Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='an3czka']Dziekuję:p
a co to za rasa? bo nie chce mi się tylu stron przeglądać:oops: czy może Rex?:oops:czy jak to sie pisze ;p

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poświata']Ja bym na Twoim miejscu próbowała oduczyć Bigosa gonienia kotów, łapa uzbrojona w pazury to naprawdę straszna broń :angryy: . Jeden, drugi ucieknie, a któryś odważniejszy jak zdzieli psa po pysku to może mu zrobić krzywdę :mad:. I dodam że cel gonienia kotów jest nieważny, czy "przestraszyć uciekiniera", czy go "upolować zjeść", samo gonienie kotów jest naganne, KOT NIE SŁUŻY PSU DO GONIENIA, a psa można tego oduczyć !!!!Niestety mało realne jest, że to kot zrobi psu krzywdę. Wystarczy, że pies w odpowiednim momencie przywali kota łapami (które jeśli zostaną podrapane, to nic takiego się nie stanie) i po kocie. Kiedyś w lecznicy pewna pani opowiadał o pekińczyku, który tak właśnie mordował koty...
Gonienie kotów (i w ogóle zwierzyny) niesie ze sobą bardzo poważne ryzyko - mam tu na myśli np. wpadnięcie psa pod auto, czy choćby zgubienie się, dlatego my od zawsze oduczaliśmy Basco gonienia czegokolwiek i aktualniemamy psa, który potrafi spokojnie patrzeć na zwiewającą sarnę czy zająca...

Posted

[quote name='Toller-Fox']Ania, koci maluch przesłodki!! to łapiszcze rozcapierzone na Basco :cool3: :Cool!:
Dawaj więcej fotek!!!
Hehehe.
Muszę je najpierw zrobić.
Maluszka macie boskiego. Będzie polował czy skakał?:cool3:

Posted

[quote name='an3czka']Niestety mało realne jest, że to kot zrobi psu krzywdę. Wystarczy, że pies w odpowiednim momencie przywali kota łapami (które jeśli zostaną podrapane, to nic takiego się nie stanie) i po kocie. Kiedyś w lecznicy pewna pani opowiadał o pekińczyku, który tak właśnie mordował koty...
Gonienie kotów (i w ogóle zwierzyny) niesie ze sobą bardzo poważne ryzyko - mam tu na myśli np. wpadnięcie psa pod auto, czy choćby zgubienie się, dlatego my od zawsze oduczaliśmy Basco gonienia czegokolwiek i aktualniemamy psa, który potrafi spokojnie patrzeć na zwiewającą sarnę czy zająca...

Kociak superancki :loveu: a Basco jak zwykle piekny na zdjęciach

a co do tego ze kot nie moze zrobic krzywdy psu to sie nie zgodze, mojego psa kot kiedys udrapał w gorna powieke, troche sie zakrwawila, ale naszczescie było to tylko zadrapanie, gdyby kot drapną troszenke nizej moglo by byc nieciekawie :shake:

Posted

[quote name='karolayna']Kociak superancki :loveu: a Basco jak zwykle piekny na zdjęciach

a co do tego ze kot nie moze zrobic krzywdy psu to sie nie zgodze, mojego psa kot kiedys udrapał w gorna powieke, troche sie zakrwawila, ale naszczescie było to tylko zadrapanie, gdyby kot drapną troszenke nizej moglo by byc nieciekawie :shake:
Bardzo dziękuję.
Ja nie twierdzę, że kot nie może zrobić psu krzywdy. Jasne, że jak drapnie, to boli, ale jeśli nie trafi tymi pazurami w bardzo czuły punkt, to nie ma praktycznie szans. Basco kiedyś złapał kota, którego wcześniej wystawił. Wcale nie wiedział, że kot ma pazury, itp. tylko skoczył na niego i nakrył go łapami. Gdyby nawet kot go drapnął, to zrobił by to w łapy a nie pysk.

Posted

[quote name='an3czka']Hehehe.
Muszę je najpierw zrobić.
Maluszka macie boskiego. Będzie polował czy skakał?:cool3:

Przede wszystkim skakał :cool3: Zobaczymy nawet, co z wystawami- one strasznie rwą treningi w sezonie:roll: . I wychodzi na to, że w ten sam weekend wzięliśmy i my i Wy po zwierzaku :multi: . Rób, rób te zdjęcia szybciutko!!

Posted

[quote name='Toller-Fox']Przede wszystkim skakał :cool3: Zobaczymy nawet, co z wystawami- one strasznie rwą treningi w sezonie:roll: . I wychodzi na to, że w ten sam weekend wzięliśmy i my i Wy po zwierzaku :multi: . Rób, rób te zdjęcia szybciutko!!
Jak dobrze, że ja mam kastrata i nie muszę myśleć o wystawach:multi:

Zdjęcia zrobię, ale nie teraz bo oba potwory spią. Irek wczoraj wpadł na pomysł, żeby wygrzewać się na czajniku:loveu:
Generalnie śpi na kaloryferze a w nocy z nami pod kołdrą. Nie wime jak on tam oddycha, ale chyba dobrze mu:p

Posted

[quote name='wiq']ale cuda sobie sprawiliście:loveu:
i kotecek, i tollerek sa cudne:loveu:
a korniszonek będzie wystawiany?:cool3:
Bardzo dziekuję:p
Nie, nie będzie wystawiany. W wieku około 6-8 miesiecy zostanie wykastrowany.

Posted

Wącham sobie...

Leżakowanie na czajniku:lol:

A tutaj z zabaweczką

No i tu z inna zabaweczką, ale już Basco...
Powiem tak. Mam w domu konkretny zapas kocich zabawek, ale pies na ich punkcie oszlał i nie chce dać się kotu pobawić, więc zabawki leżą schowane. Nie znaczy to, że kocisko się nudzi. W domu pełno różnych ciekawych rzeczy. A to sznurówki, a to suszące się na suszarce pranie:diabloti:

Posted

Witajcie :loveu::loveu::loveu:

Kocurek jest śliczniutki i wie gdzie dobrze (czajnik i cieplutka kołderka:razz::p)
Dobrze tylko, że Basco z Wami nie sypia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='an3czka']

I co Basculec już przestawił się że to jego miseczk i koniec? :evil_lol:

[quote name='An3czka']

Normalnie Gremlin :evil_lol: Świetne zdjęcie

[quote name='An3czka']
Hmmmm...gdzieś już to widziałam:lol:

No zamienili się miseczkami, najwyraźniej młodemu nie odpowiadąła tamta malutka:evil_lol:

[quote name='An3czka']
Pańciu podziel się, nie bądź sknera

Czy te cozy mogą kłamać? :evil_lol: :evil_lol:

Witajcie, Basculce:multi:
Gratuluje nowego domownika, ja nadal pozostane przy uwielbianu czyjchś kotów, niekoniecznie własnych :evil_lol:

Posted

[quote name='bigos']

Witajcie :loveu::loveu::loveu:

Kocurek jest śliczniutki i wie gdzie dobrze (czajnik i cieplutka kołderka:razz::p)

Dobrze tylko, że Basco z Wami nie sypia:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Witaj Bigosku!
Powiem Ci, że w pierwszą lub drugą noc spał z nami, a dokładnie na mojej połowie i na moich nogach:cool1:

Bardzo dziekuję za życzenia i wzajemnie:p