Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciekawam reakcji Basculka na kociaka :razz:.
Ozzy też jeszcze nie widział się z kotkiem z bliska , tylko na odległośc , interesuje się zwierzem ale nie wiem jaka mogłaby być reakcja :razz:

• Replies 6.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KOt czy kotka - nie maroznicy. Koty są wieksze i ładniejsze od kotek ale charakter zalezy nie od płzi tylko od jednostki :) Zwłaszcza jak są wysterylizowane ;) No i kocurka łatwiej poddac sterylizacji. Rachu ciachu i po sprawie ;)
A jak to bedzie rasa ? Moze jakies fotki?

Posted

Na początku myślałam o kotce, bo wyobrażałam sobie, że to jest tak jak u psó-suczki w większości są milsze, łagodniejsze...
Z kotami nie mam raczej doświadczenia. Kiedyś, za czasów podstawówki miałam dachowca, ale ona żyła własnym życiem, my własnym:lol:

Przyznam, że jakoś mniej obawiam się zapoznawania Basco z kociakiem niż np.ze szczeniakiem, tym bardziej na jego terenie. Jak pisałam Basco nie ma morderczych skłonności. Nawet aportowanego bażanta nie dobija, tylko rzuca pod nogi i cyrki są jak ten zaczyna spieprzać:lol:. No nic. Będzie musiał się oswoić najpierw z zapachem, potem z samym kotem. Dograją się wkońcu. Jest o tyle fajnie, że hodowca kotów ma... weimarkę:multi:, więc Basco wyda się małemu znajomy i ten będzie się prawdopodobnie w miarę spokojnie zachowywał.

Pysiu to bę:p dzie kot kartuski. Jak wpiszesz w googlach, to pokaże Ci się parę zdjęć

Posted

[quote name='Pysia']KOt czy kotka - nie maroznicy. Koty są wieksze i ładniejsze od kotek ale charakter zalezy nie od płzi tylko od jednostki :) Zwłaszcza jak są wysterylizowane ;) No i kocurka łatwiej poddac sterylizacji. Rachu ciachu i po sprawie ;)
A jak to bedzie rasa ? Moze jakies fotki?
Pysiu ja poproszę hodowce o pomoc w wyborze. Tak chyba będzie najkorzystniej. W końcu on będzie wiedział najlepiej który aniołek, a który diabeł wcielony:evil_lol:. Jedyne czego się obawiam to znaczenia terenu, bo wiem, że z tym różnie bywa. Już nawet nie chodzi mi o siuśki kota, ale o Basco, który na bank znaczyłby po kocie:cool1:

Posted

czesc Aniu :)

ja mialam kotke przez 12 lat... Mietke ;)
byla bardzo milusinska, ale tylko do mezczyzn (poza domownikami oczywiscie, bo tu uznawala tez kobiety :lol:). niegdy nie weszla na kolana do zadnej pani, a wszystkich wujkow, kuzynow itp kochala :D

Posted

[quote name='Teklunia']czesc Aniu :)

ja mialam kotke przez 12 lat... Mietke ;)
byla bardzo milusinska, ale tylko do mezczyzn (poza domownikami oczywiscie, bo tu uznawala tez kobiety :lol:). niegdy nie weszla na kolana do zadnej pani, a wszystkich wujkow, kuzynow itp kochala :D
Cześć Kasiu!
Kotka nazywała się Mietka czy Miętka?:lol:

Posted

piękne sa te kociaczki:lol: :loveu::lol: :loveu: :lol: :loveu::lol: :loveu: :lol:

ja miałam kiedyś kota i kotkę (dachowce) no i kotka była bardziej milusińską domatorką a kotek chodził własnymi ścieszkami, ale z nam kociaki o całkiem odmiennych upodobaniach:cool3: chyba musisz się zdać na hodowcę

Posted

[quote name='beth_i_boogi']

piękne sa te kociaczki:lol: :loveu::lol: :loveu: :lol: :loveu::lol: :loveu: :lol:

ja miałam kiedyś kota i kotkę (dachowce) no i kotka była bardziej milusińską domatorką a kotek chodził własnymi ścieszkami, ale z nam kociaki o całkiem odmiennych upodobaniach:cool3: chyba musisz się zdać na hodowcę
Niesamowite są co? Te oczy, futro i rozmiar!
Tak właśnie myśle, że hodowcy zaufam. Powiem Wam, że bardzo podoba mi się podejście hodowców kotów. Już nie raz spotkałam się z tym, że od razu kupujący deklaruje czy będzie to zwierz hodowlany czy nie. Jeśli nie, to nabywca ma obowiązek wykastrować.
Super podejście. Nie jak u psów-przeważnie wszystkie sprzedawane są jako wystawowe:angryy:

Posted

[quote name='Cimi']Mi się podobają Maine Coon, Devon Rez i Sfinksy :loveu: i zwykłe rudzielce :loveu:.

A zamierzasz kota wystawiać :cool3: ?
Nie. Raczej kupię przyszłego kastrata:lol:

Posted

Jeśli ktoś chce pooglądać zdjęcia tej rasy w necie, niech wpisuje CHARTREUX - to oryginalna nazwa i pod nią występuje dużo więcej zdjęć:loveu:

Posted

[quote name='an3czka']Powiem Wam, że bardzo podoba mi się podejście hodowców kotów. Już nie raz spotkałam się z tym, że od razu kupujący deklaruje czy będzie to zwierz hodowlany czy nie. Jeśli nie, to nabywca ma obowiązek wykastrować.

To fajnie :). Bo jak ja bym miała kota czy kotkę odrazu by szedł pod nóż :lol:.Tak patrząc na ogłoszenia o spprzedaży kotów to mało jest tych bezrodowodu. Generalnie chyba ludzi odstarsza to znaczenie terenu czy odgłosy kotki w czasie riu :lol:.

Posted

Ale fajnie:cool3:Będzie koteczek:loveu:
Negro lubi koty, gdy te go lubią, tzn. gdy nie uciekają...po tym, jak ostatnio chciał się jednemu "przedstawić", do tej pory mam blizny na rękach:roll::oops: No a kotka u mnie nigdy nie było, zawsze tylko psiaki:lol: Może kiedyś...

Posted

[quote name='Cimi']To fajnie :). Bo jak ja bym miała kota czy kotkę odrazu by szedł pod nóż :lol:.Tak patrząc na ogłoszenia o spprzedaży kotów to mało jest tych bezrodowodu. Generalnie chyba ludzi odstarsza to znaczenie terenu czy odgłosy kotki w czasie riu :lol:.
Hodowle kotów są zdecydowanie na wyższym poziomie niż hodowle psów. Jest ich mniej, przez co łatwiej chyba utrzymac to wszystko pod kontrolą. W przypadku "mojej" hodowli będzie tak, że na początku dostanę jedynie ksero rodowodu, a dopiero jak dostarczę dokument, stwierdzający kastrację, otrzymam oryginał.
Myślę, że ruja, itp. nie odstrasza. Po prostu nie ma (lub jest mało) kotów rasowych "bez papierów", więc do wyboru są dachowce, lub te z wyższej półki za niemałą kasę.
Z psami jest już inaczej nie?:diabloti:

Posted

[quote name='Dobcia']Ale fajnie:cool3:Będzie koteczek:loveu:
Negro lubi koty, gdy te go lubią, tzn. gdy nie uciekają...po tym, jak ostatnio chciał się jednemu "przedstawić", do tej pory mam blizny na rękach:roll::oops: No a kotka u mnie nigdy nie było, zawsze tylko psiaki:lol: Może kiedyś...
Ojej a co to się stało? Kot go napadł?:crazyeye:

Posted

Witaj Aniu
z tego wszystkiego zapomniałam wstawić tych zdjęć niue bacząc na moje egzaminy ustne :placz: :shake: , Kicie sa prześliczne, Kocham taki typ sierśc nie za długa a oczy ogromne -boskości :cool3:

Posted

[quote name='an3czka']Ojej a co to się stało? Kot go napadł?:crazyeye:
Akurat wtedy nie:roll: Zobaczył kota na horyzoncie, ja nie...a że był na długiej lince, to zdążył nabrać prędkości światła, a ja no cóż...zaliczyłam glebe:oops: Nim się zebrałam, już był spowrotem, a kicia na drzewie:cool1: Ale zwykle kotków nie goni, nawet chętnie się z nimi wita, mimo że już dostał po nosie:evil_lol:

Posted

[quote name='Dobcia']Akurat wtedy nie:roll: Zobaczył kota na horyzoncie, ja nie...a że był na długiej lince, to zdążył nabrać prędkości światła, a ja no cóż...zaliczyłam glebe:oops: Nim się zebrałam, już był spowrotem, a kicia na drzewie:cool1: Ale zwykle kotków nie goni, nawet chętnie się z nimi wita, mimo że już dostał po nosie:evil_lol:
Uuuuuu, faktycznie nieprzyjemnie:cool1:

Posted

Nugatowa napisał(a):
Witaj Aniu
z tego wszystkiego zapomniałam wstawić tych zdjęć niue bacząc na moje egzaminy ustne :placz: :shake: , Kicie sa prześliczne, Kocham taki typ sierśc nie za długa a oczy ogromne -boskości :cool3:

:p :p :p:p :p

Posted

[quote name='an3czka']Ojej a co to się stało? Kot go napadł?:crazyeye:
a to takie dziwne myslisz? :evil_lol:

Kotka mojej mamy - przybłeda - potrafila wsiąść psu na leb. :evil_lol: A że moja Saba goni koty to jak jechalam do matki to zawsze mialam pietra, zeby Mańki nie zechciala pogonić bo by ja miala na łbie :evil_lol:

I drugi przypadek. U mnie na osiedlu byl kot piwniczny, ktory potrafil pogonic psa :lol: Widzialam kiedyś cos a'la ON-ek schrzaniającego przed tym kotem :evil_lol:

Posted

Moja Luna nalezy do tego typu kotów co psy czują przed nia respekt i myslę, że sporo krzywdy by psu zrobiła zanim by on ja dopadł :diabloti:
a waler ostatnio w zabawie Lilith nos zadrapał do lekkiej krewki na nastepny dzień nie było niemal śladu ufff :evil_lol:

Posted

Ale mam okrrrropne zaleglosci ! Kiedy ja to nadrobie...:roll: :lol:

Ale, ale, czy ja dobrze zrozumialam - bedziesz teraz psa kotami karmic ?? :diabloti: