Alka Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 Yorkies napisał(a):Aluś, U ciebie w galerii także nadrobilam troche storn i foty świetne! Fajna ta realcja między Mini a Tuffim... a ta fota na trawce to az szkoda mi ze tak zimno tu u mnie... rano było -27 stopni :-o :razz: pozdrawiam Malwinko, fajnie ,że jestes !:multi: Pora ,że Twoja galeryjka ruszyła pełną parą.Z przyjemnością bym zobaczyła "studniówkowe" foteczki i nie tylko... relację pomiędzy Tuffiastym a Mini nie określiłabym jako fajną :cool3:, do takowych należą kontakty Tuffi -Ozzy.Ozzy to najspokojnieszy psiak jakiego znam.:loveu: Quote
Yorkies Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 No właśnie tak troszkę mi głupio ruszać z galerią i wstawiac tylko moje zdjecia bo piesków zdjeć nie mam... :roll: Quote
Gosiek Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Yorkies napisał(a):No właśnie tak troszkę mi głupio ruszać z galerią i wstawiac tylko moje zdjecia bo piesków zdjeć nie mam... :roll::lol: to zmień tytuł galeryjki ;) Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 :razz: chciałam nieśmiało zapytać czy udało się ciasto karmelowe :oops: ;) Quote
Yorkies Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Tjaaa np. "Fotogaleria Yorkofiołki" :evil_lol: musze się tu jeszcze troszkę zadomowić i pzrełamac... ale pewnie wkrótce pokaze wam te foty... cierpliwości... zresztą musze uzyskac pełną autoryzację od autorki :cool3: Quote
Alka Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::razz: chciałam nieśmiało zapytać czy udało się ciasto karmelowe :oops: ;) a jakże ! :multi: Mam nadzieje ,że spróbujesz placuszka. Domownikom nie za bardzo smakuje ,bo podobno za słodkie :cool3:.Ja sama wcisnęłam wczoraj 4 spore kawałki ( nie doczekały 24 godzin:evil_lol: ) i ... nie jadłam kolacji. Co prawda ,my dopiero dzisiaj jedziemy na Dzień Babci i Dziadka, bo przez week nie udało nam się zebrać całą familją, ale jeszcze dzis lub jutro zajdę do Ciebie z ciastem. Quote
mmbbaj Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Alka']jeszcze dzis lub jutro zajdę do Ciebie z ciastem. Ech! Alicji to dobrze! ;) :lol: Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Alka napisał(a):a jakże ! :multi: Mam nadzieje ,że spróbujesz placuszka. Domownikom nie za bardzo smakuje ,bo podobno za słodkie :cool3:.Ja sama wcisnęłam wczoraj 4 spore kawałki ( nie doczekały 24 godzin:evil_lol: ) i ... nie jadłam kolacji. Co prawda ,my dopiero dzisiaj jedziemy na Dzień Babci i Dziadka, bo przez week nie udało nam się zebrać całą familją, ale jeszcze dzis lub jutro zajdę do Ciebie z ciastem.:multi::multi::multi: spróbuję ciasteczka karmelkowego :cool1:mniam / ja mam dużżżżo gazet ;) przy okazji zabierzesz :razz:/ Quote
Alka Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 Alicjarydzewska napisał(a)::multi::multi::multi: spróbuję ciasteczka karmelkowego :cool1:mniam / ja mam dużżżżo gazet ;) przy okazji zabierzesz :razz:/ Ciasto pycha ! dzisiaj lepiej smakuje niż wczoraj, mniam, mniam...:facelick: Ala, dam znać ;) Quote
Teklunia Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 co ja widze?:-o Ala robila ciasto i nie pochwalila sie w jedzeniowej galerii? :nono: Alu, podziel sie przepisem i zdjeciami... Nie badz taka ;) Quote
Alka Posted January 23, 2006 Author Posted January 23, 2006 Teklunia napisał(a):co ja widze?:-o Ala robila ciasto i nie pochwalila sie w jedzeniowej galerii? :nono: Alu, podziel sie przepisem i zdjeciami... Nie badz taka ;) Kasiu , może u Alicji przy kawce zrobimy jakieś zdjątko .;) a przepisik juz widnieje w galerii, to placek karmelowy Hanki. Jedynie mogę potwierdzic ,że naprawdę pyszny.:loveu: Quote
Teklunia Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Alka napisał(a):Kasiu , może u Alicji przy kawce zrobimy jakieś zdjątko .;) a przepisik juz widnieje w galerii, to placek karmelowy Hanki. Jedynie mogę potwierdzic ,że naprawdę pyszny.:loveu: aaa:oops: to przepraszam, ze sie czepaiam :oops: ;) ale zdjecia i tak beda bardzo mile widziane :) Quote
Daga_i_Oskar Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Alka']Ciasto pycha ! dzisiaj lepiej smakuje niż wczoraj, mniam, mniam...:facelick: ;) a jutro ... pojutrze bedzie jeszcze mniamniusniejsze, az mi smaka nim narobiłaś :oops: Quote
Sylwcia Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Alka napisał(a):Ciasto pycha ! dzisiaj lepiej smakuje niż wczoraj, mniam, mniam...:facelick: No nie aż mi ślinka cieknie hmmmm Alu to może przyjedzieszi do nas ??? ;-) jakby co to adresik podam na Priva hehehehe Smacznego I pozrowienia od Almy dla Tuffika :lol: Quote
agabass Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 dawno mnie tu nie było piękne fotki na z zimowych spacerków niezłe ubranko uszyłaś Alu może jakiś interse rozkręcisz :razz: Mimi rewelka no i Patka twoje koty to giganty Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Alka napisał(a):Kasiu , może u Alicji przy kawce zrobimy jakieś zdjątko .;) a przepisik juz widnieje w galerii, to placek karmelowy Hanki. Jedynie mogę potwierdzic ,że naprawdę pyszny.:loveu::shake: Ala nie przyszła , ciasta nie ma , fotek też :placz: Quote
Daga_i_Oskar Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:shake: Ala nie przyszła , ciasta nie ma , fotek też :placz: może nie przyszła, bo cale zjadła i nowe piecze :lol: :lol: Quote
Yorkies Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 Normalnie widze że dziewczyny maja tu słodkie zycie jak w Madrycie :lol: a przepisu poszukam bo sama znam przepisy na chyba ze 4 różne ciasta z karmelem i jestem ciekawa czy ten akurat jush probowałam robić :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:shake: Ala nie przyszła , ciasta nie ma , fotek też :placz: Ale za to nie przybyło w biodrach! :evil_lol: Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='mmbbaj']Ale za to nie przybyło w biodrach! :evil_lol::p zjadłam makówki które mi wczoraj tatko zapakował :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:p zjadłam makówki które mi wczoraj tatko zapakował :evil_lol: a ja szarlotkę od mamy! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:, ale co to są makówki? :roll: Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='mmbbaj']a ja szarlotkę od mamy! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:, ale co to są makówki? :roll:makóweczki to układana warstwami bułka pokrojona w plastry , przesypywana makiem i cukrem , mozna jeszcze dodać bakalie i zalewane to jest mlekiem.Nastepnego dnia pychotka jak bułeczki nasiąkną .Mleczko wrzące musi być co by się mak zaparzył ;) Quote
mmbbaj Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']makóweczki to układana warstwami bułka pokrojona w plastry , przesypywana makiem i cukrem , mozna jeszcze dodać bakalie i zalewane to jest mlekiem.Nastepnego dnia pychotka jak bułeczki nasiąkną .Mleczko wrzące musi być co by się mak zaparzył ;) :crazyeye: ale wynalazek! To pewnie śląski smakołyk? Quote
Alicja Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 [quote name='mmbbaj']:crazyeye: ale wynalazek! To pewnie śląski smakołyk? :pjak najbardziej :razz: Quote
Alka Posted January 24, 2006 Author Posted January 24, 2006 [quote name='mmbbaj']a ja szarlotkę od mamy! :evil_lol::evil_lol::evil_lol:, ale co to są makówki? :roll: My tylko raz w roku robimy makówki zgodnie z tradycja - na Świeta Bożego Narodzenia. ;)Jakoś nigdy nie przyszła mi ochota żeby w innym okresie zrobić;) Quote
Recommended Posts