Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ciotki pozdrawiają Liska!!!:loveu::loveu::loveu:

• Replies 892
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny - już jest lipcowy MP. Jest Lisek, a na drugiej stronie za nim inne nasze psy w potrzebie (z dogo) m.in. Dropek i Szarik.
Mój tekst został za moją zgodą "przenicowany", bo przecież Lisek nie mógł zająć połowy gazety. Zdjęcia wysłałam do wyboru, od razu padło na lustrzanego Liska chociaż chciałam też trochę mojego ogrodu przemycić (wredota ze mnie :evil_lol: ). Azzie - przepraszam, że udostępniłam Twój wizerunek ale tylko to miałam ze schroniska. Myslę, że nie masz mi za złe.
Aaaaaaależ on jest kochany ten mój Lisek.

Posted

Zosia4 napisał(a):
Dziewczyny - już jest lipcowy MP. Jest Lisek, a na drugiej stronie za nim inne nasze psy w potrzebie (z dogo) m.in. Dropek i Szarik.
Mój tekst został za moją zgodą "przenicowany", bo przecież Lisek nie mógł zająć połowy gazety. Zdjęcia wysłałam do wyboru, od razu padło na lustrzanego Liska chociaż chciałam też trochę mojego ogrodu przemycić (wredota ze mnie :evil_lol: ). Azzie - przepraszam, że udostępniłam Twój wizerunek ale tylko to miałam ze schroniska. Myslę, że nie masz mi za złe.
Aaaaaaależ on jest kochany ten mój Lisek.

to gonie do kiosku po MP :evil_lol:

Posted

Ja tez biegne do kiosku po pracy, chyba czas najwyzszy pomyslec o prenumeracie :oops: , skoro i tak czytam wszystkie numery, a zaczynam od kacika adopcyjnego.

Lisek bohater MP :loveu:

Posted

masienka napisał(a):
To ja tak niesmialo zapytam:oops: moglby ktos zeskanowac ten artykul?:Rose:

To ja nieśmiało odpowiem, że jutro spróbuję go gdzieś zeskanować i Ci prześlę.

Posted

Zosia4 napisał(a):
Kochani, z ostatniej chwili - mam zeskanowane, komu przesłać ?

jeżeli można to się zgłaszam bo jeszcze nie zakupiłam
/ u nas burza była , że ho ho/

Posted

po takim artykule to już chyba trzeba się będzie zwracać Pan Lisek:evil_lol:

i po docisk łapki to się ustawi kolejka :eviltong:

a tak serio piękny i mądry artykuł gratulacje Zosia4 za odwage
i za ciąg dalszy , bo jak człowiek zastanawia się czy adoptować 8 letniego psa to patrząc z waszej z Lisiem perspektywy pozbywa się wątpliwosci

super:iloveyou:

Posted

"Przesadziłam stare drzewo, a ono młodnieje i się rozwija"

Tak dobrze znam historię Liska, a znowy zryczałam się jak bóbr...Mam nadzieję, że ta historia otworzy serca wielu ludzi, wstrząśnie nimi, że może pójdą śladem Zosi!

Posted

No i głównie mi o to chodziło, żeby uzmysłowić szerszemu ogółowi, że warto się zaopiekować staruszkiem. Jeśli choć jedna bida schroniskowa znajdzie przez to swój kochający dom to znaczy, że warto było.

A swoją drogą to dziwne, że nieraz ludzie decydując się na psiaka ze schroniska wybierają, przebierają, chodzą, oglądają jakiś czas i wydaje się, że ich decyzja jest jak najbardziej przemyślana. A potem co? Potem nieraz i w tym samym dniu psinka wraca, bo albo niszczy, albo sika, albo coś tam jeszcze. Jednym słowem nie pasuje do ich wyobrażeń i oczekiwań.

Ja Lisa wzięłam w ciemno nie wiedząc co mnie czeka i nie mając żadnych wyobrażeń o przyszłym wspólnym życiu. Fakt, że w roli głównej wystąpiły u mnie emocje, ale do licha trzeba umieć być odpowiedzialnym za swoje decyzje. Jakby tak np. kłapnął mnie któregoś dnia zębiskami to co? miałabym odwieźć go spowrotem ?
Od powzięcia decyzji mam tę świadomość, że jestem odpowiedzialna za niego i jego życie jest w moich rękach. Dlatego opisałam też trochę trudne początki. Chociaż czytając inne historie na dogo widzę, że nasze początki nie były wcale aż takie trudne.
No a poza tym jest tak nam ze sobą dobrze !!!!!!!!!!!!!!!!