Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Zosia4']Odszedl krótko po tym jak Wam napisalam, że już zadecydowal za nas oboje i że ja mu pozwalam. Odszedl na moich rękach, spokojny i szczęśliwy. Ja też jestem spokojna.

Takim go zapamiętam

Zosiu
dopiero się dowiedziałam
tak mi przykro i smutno
i zastal płacz i podziw i podziękowania dla Ciebie i Twoich bliskich, że daliście mu piekny koniec życia

dla Liska

• Lisku dołącz do naszych psiaków
    niech Malwa i Sonia dotrzymają Ci towarzystwa

• Replies 892
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lisku
    [*]
    [*]
    [*]
    Zosiu, ogromnie mi przykro.

Gdy czytałam dzisiaj posty od dogomaniaków przyszło mi do głowy, że dałaś Liskowi nie tylko własny dom i człowieka tu na ziemi, ale co najważniejsze dałaś mu Siebie, aby za TM miał na kogo czekać.

Posted

Nie moge tego czytac, bo przez łzy rozmazuje mi sie tekst. Choć właściwie to powinnnam sie cieszyć, bo odszedł otoczony troską i miłością a nie zaniedbany gdzieś w ciemnym rogu schroniska.

Posted

Zgubiłam gdzieś Wasz wątek,dziś postanowiłam go odszukać...

Liseczku chytrusku maleńki dobrze wiedziałeś co robisz czekając te 20 lat na Zosię...

Zosiu dziękuję Ci że dałaś mu kochany dom .

Posted

Wrocilam z urlopu. Jednak nie ma juz Liska... Dowiedzialam sie o tym od siostry, ktora jak uslyszala, ze Lisek ma 20 lat i znalazl niedawno dom, zaczela wchodzic na dogomanie i czytac jego watek, o czym nawet nie wiedzialam. Lisek poruszyl tyle serc.

[']

Kochana Zosiu, ja rowniez bardzo Ci dziekuje za wszystko. Pozdrawiam Cie cieplo.

Posted

Zosiu- Dziekuje. Za ten caly czas jaki spedzilismy z Toba i Liskiem.

Piekny, spokojny, pelen przyjazni i milosci topic o staruszku psie- ktory czekal na dom. I go znalazl.
    Lisku- szkoda ze tak szybko. Ale widocznie wybrales moment w ktorym bylo Dobrze.

Posted

on wiedział po co tak długo czekał w schronisku, po to żeby ostatnie swoje dni przeżyć godnie i godnie odejść wiedząc, że był komuś w końcu potrzebny...

do zobaczenia Lisku za TM:-(

Posted

Tak czytam i nie mogę uwierzyć, że losy mojego Liska śledzilo tyle osób.
    Że byl psem znanym, kochanym i podziwianym nie tylko przeze mnie. Ale on naprawdę byl tego wart.

Historia jego życia byla wyjątkowa, tak jak on byl wyjątkowym psem.
    Im dlużej go nie ma tym bardziej w moich myślach i odczuciach dochodzę do przekonania, że to co nam obojgu się przydarzylo to byla jedna z piękniejszych rzeczy w życiu psa i czlowieka jaka może ich spotkać.

Zmienil wiele w moim sposobie myślenia na wiele spraw. Zmienil przede wszystkim moje podejście do śmierci jako czegoś nieuchronnego a jednocześnie naturalnego w naszym życiu.

Teraz miejsce gdzie jest pochowany pomalu pokrywa się liśćmi spadającymi z brzózek i sosnowym igliwiem. Myślę, że wlaśnie tam mu jest dobrze, tam gdzie najbardziej lubil sobie dreptać. Zaszywal się w tym lasku a po chwili spośród gęstwiny wylaniala się jego szczęśliwa mordka.

Lisku - zapamiętam na zawsze ten Twój ukochany pyszczek i mądre oczy.

Ech, chcialam napisać coś pięknego a znowu tylko się pobeczalam.

Posted

Zosiu, tak bardzo mi przykro, że Liska już nie ma... Ale jednocześnie przesyłam Ci największe z możliwych wyrazy podziwu i szacunku dla Ciebie, że dałaś mu na konieć życia miłość i szczęście. On na Ciebie tak długo czekał w tym schronisku.. i doczekał się - a to najważniejsze..

Śpij spokojnie Lisku...

Posted

Liseczku :placz: (`)

Najważniejsze, że ostatnich chwil nie spędził w schroniskowym boksie... Po 20 latach znalazłeś miłość.

Łzy same płyną... :(

Żegnaj, Lisku!