Ewok Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Jestem ciekawa, czy ktos z Was chodzi ze swoim pieskiem na PT. Ginger i ja chodzimy od poczatku wrzesnia, kiedy zaczynalysmy miala niecale pol roku. Przyznam, ze nie spodziewalam sie az tak swietnych efektow. jak rowniez tego, ze ja sama z takim zaangazowaniem bede chodzila na te zajecia. To jest tak niesamowita przyjemnosc obserwowac, jak pies coraz wiecej rozumie, rozwija sie doslownie z dnia na dzien, a kontakt z nim jest coraz lepszy. W chwilach kiedy moja sunia patrzy na mnie, uszka nastawione i az cala podryguje z checi, zeby wykonac jakas komende i pokazac jakim jest madrym i zdolnym pieseczkiem, mam wrazenie, ze lada moment a przemowi ludzkim glosem :-) Quote
Adiraja Posted October 10, 2005 Posted October 10, 2005 Cześć Ewok :) Na górze strony jest podpięty topik - Przed założeniem nowego tematu sprawdź listę :) Znajdziesz tam odpowiedź dotyczącą szkolenia forumowych yorasków... oraz wiele innych bardzo ciekawych tematów, które śmiało można kontynuować :) Pozdrówka i miłego forumowania :) Quote
Wind Posted October 12, 2005 Posted October 12, 2005 Ewok, Fajnie, ze szkolisz swojego psiaka :-) Skrobnij moze w jakim miescie i dokladnie gdzie chodzisz na PT :-) Maja w wieku szczeniecym chodzila do psiego przedszkola, a od maja br. trenujemy obedience :-) bardzo jestesmy z tego zadowolone :-) Quote
Ewok Posted October 13, 2005 Author Posted October 13, 2005 Szkolimy sie w Wawie na kursie organizowanym przez Zwiazek. Z tego, co widze, najwiekszy problem to wyszkolic czlowieka :-) Jak tylko czlowiek zalapie, o co chodzi to reszta idzie juz automatycznie :-) Ja jeszcze nie do konca rozumiem pewne komendy tzn. jak powinny byc wydawane i egzekwowane i te wychodza nam nienajlepiej. Te, ktore juz zrozumialam robimy bez pudla :-) Zauwazylam, ze lepiej wychodza mi komendy statyczne, a gorzej te wykonywane w ruchu. Pieta achillesowa jest "rownaj", ale z tym wszyscy uczestnicy maja problemy, no, ja moze wieksze, ze wzgledu na rozmiar psa - trudno jest ciagle chodzic w kucki zeby smakolyk byl na wysokosci psiego nosa :-) Pod tym wzgledem pan doga ma lepiej, chociaz z drugiej strony, zeby dog warowal, przewodnik musi sie na nim niemal polozyc, nie wystarczy lekko puknac w pupe :-) Quote
Wind Posted October 14, 2005 Posted October 14, 2005 Ewok, Z tym szkoleniem czlowieka, to swieta racja :lol: Z naszej dwojki, to ja jestem slabszym ogniwem :( Mam okrutne problemy z koordynacja ruchow, a w szczegolnosci z ... prostym, rownomiernym chodzeniem ;) Niby chodze po lini prostej (w ta i z powrotem), a dziwnym trafem nigdy nie moge skonczyc w tym punkcie w ktorym zaczelam :lol: Moj pies moimi postepami w nauce jest szczerze zrozpaczony ;) Powodzenia na szkoleniu :-) Quote
Recommended Posts