Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Honey']Marysia ma racje - absurdalna to doskonale okreslenie dla poziomu tej dyskusji. Przyznam sie, ze kilka razy sama zaczynalam pisac riposty, ale dalam sobie spokoj. Musialabym wziac dwa tygodnie wolnego, siedziec cala dobe przed kompem i odpierajac ataki udowadniac, ze nie jestem wielbladem...:roll: Racje mial ten, ktory twierdzil, ze lepiej z madrym zgubic, niz z glupim znalezc..
To jak walka z wiatrakami:roll:

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='an3czka']Chyba nie... Kiedyś gotowałam rosół z bażanta i nie mogłam się zmusić do spróbowania. Jak się później okazało przyprawiłam odpowiednio, więc ok.
Surowe mięso mi nie przeszkadza - jestem wprawiona, bo Basco je surowiznę, ale jak mu na tresurę czasami gotuję kawałek mięsa, to mdli mnie, bleeee. Nie wiem czemu tak:roll:

Hm... to moze i Ty surowizny powinnas poprobowac, jak od gotowanego Cie mdli ? :evil_lol:
A tak serio - nie jesz miesa ?

Posted

[quote name='gochgoch']An3czko co to znaczy normalna tersura?????
Bo my właśnie za tydzień zaczynamy i chciałabym wiedzieć czego sie wystrzegać i na co zwracać uwagę ( w sensie dobrej lub niedobrej tresury)...niby polecany ośrodek, ale sama pewnie wiesz jak to bywa.....
Normalna, czyli tradycyjna, przy użyciu łańcuszka. Treser mnie nauczył jak to robić, żeby psu krzywdy nie zrobic i żeby moje oczekiwania były dla psa jasne. Powiem tak: po jednym dniu tresury zaczęłam bez obawy, pewna siebie wyprowadzac Basco - czego nie robiłam od miesięcy, bo stresowałam się, a Basco gdy chciał, to mną pomiatał. Teraz czuję, że mam nad nim kontrolę, a on zrobił się spokojniejszy i taki zrównowazony, i cieszy się jak kretyn, gdy ćwiczymy:loveu:

Myślę jednak, że gdy nie ma problemów z agresją można się zainteresować klikerem, to bardzo fajna sprawa:p

Posted

[quote name='Honey']Hm... to moze i Ty surowizny powinnas poprobowac, jak od gotowanego Cie mdli ? :evil_lol:
A tak serio - nie jesz miesa ?
Dawniej przepadałam za tatarem:cool3:
Nie jem mięsa, ale nabiał tak.

Posted

[quote name='an3czka']Normalna, czyli tradycyjna, przy użyciu łańcuszka. Treser mnie nauczył jak to robić, żeby psu krzywdy nie zrobic i żeby moje oczekiwania były dla psa jasne. Powiem tak: po jednym dniu tresury zaczęłam bez obawy, pewna siebie wyprowadzac Basco - czego nie robiłam od miesięcy, bo stresowałam się, a Basco gdy chciał, to mną pomiatał. Teraz czuję, że mam nad nim kontrolę, a on zrobił się spokojniejszy i taki zrównowazony, i cieszy się jak kretyn, gdy ćwiczymy:loveu:

Myślę jednak, że gdy nie ma problemów z agresją można się zainteresować klikerem, to bardzo fajna sprawa:p

łaaaaał..po jednym dniu już był taaki postęp...może Basculec jest taki wyjatkowo zdolny... Hugol mimo, ze jeszcze cienias i nieagresor też potrafi porządnie mnie zawlec gdzie chce..
muszę kolesia o wszystko dokładnie wypytać!
WIELKIE DZIĘKI!!!

Posted

[quote name='gochgoch']łaaaaał..po jednym dniu już był taaki postęp...może Basculec jest taki wyjatkowo zdolny... Hugol mimo, ze jeszcze cienias i nieagresor też potrafi porządnie mnie zawlec gdzie chce..
muszę kolesia o wszystko dokładnie wypytać!
WIELKIE DZIĘKI!!!
Postęp chyba nastąpił w mojej głowie:evil_lol:

Posted

E tam zaraz spać, młoda godzina jeszcze :evil_lol:

An3czko co to znaczy normalna tersura?????
Bo my właśnie za tydzień zaczynamy i chciałabym wiedzieć czego sie wystrzegać i na co zwracać uwagę ( w sensie dobrej lub niedobrej tresury)...niby polecany ośrodek, ale sama pewnie wiesz jak to bywa.....

A do którego ośrodka się wybierasz na szkolenie, jesli mogę zapytać?

Posted

[quote name='Tośka_m']E tam zaraz spać, młoda godzina jeszcze :evil_lol:

A do którego ośrodka się wybierasz na szkolenie, jesli mogę zapytać?
Nie spię jeszcze:p
Chodzę do Hitt Dog

Posted

Wydra to czy....?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A Ty Basculcku proszę być grzecznym i nie obgryzać nieznajomym rękawów:mad::mad::mad:

Pozdrawiamy. Bigoski

Posted

[quote name='an3czka']

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Cześć Aniu!!!

Piękne foteczki, no po prostu ech...:loveu:

A ja tam jem wszystko, i to w takich ilościach, że porządny facet by się niepowstydził:evil_lol:

Niegrzeczny Basco, no no...:roll: Najgorsze jest to, że po takim wypadku człowiek ma zawsze pewne obawy, że to się może powtórzyć...:roll:

Trzymam kciuki by było ok;)

Posted

[quote name='bigos']Wydra to czy....?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A Ty Basculcku proszę być grzecznym i nie obgryzać nieznajomym rękawów:mad::mad::mad:

Pozdrawiamy. Bigoski
"Grzeczny" to jego drugie imię:evil_lol:
I my pozdrawiamy:multi:

Posted

[quote name='wiq']nie wiedzialam, ze Basco taki wyrywny;)
fotki jak zwykle piekne:)
pozdrawiam (takze naleze to "chorych";) )
Bywa wyrywny, bywa:cool1:
Dziękuję za komplement i witam w "klubie":evil_lol: