Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='an3czka']I bażant:p

U nas sporo bazantow. Było malutko ale mamy taką strasznie wysoka trawe obok działki i one tam sobie siedzą :) Jak jest polowanie to za blisko domu - nie wolno ich płoszyc :multi: No i to jest nasz teren :multi: Obcym wstep wzbroniony :mad:

Posted

[quote name='Pysia']U nas sporo bazantow. Było malutko ale mamy taką strasznie wysoka trawe obok działki i one tam sobie siedzą :) Jak jest polowanie to za blisko domu - nie wolno ich płoszyc :multi: No i to jest nasz teren :multi: Obcym wstep wzbroniony :mad:
Piękne są nie?

Posted

[quote name='an3czka']
Malawaszka nie ma za co. W lecie również wybiorę się do ZOO i jesli nie zapomnę, to pstryknę Ci te zebry w wyższej jakości-gdyby aktualna nie wystarczała:p

byłoby świetnie :loveu: :multi: :multi: :multi:

a Basco rewelka - piękne fotki :loveu:

Posted

[quote name='an3czka']

Pan szuka kleszcza...

Ja wczoraj też tak sprawdzałam Bigoska i niestety znalazłam w paszkach. Na szczęście był wysuszony, bo Bigosek ma obrożę Bayer'a.
Ale my też musimy uważać- dwa dni temu wracam ze spaceru rowerem i nagle mnie coś ugryzło w tył szyi. Ściągam "to coś" a to KLESZCZ!Brrr

Posted

Dziewczyneczki wielkie dzięki za pochwały:buzi:

Bigos my po każdym spacerze i w trakcie ściagamy po kila sztuk tego świństwa! Basco już ma tak pogryziony kark, że szok! Gula na guli! Zakraplam mu regularnie kark Frontlinem, więc prawie wszystkie kleszcze, które z niego wykręcam sa nieżywe (tak 9/10). Do nas tez sie dobierają. Przeważnie zauważamy je idące po nogawkach spodni do góry:cool1:

Posted

Dziewczyneczki wielkie dzięki za pochwały:buzi:

Bigos my po każdym spacerze i w trakcie ściagamy po kila sztuk tego świństwa! Basco już ma tak pogryziony kark, że szok! Gula na guli! Zakraplam mu regularnie kark Frontlinem, więc prawie wszystkie kleszcze, które z niego wykręcam sa nieżywe (tak 9/10). Do nas tez sie dobierają. Przeważnie zauważamy je idące po nogawkach spodni do góry:cool1:
Dwa zdjęcia z dziś...

Posted

teraz to podobno wina długiej zimy, że te scierwa są takie aktywne...
Po ostatnim spacerze w lsie na kazdym z nas siedziało conajmniej po dziesiec sztuk....brrrrrrrr. Tych na psach już nie licze. o ilez przyjemniejsze było by życie bez nich...

Posted

[quote name='bigos']A oprócz Frontlina stosowaliście inne "specyfiki" na te wstrętne stwory????????:mad::mad::mad::mad:
Kiedyś Advantix, ale w przypadku mojego Frontline jest najlepszy.
W zeszłym roku miał wkręconego tylko jednego kleszcza i to przed zakraplaniem. W tym sezonie jest plaga!!!
Ponoć dla lepszej ochrony można dodatkowo spryskiwać Frontline-spray'em.

Posted

[quote name='an3czka']Kiedyś Advantix, ale w przypadku mojego Frontline jest najlepszy.
W zeszłym roku miał wkręconego tylko jednego kleszcza i to przed zakraplaniem. W tym sezonie jest plaga!!!
Ponoć dla lepszej ochrony można dodatkowo spryskiwać Frontline-spray'em.

Ja Frontline spray stosuje od kilku lat i pomimo pojawiających sie różnych opinii na temat jego skuteczności, na razie ( odpukać !) u moich psów się sprawdza.

Posted

[quote name='Honey']teraz to podobno wina długiej zimy, że te scierwa są takie aktywne...
Po ostatnim spacerze w lsie na kazdym z nas siedziało conajmniej po dziesiec sztuk....brrrrrrrr. Tych na psach już nie licze. o ilez przyjemniejsze było by życie bez nich...
Może to ma związek z zimą. Nie zastanawiałam się nad kleszczami, ale w przypadku komarów (z tego, co zaobserwowałam) jest tak, że w jednym sezonie jest plaga, w następnym mało i tak na zmianę:roll:

Posted

[quote name='Pysia']Ja na swoje Zmoroszelmy stosuje Advantix. Frontline wcale na kleszcze u nas nie działał a Advantix przez miesiac sprawuje sie swietnie :)
To chyba od psa zależy. U nas sprawuje się świetnie, czego nie mogłam powiedzieć o Advantix'ie:lol:

Posted

[quote name='Honey']Ja Frontline spray stosuje od kilku lat i pomimo pojawiających sie różnych opinii na temat jego skuteczności, na razie ( odpukać !) u moich psów się sprawdza.
A kropelki próbowałaś?

Posted

[quote name='an3czka']A kropelki próbowałaś?

Nie, zawsze uzywałam sprayu. Jak wypsikam całego psa, to jestem pewna, ze cały jest zabezpieczony. A kropli nigdy nie próbowałam...