Mi. Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='an3czka']Dziekuję:p a co to za rasa? bo nie chce mi się tylu stron przeglądać:oops: czy może Rex?:oops:czy jak to sie pisze ;p Quote
an3czka Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='Poświata']Ja bym na Twoim miejscu próbowała oduczyć Bigosa gonienia kotów, łapa uzbrojona w pazury to naprawdę straszna broń :angryy: . Jeden, drugi ucieknie, a któryś odważniejszy jak zdzieli psa po pysku to może mu zrobić krzywdę :mad:. I dodam że cel gonienia kotów jest nieważny, czy "przestraszyć uciekiniera", czy go "upolować zjeść", samo gonienie kotów jest naganne, KOT NIE SŁUŻY PSU DO GONIENIA, a psa można tego oduczyć !!!!Niestety mało realne jest, że to kot zrobi psu krzywdę. Wystarczy, że pies w odpowiednim momencie przywali kota łapami (które jeśli zostaną podrapane, to nic takiego się nie stanie) i po kocie. Kiedyś w lecznicy pewna pani opowiadał o pekińczyku, który tak właśnie mordował koty... Gonienie kotów (i w ogóle zwierzyny) niesie ze sobą bardzo poważne ryzyko - mam tu na myśli np. wpadnięcie psa pod auto, czy choćby zgubienie się, dlatego my od zawsze oduczaliśmy Basco gonienia czegokolwiek i aktualniemamy psa, który potrafi spokojnie patrzeć na zwiewającą sarnę czy zająca... Quote
an3czka Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='Toller-Fox']Ania, koci maluch przesłodki!! to łapiszcze rozcapierzone na Basco :cool3: :Cool!: Dawaj więcej fotek!!! Hehehe. Muszę je najpierw zrobić. Maluszka macie boskiego. Będzie polował czy skakał?:cool3: Quote
an3czka Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='*luthien*']a co to za rasa? bo nie chce mi się tylu stron przeglądać:oops: czy może Rex?:oops:czy jak to sie pisze ;p Tak to rex kornwalijski:p Quote
karolayna Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='an3czka']Niestety mało realne jest, że to kot zrobi psu krzywdę. Wystarczy, że pies w odpowiednim momencie przywali kota łapami (które jeśli zostaną podrapane, to nic takiego się nie stanie) i po kocie. Kiedyś w lecznicy pewna pani opowiadał o pekińczyku, który tak właśnie mordował koty... Gonienie kotów (i w ogóle zwierzyny) niesie ze sobą bardzo poważne ryzyko - mam tu na myśli np. wpadnięcie psa pod auto, czy choćby zgubienie się, dlatego my od zawsze oduczaliśmy Basco gonienia czegokolwiek i aktualniemamy psa, który potrafi spokojnie patrzeć na zwiewającą sarnę czy zająca... Kociak superancki :loveu: a Basco jak zwykle piekny na zdjęciach a co do tego ze kot nie moze zrobic krzywdy psu to sie nie zgodze, mojego psa kot kiedys udrapał w gorna powieke, troche sie zakrwawila, ale naszczescie było to tylko zadrapanie, gdyby kot drapną troszenke nizej moglo by byc nieciekawie :shake: Quote
an3czka Posted December 20, 2006 Author Posted December 20, 2006 [quote name='karolayna']Kociak superancki :loveu: a Basco jak zwykle piekny na zdjęciach a co do tego ze kot nie moze zrobic krzywdy psu to sie nie zgodze, mojego psa kot kiedys udrapał w gorna powieke, troche sie zakrwawila, ale naszczescie było to tylko zadrapanie, gdyby kot drapną troszenke nizej moglo by byc nieciekawie :shake: Bardzo dziękuję. Ja nie twierdzę, że kot nie może zrobić psu krzywdy. Jasne, że jak drapnie, to boli, ale jeśli nie trafi tymi pazurami w bardzo czuły punkt, to nie ma praktycznie szans. Basco kiedyś złapał kota, którego wcześniej wystawił. Wcale nie wiedział, że kot ma pazury, itp. tylko skoczył na niego i nakrył go łapami. Gdyby nawet kot go drapnął, to zrobił by to w łapy a nie pysk. Quote
Toller Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='an3czka']Hehehe. Muszę je najpierw zrobić. Maluszka macie boskiego. Będzie polował czy skakał?:cool3: Przede wszystkim skakał :cool3: Zobaczymy nawet, co z wystawami- one strasznie rwą treningi w sezonie:roll: . I wychodzi na to, że w ten sam weekend wzięliśmy i my i Wy po zwierzaku :multi: . Rób, rób te zdjęcia szybciutko!! Quote
wiq Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 ale cuda sobie sprawiliście:loveu: i kotecek, i tollerek sa cudne:loveu: a korniszonek będzie wystawiany?:cool3: Quote
agbar Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 aaaaa chyba widzialam kotecka...:evil_lol: Jest ci on po prostu zaje..dwabisty:evil_lol: Quote
an3czka Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='Toller-Fox']Przede wszystkim skakał :cool3: Zobaczymy nawet, co z wystawami- one strasznie rwą treningi w sezonie:roll: . I wychodzi na to, że w ten sam weekend wzięliśmy i my i Wy po zwierzaku :multi: . Rób, rób te zdjęcia szybciutko!! Jak dobrze, że ja mam kastrata i nie muszę myśleć o wystawach:multi: Zdjęcia zrobię, ale nie teraz bo oba potwory spią. Irek wczoraj wpadł na pomysł, żeby wygrzewać się na czajniku:loveu: Generalnie śpi na kaloryferze a w nocy z nami pod kołdrą. Nie wime jak on tam oddycha, ale chyba dobrze mu:p Quote
an3czka Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='wiq']ale cuda sobie sprawiliście:loveu: i kotecek, i tollerek sa cudne:loveu: a korniszonek będzie wystawiany?:cool3: Bardzo dziekuję:p Nie, nie będzie wystawiany. W wieku około 6-8 miesiecy zostanie wykastrowany. Quote
an3czka Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='dealer']aaaaa chyba widzialam kotecka...:evil_lol: Jest ci on po prostu zaje..dwabisty:evil_lol: Hehehehehe dzięki. A w dotyku jest jedwabisty:lol: Quote
an3czka Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 Wącham sobie... Leżakowanie na czajniku:lol: A tutaj z zabaweczką No i tu z inna zabaweczką, ale już Basco... Powiem tak. Mam w domu konkretny zapas kocich zabawek, ale pies na ich punkcie oszlał i nie chce dać się kotu pobawić, więc zabawki leżą schowane. Nie znaczy to, że kocisko się nudzi. W domu pełno różnych ciekawych rzeczy. A to sznurówki, a to suszące się na suszarce pranie:diabloti: Quote
Mi. Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 hahaha, zwariowany ten twój kot:evil_lol: :evil_lol: :loveu: Quote
an3czka Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='Behemot'] O, jakie fajne pot pourri :lol: A ten uśmieszek co oznacza?:razz: Quote
an3czka Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='*luthien*']hahaha, zwariowany ten twój kot:evil_lol: :evil_lol: :loveu: W pupkę ciepło:cool3: Quote
Behemot Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='an3czka']A ten uśmieszek co oznacza?:razz: To szczery uśmiech był, no... buuuu... zostałam źle zrozumiana :placz: O, taki miał być: Quote
an3czka Posted December 21, 2006 Author Posted December 21, 2006 [quote name='Behemot']O, taki miał być: Taki zdecydowanie lepszy!:eviltong: Quote
bigos Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Witajcie :loveu::loveu::loveu: Kocurek jest śliczniutki i wie gdzie dobrze (czajnik i cieplutka kołderka:razz::p) Dobrze tylko, że Basco z Wami nie sypia:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
bigos Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Wszystkiego naj...naj...naj... dla całej ferajny:tree1::tree1::tree1: Quote
Hanna R. Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Aniu, Maluszek na czajniku jest ABSOLUTNIE odjazdowy :loveu: CAła jestem nadal w podziwie na okoliczność komitywy obydwu chłopaków... :p Quote
jo-jo Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 [quote name='an3czka'] I co Basculec już przestawił się że to jego miseczk i koniec? :evil_lol: [quote name='An3czka'] Normalnie Gremlin :evil_lol: Świetne zdjęcie [quote name='An3czka'] Hmmmm...gdzieś już to widziałam:lol: No zamienili się miseczkami, najwyraźniej młodemu nie odpowiadąła tamta malutka:evil_lol: [quote name='An3czka'] Pańciu podziel się, nie bądź sknera Czy te cozy mogą kłamać? :evil_lol: :evil_lol: Witajcie, Basculce:multi: Gratuluje nowego domownika, ja nadal pozostane przy uwielbianu czyjchś kotów, niekoniecznie własnych :evil_lol: Quote
gochgoch Posted December 22, 2006 Posted December 22, 2006 Aniu! smacznej rybki!!!! całusy dla wszystkich Twoich facetów!!! Quote
an3czka Posted December 22, 2006 Author Posted December 22, 2006 [quote name='bigos'] Witajcie :loveu::loveu::loveu: Kocurek jest śliczniutki i wie gdzie dobrze (czajnik i cieplutka kołderka:razz::p) Dobrze tylko, że Basco z Wami nie sypia:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Witaj Bigosku! Powiem Ci, że w pierwszą lub drugą noc spał z nami, a dokładnie na mojej połowie i na moich nogach:cool1: Bardzo dziekuję za życzenia i wzajemnie:p Quote
Recommended Posts