Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Honey napisał(a):
Hanka, ale chyba nie masz takiego zdania o tacie jak ci ....hm... "dyskutanci" w zacytowanym przeze mnie topiku ? :evil_lol:

Co tam ja ...
Ja żarłam na codzień pasztety z bażantów . I zające w śmietanie. I kuropatwy duszone . I szynkę z dzika ... Mama była mistrzem w przygotowywaniu dziczyzny.
Trudno powiedzieć, że była entuzjastką polowań :evil_lol:
Bo w sezonie polowanie było ważniejsze niż Ona.
A najbardziej się źliła na okoliczność corocznych spotkań wigilijnych :cool3:

Posted

Honey napisał(a):
Sliczne fotki, jak zawsze :lol:
Ale co to jest? Cos w rodzaju 'pomostu' ? :crazyeye:

Dzięki Honeyku. Tak, to taki jakby pomost do skoków wodnych. Widząc go z daleka myślałam, że to materac. Trochę nie chciało mi się wierzyć, że komuś przyszło do głowy pływanie. Ok, pogoda ładna, ale bez przesady:evil_lol:

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
Hej Aniu!

Bombowe fotki wodne!! :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu:

Ugryzienia współczuję :calus: :calus:

A co rzeczonego topiku - dyskusja staje się coraz bardziej absurdalna :laugh2_2:

Pozdrawiam cieplutko
Marysia i Una

Marysiu dzięki!!
Zaglądam do tego topicu i podziwiam tego, który postanowił bronić "chorych ludzi" i "chorego sportu"...
O poziomie "dyskusji" i znajomości tematu wśród osób wypowiadających się nie wspomnę.
Najbardziej rozwaliło mnie to, jak jeden z najgłośniej wrzeszczących nie wiedział, że polowanie z naganką, a Par Force, to dwie różne sprawy:roll:

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Co tam ja ...
Ja żarłam na codzień pasztety z bażantów . I zające w śmietanie. I kuropatwy duszone . I szynkę z dzika ... Mama była mistrzem w przygotowywaniu dziczyzny.

Ja kompletnie nie umiem zajmować sie dziczyzną, ale TZ zaczyna się wciagać. Stwierdził nawet, że zacznie ją jeść:lol:. Ostatnio upiekł sobie młodego bażanta i stwierdził, że świetny:p

Posted

an3czka napisał(a):
dziś ugryzł sąsiada. Chwila nieuwagi cholera, TZ był obładowany siatkami, no i taka kicha...:shake:

O cholera! :cool1: Ja myślałam, że Basco jest zadziorny tylko do psów, nie do ludzi :roll: Współczuję ci Aniu :buzi:

an3czka napisał(a):
Basco też jest szczuplutki.

Dla mnie, na zdjęciach wygląda dość...atletycznie :evil_lol:

an3czka napisał(a):
Dziś będzie troszkę wakacyjnie:cool3:

Aniu, wszystkie zdjęcia są piękne, ale to, to istne cudo :loveu:

Posted

HankaRupczewska napisał(a):
Co tam ja ...

O rany, poprostu slina zaczela mi kapac na klawiature... Mniaaam...:lol:
A na to, zeby polowania nie byly wazniejsze, ja znalazlam sposob :evil_lol:

Posted

an3czka napisał(a):
Ja kompletnie nie umiem zajmować sie dziczyzną, ale TZ zaczyna się wciagać. Stwierdził nawet, że zacznie ją jeść:lol:. Ostatnio upiekł sobie młodego bażanta i stwierdził, że świetny:p

Niech sie wciaga ! Jak dojdzie do wprawy to chyba i Ty poprobujesz jak smakuje ? :cool3:

Posted

an3czka napisał(a):
Marysiu dzięki!!
Zaglądam do tego topicu i podziwiam tego, który postanowił bronić "chorych ludzi" i "chorego sportu"...
O poziomie "dyskusji" i znajomości tematu wśród osób wypowiadających się nie wspomnę.
Najbardziej rozwaliło mnie to, jak jeden z najgłośniej wrzeszczących nie wiedział, że polowanie z naganką, a Par Force, to dwie różne sprawy:roll:

Marysia ma racje - absurdalna to doskonale okreslenie dla poziomu tej dyskusji. Przyznam sie, ze kilka razy sama zaczynalam pisac riposty, ale dalam sobie spokoj. Musialabym wziac dwa tygodnie wolnego, siedziec cala dobe przed kompem i odpierajac ataki udowadniac, ze nie jestem wielbladem...:roll: Racje mial ten, ktory twierdzil, ze lepiej z madrym zgubic, niz z glupim znalezc..

Posted

an3czka napisał(a):
Od jakiegoś czasu chodzimy na normalną tresurę, a nie jakieś tam kizi - mizi i jest super, tylko trzeba mu komendę wydać...
Boje się, że jak mu założę kaganiec, to bedzie się tym bardzo rozpraszał, bo go szczerze nie znosił i wtedy nici z posłuszeństwa, co spowoduje zainteresowanie otoczeniem:roll:

An3czko co to znaczy normalna tersura?????
Bo my właśnie za tydzień zaczynamy i chciałabym wiedzieć czego sie wystrzegać i na co zwracać uwagę ( w sensie dobrej lub niedobrej tresury)...niby polecany ośrodek, ale sama pewnie wiesz jak to bywa.....

Posted

mmbbaj napisał(a):
O cholera! :cool1: Ja myślałam, że Basco jest zadziorny tylko do psów, nie do ludzi :roll: Współczuję ci Aniu :buzi:

Heh. Kiedyś z nim było dużo gorzej...

Dla mnie, na zdjęciach wygląda dość...atletycznie :evil_lol:

Bo weimary mają taką mocniejszą budowę, ale i tu są pewne różnice. Znam takie, które wyglądają jakby na siłowni ćwiczyły:lol:

Aniu, wszystkie zdjęcia są piękne, ale to, to istne cudo :loveu:

A dziękuję:p

Posted

an3czka napisał(a):
Heh. Kiedyś z nim było dużo gorzej...

Bo weimary mają taką mocniejszą budowę, ale i tu są pewne różnice. Znam takie, które wyglądają jakby na siłowni ćwiczyły:lol:

a na przykład, na dowód, że weimary się różnią..to mój Hugol z kolei jest takim cienkim weimarem (czyli różni się w drugą stronę
:megagrin:)..na razie...:megagrin::megagrin::megagrin:..może mu przejdzie i się zatletyzuje...mamy na to jeszcze 3 lata....:loveu:

Posted

[quote name='Honey']Niech sie wciaga ! Jak dojdzie do wprawy to chyba i Ty poprobujesz jak smakuje ? :cool3:
Chyba nie... Kiedyś gotowałam rosół z bażanta i nie mogłam się zmusić do spróbowania. Jak się później okazało przyprawiłam odpowiednio, więc ok.
Surowe mięso mi nie przeszkadza - jestem wprawiona, bo Basco je surowiznę, ale jak mu na tresurę czasami gotuję kawałek mięsa, to mdli mnie, bleeee. Nie wiem czemu tak:roll: