Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Koma - bo 'upolowałam" Tuffcia rano - zanim Ala go z grzebieniem i gumeczkami dopadła :wink: :lol: :lol: :lol:

A tuffi faktycznie bardzo delikatnie i subtelnie do Dony sie zalecał - aż sie wszyscy zachwycali jego wyczuciem 8)

ach - mówię Wam jak fajnie obserwować "stadko" yorasków brykajacych razem :P

Posted

Powinnam dodać ,że takie fajne zlocikowe foty są autorstwa yorkofiołków -między innymi Gośki.To oni focili brykające małe urwisy,a złapać ich w kadr nie jest wcale łatwo :wink:

Posted

ALuś cóż za wspaniały pomysł. No tak zresztą po Tobie można było się spodziewać takich superrr pomysłów.
Zdjęcia Tuficzka są po prostu BOSKIE.

Ach jak żałuję, że nie mogliśmy być z Wami na tym zlociku, kurcze mam narawdę wyrzuty sumienia, że mogłam opuścić tak wspaniałą zabawę, ale obiecuję, że postaramy się być na następnym.

Myślę, że jeszcze wcześniej się spotkamy z psiołkami gdzieś w naszych okolicach hehe. Co Ty na to i co Tuffi??

Pozdrawiamy i całuski Wam przesyłamy, Alma macha słodko ogonkiem do Tufficzka.

Posted

Sylwcia napisał(a):
ALuś cóż za wspaniały pomysł. No tak zresztą po Tobie można było się spodziewać takich superrr pomysłów.

Sylwcia, dziękuję ,że zajrzałaś do naszej galeryjki. :D

(a co do galerii, to wiem- jestem szalona :ylsuper: :wink: :D )

Mam nadzieję ,że w przyszłym roku dojdzie do zlociku.Póki co jestem jak najbardziej za spotkaniem w naszych okolicach, przecież bliziutko siebie mieszkamy, prawda? Pogoda co prawda teraz nie najlepsza, ale podobno słoneczko ma za niedługo wrócić. :D

buziaki dla Almy! :buzi:

Posted

Hej, hej, witam w niedzielę :D
Ala - a po co miałaś to pisać? Przecież na yoraskach jest temat zlocikowy i tam wszystko już było napisane :wink: a Ty też byś fociła przecież gdybyś dorwała w łapki aparacik no nie?
Ważne ze Tuffcio ma ładne foteczki i nieważne kto je robił :lol:
Tuffi jest wyjątkowo wdzięcznym modelem do fotografowania, jak by nie było :P

Sylwia - no wiesz... zlociki są co roku więc w nastepnym też będzie 8)

buziaki
Gośka

Posted

Gosiek napisał(a):

Ważne ze Tuffcio ma ładne foteczki i nieważne kto je robił :lol:
Tuffi jest wyjątkowo wdzięcznym modelem do fotografowania, jak by nie było :P

Tak, najważniejsze są wspomnienia i to miłe! Gosiu, dzieki! :buzi:

a teraz trochę rodzinki.To głównie za ich namową Tuffi znalazł się w naszym domku. :wink: :D

córka Manuela z Tuffim i Mini - amstafką swojego chłopaka :D

syn Mateusz ( nie lubi sie pokazywać ,ale na 1 fotę się zgodził :wink: )

Posted

Hej, ale tempa nabrala Tuffikowa galeryjka :wink: :lol: :P

Dzieci Alu masz wspaniale, a corka to prawdziwa pieknosc, juz Ci kiedys mowilam. :wink: :D

A u mnie w domku spia jeszcze, gotuje wiec Flerci kroliczka, zazwyczaj budzi sie i wstaje jak ma pelna miseczke. :wink: :P

Posted

cześć Agatko - króliczka mówisz?
jeszcze nigdy nie gotowałam króliczków 8)

Fleur lubi takie mięsko?
Jakoś Ax wcina tylko drób - kupiłam mu kiedyś wątróbkę to powąchał i.... poszedł sobie. Ciekawa jestem czy jadłby królicze mięsko.

Posted

Hej Gosiu, dawno Cie nie slyszalam 8)

Ja juz od pol roku kupuje Fleur swiezego kroliczka, w sklepie mi go porcjuja, potem zamrazam i gotuje jej na zmiane z innymi mieskami.

Mieso krolicze jest super, b. mieciutkie, slicznie pachnie (w przeciwienstwie do np. jagnieciny, z ktorej zrezygnowalam) i mysle, ze zdrowsze niz drob (mam nadzieje, ze nie pedza krolikow tak mocno hormonami).

A ostatnio krolika zrobilam rowniez nam, w sosie i byl przepyszny, wiec polecam. :wink:

Posted

no cóż - u mnie niby sklepów mięsnych zatrzęsienie ale króliczka nie uświadczysz. Wogóle takie "nietypowe" mieska ciężko u mnie kupić -a np kaczki i inne rarytasy są w wielkich porcjach więc nie kupujemy :-?
Ostatnio jestem w skowronkach bo wreszcie kupiłam kości cielece i gotuję Axiowi galaretę :P

Posted

Gosiek napisał(a):
no cóż - u mnie niby sklepów mięsnych zatrzęsienie ale króliczka nie uświadczysz. Wogóle takie "nietypowe" mieska ciężko u mnie kupić -a np kaczki i inne rarytasy są w wielkich porcjach więc nie kupujemy :-?
Ostatnio jestem w skowronkach bo wreszcie kupiłam kości cielece i gotuję Axiowi galaretę :P
bo moja droga trzeba częściej prowincje odwiedzać :wink: :lol: . U nas wszystko można kupić w małych porcyjkach np nóżki kacze lub gęsie i inne mięsko też / króliczków nie jadam ale w sklepie są , bo miała królcia w domku i pozostał sentyment :-? /
Pani Gospodyni jak tam nowe fotki :roll: :wink:

Posted

wróciłam, wróciłam i oczom nie wierzę :o
ale, zagadałyście mi galeryjkę :wink: , nie powiem,żeby mnie to nie cieszyło :B-fly:

dziewczyny, miło was czytać!

Agatko,dzieki za komplementy pod adresem moich pociech.(ale z tą pięknością to przesada :wink: :D

no to jeszcze Mani, tym razem domowa :wink:

pańcia z pieskiem

lece obiadek robić,na chwilkę skorzystałam z kompa bo wysłałam Matiego z pieskiem :wink:

Posted

Gosiek napisał(a):
Ależ Alicjo - ja mieszkam właśnie na prowincji - toż to peryferie Warszawy są u mnie :wink:

Gospodyni polecia la do sklepu :wink:
ale ja mam na myśli prowincję kraju :wink:
a nasza gospodyni to pewno w kuchni 8) , to na fotki jeszcze poczekamy 8)

Posted

Alka napisał(a):

no to jeszcze Mani, tym razem domowa :wink:

pańcia z pieskiem

Noooo, noooo, no ! Dziewczyny :o :o :o Alka, kiedy Ty zdążyłaś takie dzieciaczki posiąść ??? Na tych fotach wyglądacie jak siostr tak bardziej :D

A brytan Tuffik - miód-malina !

Zwłaszcza to mi się podoba :

Posted

Alka napisał(a):

Agatko,dzieki za komplementy pod adresem moich pociech.(ale z tą pięknością to przesada :wink: :D

widzialam na wlasne oczy, to nie przesadzam 8)

Btw krolika Gosiu, to teraz u nas w kilku sklepach pojawil sie i nie jest jakas rzadkoscia. Nie wiem, czemu nagle taki boom na kroliki, ja kupuje w 1 sklepie, tam raz w tygodniu maja dostawe swiezych.
I konine w koncu udalo mi sie dostac, to juz Fleur surowa dostaje w malych porcyjkach.