie już był kot i za sobą nieprzepadają, i mimo, że ten nowy próbuje czasem nawiązać przyjacielskie stosunki ze starszą kotką, to bez efektów:shake:
Czyżby kotki miały u was królować nad jednym psem?:cool3:

Posted

[quote name='an3czka']No, no. Urabiaj, urabiaj:cool3:

urabiam urabiam i tylko piana się pieni a efektu zero ale trudno staram sie dalej ;)
[quote name='an3czka']
1.

Irek

2.

3.

1. jaka ładna masz tapete na kompie :evil_lol: :evil_lol:

2. tak działaja na Irka żujki :evil_lol: :evil_lol:

3. rozumiem że kotek jak ciasto drożdżowe jak bedzie przykryty to większy urośnie ;) :evil_lol:

Posted

[quote name='Maga100']

moje ważą po 900g. Wczoraj ważone :p

[B]właśnie, to chciałam napisać. Dorosły kot z dużym trudem (o ile w ogóle) zaakceptuje drugiego kota, wszystko jedno małego czy dużego :shake:
To zupełnia inna bajka niż z psem
Kiedyś, jak miałam poprzedniego kota, przyniosłam do domu maleństwo kocie i mój kot go atakował :shake: Nie było szans i dla dobra malucha znalazłam mu inny domek
[I]Ja wiem, wiem, ale nie mam wyjścia! na drugiego kota teraz, to na pewno sie nie zgodzi. nie ma szans!:shake:

Posted

[quote name='Poświata']Mój też się bronił :mad: , a skończyło się na trzech :evil_lol: . Najsilniejszy argument ZA, to taki że wbrew pozorom dwa kociaki są mniej absorbujące niż jeden, a roboty przy nich wcale nie ma więcej. Jeden kot to jak ludzki jedynak, ciągle domaga się uwagi, co jak minie pierwsze zauroczenie, bywa czasem upierdliwe. Dwa wspaniale zajmują się sobą, i mimo że kochają człowieka, to drugi kot, to jest poprostu KOT i już.
Dzięki. Wykorzystam to!
A jak u Ciebie wyglądało dokacanie?

Posted

[quote name='Dobcia']Aniu, zdecydowanie popieram wzięcie kotka teraz, niedługo;)
Znam to z autopsji, niedawno znalazłam kota, a że nie mogłam go zatrzymać, trafił do rodziny, gdzie już był kot i za sobą nieprzepadają, i mimo, że ten nowy próbuje czasem nawiązać przyjacielskie stosunki ze starszą kotką, to bez efektów:shake:
Czyżby kotki miały u was królować nad jednym psem?:cool3:
Ja wiem to wszystko, ale cóż mam poradzić? To lepiej kota nie brać wcale??:-(

Posted

[quote name='dbsst']urabiam urabiam i tylko piana się pieni a efektu zero ale trudno staram sie dalej ;)
Staraj się, staraj. W końcu dla świętego spokoju się zgodzi (przynajmniej mam taka nadzieję:razz:)

3. rozumiem że kotek jak ciasto drożdżowe jak bedzie przykryty to większy urośnie ;) :evil_lol:

Nie urósł, ale za to cały był z mąki brudny:lol:

Posted

[quote name='an3czka']Ja wiem, wiem, ale nie mam wyjścia! na drugiego kota teraz, to na pewno sie nie zgodzi. nie ma szans!:shake:

Hm... a gdyby Ci sie (tak zupelnie przypadkowo) jakas 'znajda' na podworko przyplatala ? :razz:
Bierzesz 'znajde' do domu i TZ-owi obiecujesz, ze poszukasz kotkowi dobrego domu. I tak szukasz...i szukasz... az do obecnosci drugiego kota przywyknie i przestanie dopytywac, kiedy go oddasz :evil_lol:

Posted

[quote name='Honey']Hm... a gdyby Ci sie (tak zupelnie przypadkowo) jakas 'znajda' na podworko przyplatala ? :razz:
Bierzesz 'znajde' do domu i TZ-owi obiecujesz, ze poszukasz kotkowi dobrego domu. I tak szukasz...i szukasz... az do obecnosci drugiego kota przywyknie i przestanie dopytywac, kiedy go oddasz :evil_lol:
Myślę, że wyczuje podstęp:cool1:

Posted

No a ja sie pochwale ze w tamta sobote opiekowalam sie Rug-Dollem :loveu: :loveu: :loveu: tez kisciusiem ma 5 miesiecy . Co w tej rasie najsmieszniejsze w czasie dotuku miekczeja mu mieśnie i staje sie nieporadna pacynką:eviltong:

Aniu ten Wasz Ircio coraz bardziej przypomina pieknego Rexa :loveu:

Posted

[quote name='Nugatowa']No a ja sie pochwale ze w tamta sobote opiekowalam sie Rug-Dollem :loveu: :loveu: :loveu: tez kisciusiem ma 5 miesiecy . Co w tej rasie najsmieszniejsze w czasie dotuku miekczeja mu mieśnie i staje sie nieporadna pacynką:eviltong:
:loveu: :loveu: :loveu:

Aniu ten Wasz Ircio coraz bardziej przypomina pieknego Rexa :loveu:
Zmienia się, zmienia. Pynio ma już inny i sierść taka bardziej falista się robi, a mniej puchata.

Posted

Nastąpił przełom!!!!
TZ powiedział: " A kup sobie tego kota, ale ja ci nie pomogę!!!"
(finansowo naturalnie...:cool1:)

A może ja faktycznie przesadzam? 3 stwory na 50 metrach?:roll:
Jak myślicie? No bo w sumie dwa już są i jest ok, więc jak dojdzie trzeci, maleńki, kochaniutki, to źle nie będzie chyba, co?

Posted

[quote name='an3czka']Nastąpił przełom!!!!

Jak myślicie? No bo w sumie dwa już są i jest ok, więc jak dojdzie trzeci, maleńki, kochaniutki, to źle nie będzie chyba, co?

Ania, przecież od szczęścia głowa nie boli;)
A ty chyba już jesteś zdecydowana, co?:cool3:

Posted

[quote name='an3czka']Nastąpił przełom!!!!

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Przynajmniej nie powiedzial kategorycznie NIE ;) i tu bym sie cieszyła.
Bo ja mam niestety stanowczy zakaz :shake: :shake: :shake:

Ja bym brała !!!!!!!!!!!!!!!!!!