an3czka Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::razz: nie hmmmmmm tylko w plener:p Hmmm oznaczało, żebyś poczekała chwilkę, bo obrobić muszę... Quote
an3czka Posted October 20, 2006 Author Posted October 20, 2006 No ok. Mam kilka, średniej jakości, bo światło było nie teges:cool1: Quote
wiq Posted October 20, 2006 Posted October 20, 2006 an3czka napisał(a):No ok. Mam kilka, średniej jakości, bo światło było nie teges:cool1: czaje sie, podgladam ta galerie i w koncu me wysilki sie opacily;):loveu: Quote
swan Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 czy psy polujące czyli wyżły, setery itd są szkolone żeby tak robić stójkę czy mają to w genach? zastanawia mnie ta pozycja, bo moja Darma, kundelka na wskroś i nie przypominająca w żadnej swojej części żadnego polowczyka:evil_lol: też tak podnosi łapkę i się prostuje, jak zobaczy coś ciekawego typu kotek albo inne ciekawe żyjątko... i się zastanawiałam, skąd to się bierze:hmmmm: Quote
Dobcia Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 an3czka napisał(a):Skoczek polny:p Pies do przodu, uszy do tyłu:evil_lol::evil_lol::evil_lol: I odwrotnie...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Fotki w jesiennej scenerii są piękne:loveu: A czy na jednej z nich Basco je jabłko?:-o Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 wiq napisał(a):czaje sie, podgladam ta galerie i w koncu me wysilki sie opacily;):loveu: Witam, witam. Bardzo nam miło:p Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 swan napisał(a):czy psy polujące czyli wyżły, setery itd są szkolone żeby tak robić stójkę czy mają to w genach? zastanawia mnie ta pozycja, bo moja Darma, kundelka na wskroś i nie przypominająca w żadnej swojej części żadnego polowczyka:evil_lol: też tak podnosi łapkę i się prostuje, jak zobaczy coś ciekawego typu kotek albo inne ciekawe żyjątko... i się zastanawiałam, skąd to się bierze:hmmmm: Stójki mają w genach (a przynajmniej powinny:lol:). Pozycja, o której piszesz bardzo często jest mylona ze stójką. Gdy pies robi stójkę zastyga w miejscu, jego mięśnie są twarde jak kamień. Robi tak, gdy poczuje bardzo intensywny zapach np. bażanta. W stójce pies nie jest raczej wyprostowany, lecz jakby obniża swoje ciało. Podniesiona przy stójce łapka wcale nie musi występować (albo może być podniesiona tylna) - chodzi o to zesztywnienie ciała i wskazywanie, gdzie się ptaszek ukrył:lol: To jest akurat taka klasyczna (swoja drogą z wczoraj) Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Dobcia napisał(a):Pies do przodu, uszy do tyłu:evil_lol::evil_lol::evil_lol: I odwrotnie...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Fotki w jesiennej scenerii są piękne:loveu: A czy na jednej z nich Basco je jabłko?:-o Dziękuję bardzo:p Tak, tak, jabłuszko. Tam rośnie masa dzikich jabłonek. Wczoraj poza tradycyjnymi kartoflami prosto z pola (no i jabłkami), Basco wcinał buraki cukrowe:razz: Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 bigos napisał(a): Mniam, mnaiam jabuszka sa pyszne..... O tak! Tylko trzeba je dać psu z ręki, albo rzucić, bo inaczej nie zje:evil_lol: Quote
Rybc!a Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Weimarki są śliczne, galeria rewelacyjna, a twój bannerek olśniewający! Quote
bigos Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 an3czka napisał(a):O tak! Tylko trzeba je dać psu z ręki, albo rzucić, bo inaczej nie zje:evil_lol: Mój to by takiego wielkiego kawałka nie ruszył:shake: Musi bieć hrabia takie malutkie;) Quote
Marysia_i_gończy Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Witaj Aneczko!! Piękne foty szalonego Basculca! :loveu: :loveu: Czyli to: an3czka napisał(a): nie jest stójka? Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Mi. Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Aniu, brakowalo mi tych twoich Basculkowych zdjec:loveu: Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Rybc!a napisał(a):Weimarki są śliczne, galeria rewelacyjna, a twój bannerek olśniewający! Dziękuję. Baner niestety będę musiała zmienić niedługo na jesienny:cool1: Quote
AlKil Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Witaj Aniu! Basco jest piękny w każdej pozycji, nie tylko w stójce...:loveu: Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 bigos napisał(a):Mój to by takiego wielkiego kawałka nie ruszył:shake: Musi bieć hrabia takie malutkie;) Hehehe. Basco tylko w polu tak je. W domu też wybrzydza:evil_lol: Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):Witaj Aneczko!! Piękne foty szalonego Basculca! :loveu: :loveu: Czyli to: nie jest stójka? Pozdrawiam Marysia i Una Marysiu witaj w naszych skromnych progach!:multi: Dziękuję i odpowiadam, że to nie stójka. Akurat jakiś ruch w krzakach go zaniepokoił i przystanął, żeby wyniuchać, co to:lol: Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 *luthien* napisał(a):Aniu, brakowalo mi tych twoich Basculkowych zdjec:loveu: Lubię jak to mówisz:eviltong: Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 AlKil napisał(a):Witaj Aniu! Basco jest piękny w każdej pozycji, nie tylko w stójce...:loveu: Witaj!!!:multi: Czy będę nieskromna, jeśli powiem, że WIEM?:lol: Quote
an3czka Posted October 21, 2006 Author Posted October 21, 2006 Może dodam coś na temat stójki. To ma być bardzo czytelna pozycja dla myśliwego (pojawia się twarda stójka, więc myśliwy przygotowuje broń). Czasami pies zaznacza trop i dociąga do jego źródła - wygląda to jak stójka, trochę mniej pewna i pies z bardzo obniżonym ciałem posuwa się do przodu za tropem, skrada się. Wiadomo wtedy, że do czegos pewnie doprowadzi i albo zdąży zrobić na koniec stójkę, albo ptak się zerwie. W każdym razie wiadomo, że należy być przygotowanym do strzału. Quote
jo-jo Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Cześć Aniu :multi: :multi: an3czka napisał(a):No ok. Mam kilka, średniej jakości, bo światło było nie teges:cool1: Ne teges? Ja Ci dam :mad: an3czka napisał(a): Bascules przesłodki :loveu: Mój Ulubieniec, swoją drogą :razz: :diabloti: Quote
Recommended Posts