Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ola&A&B napisał(a):
Robull napisał(a):
Na normalnych zawodach jest tak, że jak startujesz po raz pierwszy, to sędzia mierzy psa za pomocą specjalnej miarki z kątem prostym i wpisuje jego wzrost do karty/książeczki pracy.

??? poważnie, a kiedy liczy się ten pierwszy raz - bo mojego Blue nikt nie mierzył - a przeszliśmy cały Puchar Polski
Dlatego napisałem "na normalnych zawodach..." ;)

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PATIszon napisał(a):
Dostaje na pierwszych oficjalnych zawodach.
Na pierwszych zawodach w Posce dostaje się kartę pracy, a książeczkę kupuje się, gdy pies ma już kategorię A2.

Poniżej informacja skopiowana z oficjalnej związkowej strony:

Książeczki Wyszkolenia Psa (obowiązuje ta sama dla PT, MPPT, Obedience, IPO oraz IPO-FH, oddzielna dla Agility) można nabyć w Oddziale lub u Organizatora Zawodów.

Można by dodać: nie dotyczy agility

Posted

Na pierwszych zawodach w Posce dostaje się kartę pracy

A karty te to po prostu mistrzostwo świata. :lol: Jest tylko 6 rubryczek gdzie wpisuje się przebiegi a cała odwrotna strona jest pusta :wink:
Ja to już mam dwie sztuki po jedynie dwóch startach w oficjalnych zawodach.

Posted

Anulka napisał(a):

A karty te to po prostu mistrzostwo świata. :lol: Jest tylko 6 rubryczek gdzie wpisuje się przebiegi a cała odwrotna strona jest pusta :wink:

Bo po 6 rubryczkach juz powinnas byc w A2 i miec ksiazeczke!
Nie przewidzieli tylko, ze mozna miec same diski :lol: :lol: :lol:

Posted

Anulka napisał(a):

Aniu, możesz narysować sobie na 2 stronie tabelkę wg. wzoru z 1 strony i już :) Wszyscy tak robią :lol:

Posted

Wojenka napisał(a):
Orisni,jakie tam u Was nibynóżki?!
Wy macie 34cm w klębie,my 25!!!Nasze nóżki mają 10cm dlugosci(przednie)+grubie dupsko!

hahahahahaha
no ale w porownaniu z duzym psem to i tam mam nibynozki nie?hahahahha

Posted

Robert
a mnie nie pozwolili na takie rubryczki, mimo tego ze u tolki byly z czech juz wpisy z tylu :(

Ania i Salma
jezeli nie znajdziesz transportu to wpadaj dzien wczesniej pociagiem - nocleg zapewniony :)

pozdrawiam

Posted

niuka napisał(a):
Robert
a mnie nie pozwolili na takie rubryczki, mimo tego ze u tolki byly z czech juz wpisy z tylu :(
Pierwsze słyszę :o My sobie rysujemy sami w domy tabelki i już :) U kogoś widziałem nawet, że na zawodach zabrakło miejsca z przodu, to z tyłu bez żadnej tabelki były wpisywane lokaty i oceny, pod czym oczywiście podpisywał się sędzia i nie było problemu.

Posted

no toz to ci nie siemniam :P

Kasia Miklinska dokladnie mi powiedziala - nie moze byc wpisow z tylu (kiedy jej dalam moja karte) i ze wypisze mi nowa... - ale w takim razie nastepnym razem bede grzeczna i karte klakowa zrobie od razu z tabelkami :)

Posted

nie moze byc wpisow z tylu (kiedy jej dalam moja karte) i ze wypisze mi nowa...

Ja miałam to samo w Płocku. A sama idea karty z tak ogtaniczoną liczbą miejsca jest trochę bez sensu bo jest jednorazowego użytku :wink:

Posted

Co byście powiedziały na małą gromadkę ze szczecina :D ( 2x silki, parsonek, owczrek i jamniok króliczy :evilbat: )

I małe pytanko: Czy będzie można poskakać z młodzieżą - nie mającą 18 miesięcy - poza konkurencja ?

Posted

I małe pytanko: Czy będzie można poskakać z młodzieżą - nie mającą 18 miesięcy - poza konkurencja ?

Od nas jedzie dwoch nieletnich - jeden 10-miesieczny, druga 9-miesieczna, beda startowac w zerowkach, wiec chyba mozna? 8)

Posted

Siuper. To mała poprawka składu :D owszarek się wykruszył :-? ale jak można z niepełnoletnimi, to dojdą jeszcze parsonek i 2 silki :D
Musimy uzgodnić plan działania i może się doturlamy :D

Posted

PARSONRK napisał(a):
Co byście powiedziały na małą gromadkę ze szczecina :D ( 2x silki, parsonek, owczrek i jamniok króliczy :evilbat: )

Ja chce krolika zobaczyc, ja, ja ,ja!!! :angel:

Posted

PATIszon napisał(a):
PARSONRK napisał(a):

Ja chce krolika zobaczyc, ja, ja ,ja!!! :angel:

Wiesz jak skubana skacze ! wszystkie przeszkody robi! nawet koło! A to taka kruszynka :fadein:
Zdjęcia jej porobimy ( w środę dopiero, bo w weekend mamy wystawkę :wink: ) to powklejam. :lol:

Posted

Jak nie,to bedę z premedytacją łapała karne za dotykanie psa(chociaz za takie cos to już może jest detka???):

Na nieoficjalnych zawodach, szczególnie w debiutach i A0 panuje spory liberalizm :D. Nawet w większości zerówek można mieć w ręku smakołyk i trochę pomóc psu jeśli ma problem.