riflettere Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Jestem właścicielką 4 letniego sznucera miniatury ( suczka) od pewnego czasu zaobserwowałam u niej niepokojące mnie zachowanie. Pies siada, lub przykuca, unosi głowe do góry i coś "obserwuje" w powietrzu, przy czym wygląda na przestraszonego parę sekund póżniej przestraszony ucieka i chowa się pod kanapą, pod fotelem lub w swojej budzie. Kiedyś takie zachowanie rzadko miało miejsce, jednak teraz jakby sie nasilało i od paru tygodni występuje regularnie w ciągu dnia. weterynarz nie umie powiedzieć jaka możę tego być przyczyna i nie wiem jak temu ewentualnie zapobiegać chyba, zeę tak zachowują sie niekóre psy. Proszę o radę. Quote
Natalia_W Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 moj Bafi mial cos takiego i to byl problem gruczolow... Sznaucery czesto maja z nimi problem wiec moze nalezaloby je u weterynarza oczyscic... ale to sa tylko moje domysly wiec lepiej sie jeszcze kogos spytaj... Quote
bill Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 U mojego sznaucerka było identycznie zachowanie i była to sprawa gruczołów okołoodbytowych, jak będziesz u weta to poproś o sprawdzenie ich u twojej psinki Quote
riflettere Posted October 12, 2005 Author Posted October 12, 2005 Gruczoły moja psina przyb wizecie u wet. miała sprawdzone wet powiedział ok jedynie ze ma je tak jakby twarde nie wiem co to ma znaczyć. dał jakieś leki ale jeszce nie próbowałm ich bo nie wiem czy dam rade to psince wstrzyknąć pod ogonek za zainteresowanie problemem dziękuje Quote
Recommended Posts