Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='aga1215']:crazyeye: :crazyeye: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: ach............................
Mam rozumieć, że Ci się podoba?:p

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='bigos']:roflt::roflt::roflt:Mała zamiana miejsc:evil_lol: (Bigosek zrobiłby dokładnie tak samo)

No to teraz masz w domku dwa sępy:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Basco sie zrobił okropny...
Strasznie się napalił na kocią karmę i ciągle chce ją kraść:cool1:

Posted

[quote name='Dobermania']:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:
Gremlin jak się patrzy.
A mój Lachs dokładnie tak samo obślinia kota :loveu:
Basco go nawet nie oślinia, ale do pyska pakuje, albo wjeżdża mu nosem pod brzuszek i podnosi:lol:

Posted

[quote name='bigos']A czy Basco prędzej na spacerach miał zapędy do gonienia kotów???:roll:
Basco jest nauczony nie gonic zwierzyny, choc czasami mu sie przytrafiało. Kota gonił raz. Raz też wystawił i złapał, ale nie miał jakichś morderczych zapędów. Koty traktował (tak ja to sobie tłumaczę) z szacunkiem, niczym zwierzynę łowną. Natomiast problemy w kontaktach ma z psami i tutaj jest bardzo różnie, np. gonienie zwierzyny służy tylko i wyłącznie gonieniu - szybko odpuszcza, antomiat gonienie uciekającego psa, ma służyć złapaniu i poturbowaniu.

Posted

[quote name='Honey']Ojej, masz kota ! :evil_lol:

Inny niz poczatkowo planowany, ale sliczny ! :loveu:
I Basco go jeszcze nie pozarl :evil_lol:
Na początku miał być duży, puchaty i miśkowaty:lol:
Basco nie chce go pożreć, natomiast jego jedzenie bardzo:cool1:

Posted

[quote name='an3czka']Basco sie zrobił okropny...
Strasznie się napalił na kocią karmę i ciągle chce ją kraść:cool1:

[quote name='an3czka']Basco go nawet nie oślinia, ale do pyska pakuje, albo wjeżdża mu nosem pod brzuszek i podnosi:lol:

Cześć Aniu!:lol:

Przynajmniej kicia mu się z jedzonkiem kojażyć będzie- kotek w domu=nowe papu:p:cool3:

A z tym noskiem Negro ma tak samo... pod królika, myszke, szczeniaczki...:loveu:

Posted

[quote name='Dobcia']Cześć Aniu!:lol:

Przynajmniej kicia mu się z jedzonkiem kojażyć będzie- kotek w domu=nowe papu:p:cool3:

A z tym noskiem Negro ma tak samo... pod królika, myszke, szczeniaczki...:loveu:
Masz rację. Powiem Ci, że już mu zakodowane odpowiednie skojarzenie, tylko to strasznie męczące jest, bo trzeba pilnować, żeby mu nie wyjadł. Nie zapominajmy też, że Basco ma alegię na suche:cool1:

Posted

woooow!!!! niesamowity!!!!! Gratulacje!!!!
a jak sie cudnie bawią!!!!!
rozumiem, że basco wyrozumiały, ale jak to sie stało, że kocurek taki wyluzowany na wielkiego psa...? normalnie wszystkie prychają...:cool3:

Posted

[quote name='gochgoch']

woooow!!!! niesamowity!!!!! Gratulacje!!!!
a jak sie cudnie bawią!!!!!
rozumiem, że basco wyrozumiały, ale jak to sie stało, że kocurek taki wyluzowany na wielkiego psa...? normalnie wszystkie prychają...:cool3:
I on prychał na początku, ale w końcu troche wyluzował. Do tego jest bardzo odważny i sam zaczął do niego podchodzić:p

Posted

[quote name='an3czka']I on prychał na początku, ale w końcu troche wyluzował. Do tego jest bardzo odważny i sam zaczął do niego podchodzić:p

kurcze..moja siostra ma kociaka i on tez taki odważny ale niestety Hugol zaczął go zachęcać do zabawy szczekaniem i obskakiwaniem i to go baaardzo przestraszyło. po tym juz tylko prychał...:shake:

Posted

[quote name='an3czka']Basco jest nauczony nie gonic zwierzyny, choc czasami mu sie przytrafiało. Kota gonił raz. Raz też wystawił i złapał, ale nie miał jakichś morderczych zapędów. Koty traktował (tak ja to sobie tłumaczę) z szacunkiem, niczym zwierzynę łowną. Natomiast problemy w kontaktach ma z psami i tutaj jest bardzo różnie, np. gonienie zwierzyny służy tylko i wyłącznie gonieniu - szybko odpuszcza, antomiat gonienie uciekającego psa, ma służyć złapaniu i poturbowaniu.

No to Bigosek koty goni nagminnie, ale tylko w celach "przestraszyć uciekiniera":evil_lol:
Choć pamiętam jedną sytuację, kiedy to Bigosek wpakował się na podwórko na którym był kot, a za chwilę jak go kot pogonił to uciekał,aż się za ni kurzyło:diabloti::evil_lol::diabloti::evil_lol:

Posted

bigos napisał(a):
No to Bigosek koty goni nagminnie, ale tylko w celach "przestraszyć uciekiniera":evil_lol:
Choć pamiętam jedną sytuację, kiedy to Bigosek wpakował się na podwórko na którym był kot, a za chwilę jak go kot pogonił to uciekał,aż się za ni kurzyło:diabloti::evil_lol::diabloti::evil_lol:
Ja bym na Twoim miejscu próbowała oduczyć Bigosa gonienia kotów, łapa uzbrojona w pazury to naprawdę straszna broń :angryy: . Jeden, drugi ucieknie, a któryś odważniejszy jak zdzieli psa po pysku to może mu zrobić krzywdę :mad:. I dodam że cel gonienia kotów jest nieważny, czy "przestraszyć uciekiniera", czy go "upolować zjeść", samo gonienie kotów jest naganne, KOT NIE SŁUŻY PSU DO GONIENIA, a psa można tego oduczyć !!!!

Posted

Poświata napisał(a):
Ja bym na Twoim miejscu próbowała oduczyć Bigosa gonienia kotów, łapa uzbrojona w pazury to naprawdę straszna broń :angryy: . Jeden, drugi ucieknie, a któryś odważniejszy jak zdzieli psa po pysku to może mu zrobić krzywdę :mad:. I dodam że cel gonienia kotów jest nieważny, czy "przestraszyć uciekiniera", czy go "upolować zjeść", samo gonienie kotów jest naganne, KOT NIE SŁUŻY PSU DO GONIENIA, a psa można tego oduczyć !!!!

Spokojnie, ja mu na to nie pozwalam i stram się go hamować. Zazwyczaj wystarcza stanowcze "NIE!!!"
Wiem jaka kot może zrobic krzywdę psiakowi:roll:

Posted

[quote name='gochgoch']kurcze..moja siostra ma kociaka i on tez taki odważny ale niestety Hugol zaczął go zachęcać do zabawy szczekaniem i obskakiwaniem i to go baaardzo przestraszyło. po tym juz tylko prychał...:shake:
Irek jest bardzo odważny. Basco też raz czy dwa na niego szczeknął, ale ten nic sobie z tego nie robił:p

Posted

[quote name='*luthien*']o boziu:crazyeye: To jest piękne!!!!:multi: :loveu: :loveu: :loveu:gratuluje:multi:
kociak ma swój własny niesamowity... urok:cool3:

Dziekuję:p