Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='PIKA']Piekny Basculec :loveu:

Z tego co pamiętam, co mi tlumaczył ów znajomy pszczelarz, a bylam wtedy dzieckie, więc mam nadzieję, ze nic nie pokręcilam, to jest tak, że to część odlączonego roju, one podobno szukają wtedy nowego domu. Takie buntowniczki ;) I moga byc niebezpieczne, bo taki rój moze być agresywny jak czuje się zagrozony, a taka ilośc pszczól jak Cie dopadnie to marne Twoje szanse ;)

Pszczól sie raczej nie zabija, a przynajmniej nie powinno. wystraczy doświadczony pszczelarz, ktory je zdejmie i usadowi w nowym ulu ... żebysmy mieli pyszny miodzik :eating:

Jak jest z osami i szerszeniami to nie wiem, ale wyrojonych os i szerszeni to nie widzialam :shake: Za to na pewno powinno się likwidować gniazda szerszeni jeżeli sa one usadowione na terenie siedzib ludzkich :shake: Bo moga być zabójcze :shake:
Nam się kiedyś szerszenie zadomowily w komorce narzedziowej, nie pamietam czym, ale od znajomego deratyzatora dostalismy jakiś sliny środek i wytrulismy tałatajstwo, a gniazdo zostalo oderwane i spalone :shake:
PIKA dzięki.

Chyba muszę w takim razie popytać mieszkających w okolicy ludzi, czy jest tam jakiś pszczelarz.

Posted

[quote name='an3czka']PIKA dzięki.

Chyba muszę w takim razie popytać mieszkających w okolicy ludzi, czy jest tam jakiś pszczelarz.

Tych pszczólek juz tam moze dawno nie byc :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']hahaha dwa lata temu miałam wakacje z dreszczykiem .... mieszkalismy w domku w którym coś dziwnie skrobało nocami.. myslałam ze może myszki albo wiewiórki ale po kilku dniach (!!!!!) zwróciliśmy uwagę na latające szerszenie - wlatywały w dziurkę w ścianie - okazało się ze między ściankami domku zrobiły sobie gniazdo :crazyeye:
Kiedyś mieszkałam w samym centrum Krakowa, przy jednej z najruchliwszych ulic, na 5 piętrze i szerszeń wpadł nam do mieszkania...
Został zabity (nie rozgnieciony) i przynosiłam go na lekcje do szkoły, żeby kolegom pokazywać:razz:

Posted

[quote name='PIKA']Tych pszczólek juz tam moze dawno nie byc :evil_lol:
Myślisz, że ktoś juz je sobie przygarnął?
Wątpię, bo tam nikt nie chodzi, ale dziś prawdopodobnie tam będę, więc sprawdzę

Posted

[quote name='an3czka']Myślisz, że ktoś juz je sobie przygarnął?
Wątpię, bo tam nikt nie chodzi, ale dziś prawdopodobnie tam będę, więc sprawdzę

Nikt ich nie przygarnął, pewnie poleciały sobie gdzie indziej :evil_lol:

Posted

[quote name='PIKA']Nikt ich nie przygarnął, pewnie poleciały sobie gdzie indziej :evil_lol:
Brrrrr...
To jak długo one się tak będą przemieszczać?

Posted

[quote name='an3czka']Kiedyś mieszkałam w samym centrum Krakowa, przy jednej z najruchliwszych ulic, na 5 piętrze i szerszeń wpadł nam do mieszkania...
Został zabity (nie rozgnieciony) i przynosiłam go na lekcje do szkoły, żeby kolegom pokazywać:razz:

To jak żeś to zrobiła? :hmmmm:

Posted

[quote name='olcha']To jak żeś to zrobiła? :hmmmm:
Co? Jak został zabity? Po pierwsze nie ja, tylko moja mama. Po drugie nie jestem pewna, ale chyba jakąś gazetą porządnie dostał:evil_lol:.
Pamietam, że wyglądał normalnie, jak żywy, tylko się nie ruszał i miał częściowo żądło wysunięte:razz:

Posted

[quote name='an3czka']Co? Jak został zabity? Po pierwsze nie ja, tylko moja mama. Po drugie nie jestem pewna, ale chyba jakąś gazetą porządnie dostał:evil_lol:.
Pamietam, że wyglądał normalnie, jak żywy, tylko się nie ruszał i miał częściowo żądło wysunięte:razz:

Łał :lol: :lol: :lol:

z okazji Twojego drugiego ognika

Posted

[quote name='PIKA']Nikt ich nie przygarnął, pewnie poleciały sobie gdzie indziej :evil_lol:
I poleciały sobie!!!

Bardzo dziękuję za toasty!!!!

Kilka zdjęć z wczoraj...

Posted

[quote name='an3czka']Czasami...:lol:uważaj żeby kapusty nie zdeptał bo nie wyrośnie:evil_lol: I potem będzie wina, na kosmitów:evil_lol: . tak jak dzisiaj w programie pokazali zniszczone pola uprawne i wszystko na kosmitów zwalili:evil_lol: :mad: Już wiadomo kogo to sprawka:lol: :cool3:

ja tam nie widze żadnego pryszcza :wink: