baskomaniak Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 Ponieważ dyskusja odbiegła od tematu, a ja zostałem wezwany do tablicy, to tylko króciutko odpowiem na część postów: ..też (sory za nieścisłość) ; ... i szeroka; ...zakłopotanie; 5 x nie; właśnie; nikt. (kolejność odpowiedzi może nie być chronologiczna) I teraz, jak już wszystko jest jasne :wink: proponuję wrócić do głównego wątku topiku. A jest okazja, bo na stronie Asiaczka pojawił się wreszcie pręgusek. Wlepiam więc fotkę pręguska... ... i Pozdrawiam. :D Quote
Basenji Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Wspaniały piesiak. Oby zdobył zwycięzcę Klubu i rasy! Zdrówko :lol: Quote
Asiaczek Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Gusio zapowiada się rzeczywiście na super faceta. Juz nawet sa chetne panienki na krycie, ale z tym to trzeba jeszcze trochę poczekać. Pzdr. Quote
Daisunia Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 na moim osiedlu biega sobie taki piesek bardzo pododbny do basenji (biega z włascicielką rzecz jasna) na moje oko ma 3 miechy . ma ktos fotki 3 miesiecznych basków ? proszę wstawić jak co ;) Pozdrawiam [Ciągle za mało topików o basenji ?... :o :wink: Dokleiłam - Mod] Quote
Basenji Posted April 20, 2005 Posted April 20, 2005 [quote name='Daisunia']na moim osiedlu biega sobie taki piesek bardzo pododbny do basenji (biega z włascicielką rzecz jasna) na moje oko ma 3 miechy . ma ktos fotki 3 miesiecznych basków ? proszę wstawić jak co ;) Pozdrawiam [Ciągle za mało topików o basenji ?... :o :wink: Dokleiłam - Mod] A możesz cyknąć jakąś fotkę lub zapytać? Zdrówko Quote
Asiaczek Posted April 21, 2005 Posted April 21, 2005 A jak już będziesz pytała, to od razu ustal jego imię i przydomek. Dla mnie to będzie b.ważna informacja. Pzdr. Quote
Basenji Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 A może zrobić mapkę kraju z baskami? Zdrówko Quote
Asiaczek Posted April 22, 2005 Posted April 22, 2005 Niegłupi pomysł, pod warunkiem jednakże, że wszyscy hodowcy będa nadsyłali dane do ..., no właśnie, do kogo - to też trzeba ustalić. Podejrzewam, że nie wszyscy będą chcieli sie w to bawić. Bo juz raz, kilka lat temu próbowaliśmy zrobić bazę basków w PL - nici z tego wyszły. Ale może obecnie jest większa szansa? W każdym razie warto spróbować. Czy chodzi o dokładne dane adresowe - nie każdy może sobie tego życzyć. Może wystarczy miejscowość? Pzdr. Quote
Basenji Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Myślę, że mogłaby by to być mapka, z symbolem baska na miejscowości. Po najechaniu mógłby się pojawiać np znaczek z imionami, iloscią, ewentualnie fotka - w zależności od chęci współpracy danego właściciela. Mogłoby to być umieszczone na kilku stronach - waszej i innych hodowli. Zdrówko Quote
Asiaczek Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 No, trzeba się będzie nad tym zastanowić. A kto ma to technicznie/fizycznie zrobić? MKM ? On i tak ma sporo zaległości na naszej stronie... "Kociokwik" go całkowicie zagarnął... I co z naszymi, polskimi baskami poza granicami PL? Taki fakt też warto zaznaczyć na mapie Europy, prawda? Pzdr. Quote
Basenji Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Zacznijmy może od naszego podwórka Zdrówko :lol: Quote
Asiaczek Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Ale to też się nie uda, bo MKM prawdopodobnie nie będzie uaktualnial strony. No więc, kto ma to robić? Ja?! Nie mam o tym bladego pojęcia. No chyba, że pójdę na przyspieszony kurs komputerowy :lol: Ale to róniez nie wypali, bo nie mam na taki kurs fistaszków (czytaj: pieniędzy). Pzdr. Quote
Basenji Posted April 25, 2005 Posted April 25, 2005 Fistaszki - o tym nie słyszałem :roll: Zdrówko Quote
Savannah Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Asiaczek napisał(a):Ale brzmi fajnie, cooo? Pzdr. prawda, brzmi fajnie pzdr. Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted April 26, 2005 Posted April 26, 2005 Ale ja nie lubię tej "normalnej" sałaty, no, chyba że jest to sałata lodowa... Natomiast fistaszki lubię; i w takiej, i w innej postaci. :hand: Pzdr. Quote
Savannah Posted May 12, 2005 Posted May 12, 2005 Basenji napisał(a):Fistaszki - o tym nie słyszałem :roll: Zdrówko po poznańsku można powiedziec "bejmy" aczkolwiek mi sie to nie podoba :roll: Pzdr Villarica Siberians :wink: Quote
Savannah Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 jeste takie określenie, ale to "czysto" po poznańsku. Przypomniało mi sie to jak czytałam o czym tu piszecie :wink: Pzdr Villarica Siberians Quote
Asiaczek Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 No popatrz, nawet na DGM można się czegoś dowiedzieć i to nie tylko z dziedziny kynologii. Pzdr. Quote
Recommended Posts