an3czka Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 Alez upał. Termomentr w aucie pokazywał 30:crazyeye: Oto dzisiejsze zdjęcia... Quote
Pysia Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 [quote name='an3czka']I bażant:p U nas sporo bazantow. Było malutko ale mamy taką strasznie wysoka trawe obok działki i one tam sobie siedzą :) Jak jest polowanie to za blisko domu - nie wolno ich płoszyc :multi: No i to jest nasz teren :multi: Obcym wstep wzbroniony :mad: Quote
an3czka Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 [quote name='Pysia']U nas sporo bazantow. Było malutko ale mamy taką strasznie wysoka trawe obok działki i one tam sobie siedzą :) Jak jest polowanie to za blisko domu - nie wolno ich płoszyc :multi: No i to jest nasz teren :multi: Obcym wstep wzbroniony :mad: Piękne są nie? Quote
Gosiek Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 no rewelacja - zaczynam w kompleksy popadać :oops: Wszystkie foty mi sie niesamowicie podobaja ale ta wyjątkowo :loveu: Quote
an3czka Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 Gosiu, AlKil dziekuję:p Gosiu Ty w nic nie wpadaj, tylko rób zdjęcia, bo czekam na nie:eviltong: Quote
Alicja Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 :evil_lol::evil_lol:Basco uszami mierzy temperaturę na czole:razz: Quote
an3czka Posted April 26, 2006 Author Posted April 26, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol:Basco uszami mierzy temperaturę na czole:razz: Albo osłania się przed słońcem:lol: Quote
PIKA Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 No dzisiaj mnie się udalo obejrzeć fotaski z zoo :multi: Cuuudne :loveu: jako i Basco :razz: Quote
olcha Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Hihiihihih Basco się z trawką zderzył :lol: :lol: :lol: Aniu jak zwykle śliczne zdjęcia. Quote
malawaszka Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 [quote name='an3czka'] Malawaszka nie ma za co. W lecie również wybiorę się do ZOO i jesli nie zapomnę, to pstryknę Ci te zebry w wyższej jakości-gdyby aktualna nie wystarczała:p byłoby świetnie :loveu: :multi: :multi: :multi: a Basco rewelka - piękne fotki :loveu: Quote
bigos Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='an3czka'] Pan szuka kleszcza... Ja wczoraj też tak sprawdzałam Bigoska i niestety znalazłam w paszkach. Na szczęście był wysuszony, bo Bigosek ma obrożę Bayer'a. Ale my też musimy uważać- dwa dni temu wracam ze spaceru rowerem i nagle mnie coś ugryzło w tył szyi. Ściągam "to coś" a to KLESZCZ!Brrr Quote
an3czka Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Dziewczyneczki wielkie dzięki za pochwały:buzi: Bigos my po każdym spacerze i w trakcie ściagamy po kila sztuk tego świństwa! Basco już ma tak pogryziony kark, że szok! Gula na guli! Zakraplam mu regularnie kark Frontlinem, więc prawie wszystkie kleszcze, które z niego wykręcam sa nieżywe (tak 9/10). Do nas tez sie dobierają. Przeważnie zauważamy je idące po nogawkach spodni do góry:cool1: Quote
an3czka Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 Dziewczyneczki wielkie dzięki za pochwały:buzi: Bigos my po każdym spacerze i w trakcie ściagamy po kila sztuk tego świństwa! Basco już ma tak pogryziony kark, że szok! Gula na guli! Zakraplam mu regularnie kark Frontlinem, więc prawie wszystkie kleszcze, które z niego wykręcam sa nieżywe (tak 9/10). Do nas tez sie dobierają. Przeważnie zauważamy je idące po nogawkach spodni do góry:cool1: Dwa zdjęcia z dziś... Quote
bigos Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 A oprócz Frontlina stosowaliście inne "specyfiki" na te wstrętne stwory????????:mad::mad::mad::mad: Quote
Honey Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 teraz to podobno wina długiej zimy, że te scierwa są takie aktywne... Po ostatnim spacerze w lsie na kazdym z nas siedziało conajmniej po dziesiec sztuk....brrrrrrrr. Tych na psach już nie licze. o ilez przyjemniejsze było by życie bez nich... Quote
Pysia Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 Ja na swoje Zmoroszelmy stosuje Advantix. Frontline wcale na kleszcze u nas nie działał a Advantix przez miesiac sprawuje sie swietnie :) Quote
an3czka Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='bigos']A oprócz Frontlina stosowaliście inne "specyfiki" na te wstrętne stwory????????:mad::mad::mad::mad: Kiedyś Advantix, ale w przypadku mojego Frontline jest najlepszy. W zeszłym roku miał wkręconego tylko jednego kleszcza i to przed zakraplaniem. W tym sezonie jest plaga!!! Ponoć dla lepszej ochrony można dodatkowo spryskiwać Frontline-spray'em. Quote
Honey Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='an3czka']Kiedyś Advantix, ale w przypadku mojego Frontline jest najlepszy. W zeszłym roku miał wkręconego tylko jednego kleszcza i to przed zakraplaniem. W tym sezonie jest plaga!!! Ponoć dla lepszej ochrony można dodatkowo spryskiwać Frontline-spray'em. Ja Frontline spray stosuje od kilku lat i pomimo pojawiających sie różnych opinii na temat jego skuteczności, na razie ( odpukać !) u moich psów się sprawdza. Quote
an3czka Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='Honey']teraz to podobno wina długiej zimy, że te scierwa są takie aktywne... Po ostatnim spacerze w lsie na kazdym z nas siedziało conajmniej po dziesiec sztuk....brrrrrrrr. Tych na psach już nie licze. o ilez przyjemniejsze było by życie bez nich... Może to ma związek z zimą. Nie zastanawiałam się nad kleszczami, ale w przypadku komarów (z tego, co zaobserwowałam) jest tak, że w jednym sezonie jest plaga, w następnym mało i tak na zmianę:roll: Quote
an3czka Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='Pysia']Ja na swoje Zmoroszelmy stosuje Advantix. Frontline wcale na kleszcze u nas nie działał a Advantix przez miesiac sprawuje sie swietnie :) To chyba od psa zależy. U nas sprawuje się świetnie, czego nie mogłam powiedzieć o Advantix'ie:lol: Quote
an3czka Posted April 27, 2006 Author Posted April 27, 2006 [quote name='Honey']Ja Frontline spray stosuje od kilku lat i pomimo pojawiających sie różnych opinii na temat jego skuteczności, na razie ( odpukać !) u moich psów się sprawdza. A kropelki próbowałaś? Quote
Honey Posted April 27, 2006 Posted April 27, 2006 [quote name='an3czka']A kropelki próbowałaś? Nie, zawsze uzywałam sprayu. Jak wypsikam całego psa, to jestem pewna, ze cały jest zabezpieczony. A kropli nigdy nie próbowałam... Quote
Recommended Posts