Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma w debiutach i w A0. :wink:

Ej, sic, tylko wez dziewcze mnie uprzedz jak zamierzasz przyjechac, bo znowu sie nie spotkamy. A na IALu nawzajem sie nie zauwazyc to wstyd wielki!

• Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sic! napisał(a):
Pytanie mam jedno: w jakiej kategorii nie ma huśtawki???

Ajrisz napisał(a):
Nie ma w debiutach i w A0.

A mogę trochę rozwinąć temat? :silly: Możecie zdradzić czego te dwie kategorie nie muszą się bać? :wink:

Posted

AniaP napisał(a):
sic! napisał(a):
Pytanie mam jedno: w jakiej kategorii nie ma huśtawki???

Ajrisz napisał(a):
Nie ma w debiutach i w A0.

A mogę trochę rozwinąć temat? :silly: Możecie zdradzić czego te dwie kategorie nie muszą się bać? :wink:

Tylko w kategorii open są wszystkie przeszkody. Dla mniej zaawansowanych są ułatwienia. Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód. Byłaś zresztą we Włocławku, więc wiesz, że jeśli tylko pies potreafi skoncentrować się na tyle, aby pokonać ciąg przeszkód i nie zwiać (a tyle ciekawych rzeczy dzieje się wokół :wink: ), to ma duże szanse na ukończenie takiego przebiegu. :D

Posted

Mokka napisał(a):
Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód.

Nie ma koła? No to super. :multi: Nie ma slalomu? A to też dobrze. :kciuki: Huśtawka? Jak dla nas, to akurat mogłaby być. :)

Mokka napisał(a):
Byłaś zresztą we Włocławku

No byłam, ale nie zgłębiłam jeszcze regulaminów agility, więc nie wiedziałam, że tak zawsze jest, stąd takie głupie pytania. :oops: Sorry :oops: i dzięki za wyjaśnienie. :calus:

Mokka napisał(a):
jeśli tylko pies potreafi skoncentrować się na tyle, aby pokonać ciąg przeszkód i nie zwiać (a tyle ciekawych rzeczy dzieje się wokół)

A skąd wiesz, że dla Astuchy, to dodatkowe utrudnienie? :wink: :lol:

PATIszon napisał(a):
Co to jest kombinacja przeszkod?

Ooo Pati dzięki za pytanie, bo ja już się bałam zapytać. :wink:

Posted

PATIszon napisał(a):
Mokka napisał(a):
. Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód.

Co to jest kombinacja przeszkod? :roll:

Np. przeszkoda nr 3 w jumpingu we Włocławku 8)

Posted

Ajrisz
czy to jest moja wina że Ty ślepa jestes?????

Wiesz, no starosc nie radosc - to fakt :cry: 8)

Ej, a Ty co? Niby taka niesmiala jestes, ze do mnie nie podeszlas nigdy, ot sama z siebie? 8)

Huśtawka? Jak dla nas, to akurat mogłaby być.

Ja tam bym wolala slalom, przez ostatnie kilka tygodni to byla jedyna przeszkoda ktora walkowalysmy z Raisa non stop! A hustawka! brr! Strefy! 8)

Posted

Ajrisz napisał(a):

Ej, a Ty co? Niby taka niesmiala jestes, ze do mnie nie podeszlas nigdy, ot sama z siebie? 8) .

heh przeca mówiła że tak :))

Ajrisz napisał(a):

Ja tam bym wolala slalom,

Ja też :D

Posted

Mokka napisał(a):
PATIszon napisał(a):
Mokka napisał(a):
. Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód.

Co to jest kombinacja przeszkod? :roll:

Np. przeszkoda nr 3 w jumpingu we Włocławku 8)

Aaaa szereg znaczy, ok.

Posted

A właśnie! Wszelkie wyroby pokarmowe , własnej i cudzej roboty, oczywiście mile widzane

No to ja w takim razie popiszę się moimi umiejętnościami kulinarnymi i zrobię ciasto marchewkowe i sałatkę z tuńczyka dla chwastojadów :evilbat:
Najniższe z możliwych przeszkody maja 25cm??????

W regulaminie IAL-u wysokość przeszkód w najniższej klasie Toy (psy do 30cm w kłębie) wynosi 30cm +/- 5cm.
Ale spoko dla psów początkujących zawsze ustawia się tyczki bardzo nisko ;)

Posted

Wojenka napisał(a):
A to ja apeluje o baaardzo duży-kąt rozwarty na palisadzie dla psów z nibynóżkami!!!!!!!!!

o tak, tak!!!!
ja mam nibynozki wlasnie:)))))))))
aaaa...jeszcze jedno glupie pytanie:sznaucer miniaturowy 34cm do jakiej kategorii sie lapie?dzieki za odpowiedz

Posted

Hm :hmmmm: , czy sędzia mierzy psiaka przed zawodami, to już muszą się bardziej doświadczeni zawodnicy wypowiedzieć. We Włocławku podawaliśmy sami, w jakiej kategorii biegniemy.

Posted

Na normalnych zawodach jest tak, że jak startujesz po raz pierwszy, to sędzia mierzy psa za pomocą specjalnej miarki z kątem prostym i wpisuje jego wzrost do karty/książeczki pracy. Nie ma potrzeby ponownego mierzenia psa na kolejnych zawodach, bo dorosły pies nie zmienia wzrostu.... To nie bokser, którego trzeba ważyć przed każdym mordobiciem ;)

Posted

Robull napisał(a):
Na normalnych zawodach jest tak, że jak startujesz po raz pierwszy, to sędzia mierzy psa za pomocą specjalnej miarki z kątem prostym i wpisuje jego wzrost do karty/książeczki pracy.

??? poważnie, a kiedy liczy się ten pierwszy raz - bo mojego Blue nikt nie mierzył - a przeszliśmy cały Puchar Polski

Posted

Robull napisał(a):
sędzia mierzy psa za pomocą specjalnej miarki z kątem prostym i wpisuje jego wzrost do karty/książeczki pracy

A taką książeczkę to się dostaje czy kupuje i gdzie? :niewiem: :oops: