Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiek napisał(a):
Ala.. puknij tam do Alki - nakrzycz ze sie nie odzywa tyle czasu a my na wiesci o psiakach czekamy :razz:

witajcie !

Strasznie Was przepraszam , że nie pisałam o stanie zdrowia psiaków.
Kontaktujemy się z Marcienm telefonicznie i on zapewnia ,że z Mini jest ok. Jest jeszcze osłabiona ale nic poza tym...

Mini najprawdopodobniej zatruła się jakąś rośliną .Wyglądało to grożnie , sunia miała problemy z poruszaniem się , oddychaniem , była oszołomiona , miała drgawki, obfity ślinotok... potem dopiero wystąpiły wymioty i biegunka.
Całe szczęście ,że Marcin zareagował natychmiast i Mini dośc szybko znalazła się u weta.:cool1:
Jutro zobaczę ją osobiście , cieszę się strasznie...:loveu:

a co do Tuffiego, to jest wszystko ok.Nie kuleje na szczęście...:multi:

• Replies 6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Czekamy na wieści , bo Ala dziś będzie u Marcina i sprawdzi co z Mini :razz: .No a poza tym Młodzi już jutro wyjeżdżają :shake: i Ala to chyba odchoruje:shake:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']Czekamy na wieści , bo Ala dziś będzie u Marcina i sprawdzi co z Mini :razz: .No a poza tym Młodzi już jutro wyjeżdżają :shake: i Ala to chyba odchoruje:shake:
Witajcie kochani !:multi:

Właśnie wróciłam , zaliczyłam spacerek z Tuffciem i ... kładę się spać.:evil_lol:

Wczoraj o 14 pojechalismy do Marcina.Tuffcio dzielnie zniósł prawie godzinną jazdę autobusem.Tuffciowy Pańcio z bagażami dojechał dopiero wieczorkiem.:cool3:
Byliśmy zaproszeni na obiadek i pożegnalny poczęstunek z torcikiem ...

ale najpierw miałam pisać o Mini.;) Tak więc Mini czuje się bardzo dobrze.:multi: Dobrze wygląda, jest energiczna i pełna temperamentu , ma apetyt.Szybko wróciła do formy.:multi:
a co było przyczyną zatrucia , dalej nie wiemy.:shake:Zrobiliśmy dochodzenie, przetrzepaliśmy roślinki w ogrodzie i nic... może zjadła zdechłego ptaszka , albo ktoś faktycznie jej cos podał ...:diabloti:
Mini nigdy nie bała się jeść z ręki , a teraz bardzo bojażliwie podchodzi jak wyciągamy rękę .Najważniejsze ,że jest zdrowa.

Wieczór u rodziców Marcina upłynął bardzo szybciutko ,dopakowaliśmy jeszcze młodych i trzeba było się położyć spać bo o 3 w nocy planowaliśmy wyjazd na lotnisko.
Powiem szczerze , że bardzo przeżyłam rozstanie z córką:placz:, starałam się trzymac i nie beczeć , ale łzy same cisnęły się do oczu ...:placz::placz::placz:

kochani , dziękujemy za odwiedzanie naszej galerii , za zainteresowanie zdrowiem psiaków :buzi:

miłego dnia !

Posted

Cześć Ala

no cóż.. zawsze kiedyś nadchodzi moment rozjazdów i rozstań - współczuję stresu i tęsknoty :calus:

Bardzo sie cieszę ze z Mini jest już OK a na fotce wyszła ślicznie - czy mi sie wydaje czy nabrała troszkę ciałka?

Tuffiasty - jak to on roześmiany i baaardzo fotogeniczny :loveu:

Posted

Czesc Alusiu :)

Wspolczuje Ci ze corcia wyjechala... Ale na pewno bedziecie w stalym kontakcie, a samoloty teraz sa na porzadku dzinnym, wiec 2-3 godzinki i bedziesz sei z nia mogla spotkac w razie przyplywu tesknoty ;)

Posted

ala jak ci bedzie córci brakowac to ci ją zastąpic moge tylko błagam nie kaz mi myc garów i myc podłóg bo nie zniose :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

a na powaznie to głowa do góryb edzie dobrze :)

mizianki dla psiaczków :eviltong:

Posted

[quote name='PIKA']Alus przykre są rozstania, :shake: ale córcia nie poleciala w kosmos :razz: tylko zupelnie niedaleko ;);)i będziesz mogła wyruszyć za morze w odwiedzinki :p

Posted

Nie cierpię pożegnań :placz:
Kilkoro moich znajomych wyjechało z Polski i nie żałują decyzji, wręcz przeciwie ;) Twoja córka nie jest sama - Marcin jest z nią osobiście, a Ty myślami. Wszystko będzie dobrze ;)

Posted

dziewczyny , dziekuje :buzi::buzi::buzi::buzi::buzi:

jesteście wspaniałe

Pewnie przesadzam, ale ja bardzo emocjonalnie reaguję .Pika, mnie się właśnie wydaje ,że poleciała w kosmos...:evil_lol:

pocieszające jest to ,że właściwie w każdej chwili mogę z nią porozmawiać ...:multi::multi::multi: ( wczoraj 2 razy :evil_lol:)

Posted

Alka napisał(a):
pocieszające jest to ,że właściwie w każdej chwili mogę z nią porozmawiać ...:multi::multi::multi: ( wczoraj 2 razy :evil_lol:)

:lol: :lol: :lol:

może córa będzie miała neta to możecie gadać przez skype za darmo ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
:lol: :lol: :lol:

może córa będzie miała neta to możecie gadać przez skype za darmo ;)

o tak , zamierzaja mieć :multi::multi::multi:

a ja muszę dokupić kamerkę co by ją widziec ...:evil_lol::evil_lol:

Posted

Aluś,

moja Sis poleciała sobie teraz we wtorek i wraca w połowie września i też za każdym razem cięzko jest się rozstać, ale już zdąrzyliśmy do tego przywyknąc, bo od 4 lat wyjeżdża i nie muszę z nikim dzielić komputera :evil_lol: a jak jest internet to tej odległości się tak nie odczuwa. Jeżeli można ze sobą dziennie pogadać, a jak się ma jeszcze kamerke to się i widzi drugą osobe, to tak jkaby była w pokoju obok :)

P.S tak w ogóle to pozdrowienia dla Manueli, gdzie dokładnie pojechała??