Ajrisz Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Nie ma w debiutach i w A0. :wink: Ej, sic, tylko wez dziewcze mnie uprzedz jak zamierzasz przyjechac, bo znowu sie nie spotkamy. A na IALu nawzajem sie nie zauwazyc to wstyd wielki! Quote
sic! Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 nie ma aż w dwóch kategoriach???? nooooo to ja siem zastanowiem :D Ajrisz czy to jest moja wina że Ty ślepa jestes????? :P Quote
AniaP Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 sic! napisał(a): Pytanie mam jedno: w jakiej kategorii nie ma huśtawki??? Ajrisz napisał(a): Nie ma w debiutach i w A0. A mogę trochę rozwinąć temat? :silly: Możecie zdradzić czego te dwie kategorie nie muszą się bać? :wink: Quote
Mokka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 AniaP napisał(a):sic! napisał(a): Pytanie mam jedno: w jakiej kategorii nie ma huśtawki??? Ajrisz napisał(a): Nie ma w debiutach i w A0. A mogę trochę rozwinąć temat? :silly: Możecie zdradzić czego te dwie kategorie nie muszą się bać? :wink: Tylko w kategorii open są wszystkie przeszkody. Dla mniej zaawansowanych są ułatwienia. Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód. Byłaś zresztą we Włocławku, więc wiesz, że jeśli tylko pies potreafi skoncentrować się na tyle, aby pokonać ciąg przeszkód i nie zwiać (a tyle ciekawych rzeczy dzieje się wokół :wink: ), to ma duże szanse na ukończenie takiego przebiegu. :D Quote
PATIszon Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Mokka napisał(a):. Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód. Co to jest kombinacja przeszkod? :roll: Quote
AniaP Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Mokka napisał(a): Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód. Nie ma koła? No to super. :multi: Nie ma slalomu? A to też dobrze. :kciuki: Huśtawka? Jak dla nas, to akurat mogłaby być. :) Mokka napisał(a): Byłaś zresztą we Włocławku No byłam, ale nie zgłębiłam jeszcze regulaminów agility, więc nie wiedziałam, że tak zawsze jest, stąd takie głupie pytania. :oops: Sorry :oops: i dzięki za wyjaśnienie. :calus: Mokka napisał(a): jeśli tylko pies potreafi skoncentrować się na tyle, aby pokonać ciąg przeszkód i nie zwiać (a tyle ciekawych rzeczy dzieje się wokół) A skąd wiesz, że dla Astuchy, to dodatkowe utrudnienie? :wink: :lol: PATIszon napisał(a): Co to jest kombinacja przeszkod? Ooo Pati dzięki za pytanie, bo ja już się bałam zapytać. :wink: Quote
Mokka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 PATIszon napisał(a):Mokka napisał(a):. Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód. Co to jest kombinacja przeszkod? :roll: Np. przeszkoda nr 3 w jumpingu we Włocławku 8) Quote
Ajrisz Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Ajrisz czy to jest moja wina że Ty ślepa jestes????? Wiesz, no starosc nie radosc - to fakt :cry: 8) Ej, a Ty co? Niby taka niesmiala jestes, ze do mnie nie podeszlas nigdy, ot sama z siebie? 8) Huśtawka? Jak dla nas, to akurat mogłaby być. Ja tam bym wolala slalom, przez ostatnie kilka tygodni to byla jedyna przeszkoda ktora walkowalysmy z Raisa non stop! A hustawka! brr! Strefy! 8) Quote
Ania i Salma Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 A czy bedzie ktoś jechał z Wrocławia lub przez Wrocław i mogłby zabrać dwie osoby (ewentualnie jedną) i łaciatą :wink: Quote
sic! Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Ajrisz napisał(a): Ej, a Ty co? Niby taka niesmiala jestes, ze do mnie nie podeszlas nigdy, ot sama z siebie? 8) . heh przeca mówiła że tak :)) Ajrisz napisał(a): Ja tam bym wolala slalom, Ja też :D Quote
Wojenka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 A to ja apeluje o baaardzo duży-kąt rozwarty na palisadzie dla psów z nibynóżkami!!!!!!!!! Quote
PATIszon Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Mokka napisał(a):PATIszon napisał(a):Mokka napisał(a):. Nie ma slalomu, huśtawki, koła ani kombinacji przeszkód. Co to jest kombinacja przeszkod? :roll: Np. przeszkoda nr 3 w jumpingu we Włocławku 8) Aaaa szereg znaczy, ok. Quote
Wojenka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 Najniższe z możliwych przeszkody maja 25cm?????? Quote
Anulka Posted October 4, 2005 Posted October 4, 2005 A właśnie! Wszelkie wyroby pokarmowe , własnej i cudzej roboty, oczywiście mile widzane No to ja w takim razie popiszę się moimi umiejętnościami kulinarnymi i zrobię ciasto marchewkowe i sałatkę z tuńczyka dla chwastojadów :evilbat: Najniższe z możliwych przeszkody maja 25cm?????? W regulaminie IAL-u wysokość przeszkód w najniższej klasie Toy (psy do 30cm w kłębie) wynosi 30cm +/- 5cm. Ale spoko dla psów początkujących zawsze ustawia się tyczki bardzo nisko ;) Quote
orsini Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Wojenka napisał(a):A to ja apeluje o baaardzo duży-kąt rozwarty na palisadzie dla psów z nibynóżkami!!!!!!!!! o tak, tak!!!! ja mam nibynozki wlasnie:))))))))) aaaa...jeszcze jedno glupie pytanie:sznaucer miniaturowy 34cm do jakiej kategorii sie lapie?dzieki za odpowiedz Quote
AniaP Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 orsini napisał(a):sznaucer miniaturowy 34cm do jakiej kategorii sie lapie? Wszystkie psiaki do 35 cm w kłębie, to "eski". :P Quote
orsini Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 aha, a jakbym zaczela skakac z psem 36cm?to on juz musi wtedy wyzsze tak?i kto to mierzy?przed kazdymi zawodami? Quote
AniaP Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Hm :hmmmm: , czy sędzia mierzy psiaka przed zawodami, to już muszą się bardziej doświadczeni zawodnicy wypowiedzieć. We Włocławku podawaliśmy sami, w jakiej kategorii biegniemy. Quote
orsini Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 sorki za debilne pytania, ale poprostu mnie to interesuje:))))) Quote
Robull Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Na normalnych zawodach jest tak, że jak startujesz po raz pierwszy, to sędzia mierzy psa za pomocą specjalnej miarki z kątem prostym i wpisuje jego wzrost do karty/książeczki pracy. Nie ma potrzeby ponownego mierzenia psa na kolejnych zawodach, bo dorosły pies nie zmienia wzrostu.... To nie bokser, którego trzeba ważyć przed każdym mordobiciem ;) Quote
OlaAB Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Robull napisał(a):Na normalnych zawodach jest tak, że jak startujesz po raz pierwszy, to sędzia mierzy psa za pomocą specjalnej miarki z kątem prostym i wpisuje jego wzrost do karty/książeczki pracy. ??? poważnie, a kiedy liczy się ten pierwszy raz - bo mojego Blue nikt nie mierzył - a przeszliśmy cały Puchar Polski Quote
AniaP Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Robull napisał(a):sędzia mierzy psa za pomocą specjalnej miarki z kątem prostym i wpisuje jego wzrost do karty/książeczki pracy A taką książeczkę to się dostaje czy kupuje i gdzie? :niewiem: :oops: Quote
PATIszon Posted October 5, 2005 Posted October 5, 2005 Dostaje na pierwszych oficjalnych zawodach. Quote
Recommended Posts