Flaire Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Davie napisał(a):specjalnie rozplanowaliśmy o rozmiar większe Frontline'y!:D Przy tym co się dzieje z szalejącą babesziozą, weci wręcz zalecają stosowanie wiekszych dawek. Różni weci zalecają różnie. My np. rzeczywiście stosujemy większą dawkę, ale w postaci dokładania do spot-onu sprayem przed niebezpiecznymi wycieczkami. Natomiast podczas wycieczki na Mazury zamiast tego stosowaliśmy dodatkowo obrożę Preventic. Wiem też o wetach, którzy zalecają przepisaną dawkę, ale właśnie częściej. Sposobów jest wiele, ale żeby je używać rozsądnie, trzeba wiedzieć, co się ma i dlatego właśnie napisałam tamten post. Quote
Anulka Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Anulka, ten border co mialas w podpisie na zdjeciu to Twoj? bo jeszcze chyba to nie dotarlo do mnie Nie moim "bordrerm" jest ten mniejszy długouchy psiak :wink: Gdybym miała bordera to długo by nie pozostał w ukryciu. :evilbat: Quote
Flaire Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Anulka, fajny ten Twój "border" :wink: . dorotak, a Ty się nic nie pochwaliłaś sukcesem, buuu! Quote
Wind Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 [quote name='Davie']Beatko, no zlituj się, no! :cry: :cry: :cry: Davie Skarbie, a Ty myslisz ze co ja robie, he? :wink: Aby nie odrywac sie od przygotowywania zdjec wzielam ze soba PC do mamy. Uradowana zaczelam go instalowac na tutejszych kablach i co sie okazalo? Ze wtyczka monitora mamy nie jest kompatybilna z dziurka w moim kompie :evil: Na szczescie byl otwarty sklepik komputerowy w jakims hipermarkecie i zakupilam stosowna przejsciowke :-) Teraz wisze na kiepsko-wolnym laczu i wpatruje sie w malutki monitorek starajac sie cos tam wymodzic w fotach ... Nie jest to wcale takie proste, bo przywyklam do wiekszej powierzni pracy ... :-? Co bedzie to bedzie ... ale to za jakis czas :-) Tymczasem, bo ja zupelnie jakas niezorientowana jestem, bardzo prosze Flaire o wytlumaczenie mi jak z 4 i 8 miejsca zrobic 2 :D Chcialabym ta wiedze posiasc tak na przyszlosc ... bo wydaje mi sie baaardzo interesujaca :D Quote
Davie Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Wind napisał(a):...Davie Skarbie, a Ty myslisz ze co ja robie, he? :wink: Aby nie odrywac sie od przygotowywania zdjec wzielam ze soba PC do mamy... No to mamy przechlapane (my, hopki, Dogo, no wszyscy! 8) ) u Twojej mamy... Za bardzo nie będzie miała pociechy z dziecka, oj nie! :lol: :lol: Quote
Davie Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Flaire napisał(a):...Natomiast podczas wycieczki na Mazury zamiast tego stosowaliśmy dodatkowo obrożę Preventic. Wiem też o wetach, którzy zalecają przepisaną dawkę, ale właśnie częściej. Sposobów jest wiele, ale żeby je używać rozsądnie, trzeba wiedzieć, co się ma i dlatego właśnie napisałam tamten post. No to może ja się przyznam... :oops: 8) Moje psy noszą jeszcze do tego Preventici! :D :multi: Quote
Ajrisz Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Tymczasem, bo ja zupelnie jakas niezorientowana jestem, bardzo prosze Flaire o wytlumaczenie mi jak z 4 i 8 miejsca zrobic 2 Nooo... Wystarczy podzielic, nie? ;-) Quote
Flaire Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 [quote name='Wind']Tymczasem, bo ja zupelnie jakas niezorientowana jestem, bardzo prosze Flaire o wytlumaczenie mi jak z 4 i 8 miejsca zrobic 2 :D Chcialabym ta wiedze posiasc tak na przyszlosc ... bo wydaje mi sie baaardzo interesujaca :DTo nie kwestia "zrobienia" niczego, Wind. Sprawa jest niesłychanie prosta. Wyjaśnię na malutkim przykładzie. Wyobraź sobie, że malutkich zawodach startują cztery psy, wabiące się dźwięcznie A, B, C i D. Wyobraź sobie dalej, że w agiliity wyniki tych trzech psów były: 1. A 2. B 3. C D det A w jumpingu 1. D 2. C B det A det Załóżmy dla uproszczenia, że wszystkie przebiegi, które nie byłyb detkami, były czyste. Więc teraz do Ciebie, Wind, pytanie: Jaki jest wynik łączny tych dwóch przebiegów, tzw. Combined? Mnie wychodzi tylko jedno miejsce lokatowe: 1. C Czyli pies, który był raz drugi, a raz trzeci wylądował w łącznym wyniku na pierwszym miejscu. Podobnie i Misia, która była 4 i 8, podobno wylądowała na drugim miejscu w łącznym wyniku - chociaż, jak pisałam, wiem to od Mokki, osobiście tego nie sprawdzałam, a było już ciemnawo... Ale konkretnie w tym przypadku, aby Misia uzyskała w łącznej konkurencji 2 lokatę, dwa z trzech psów, które miały lepsze od niej miejsca w agility (i czyste tam przebiegi) musiałyby zarobić co najmniej dwa błędy w jumpingu (Misia miała w jumpingu czysty przebieg, ale w agililty miała jeden błąd). No i tyle. Proste, nie? :wink: W podobny sposób zawodnik może wygrać pucharowe mistrzostwa (nie tylko w agility, ale w każdym innymm sporcie, na przykład skokach narciarskich) nie wygrywając ani jednego konkursu. Tak więc to nie jest nic nadzwyczajnego i zdarza się raczej często. Quote
Wind Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Flaire, Bardzo dziekuje za wyjasnienie :D W sumie to bardzo fajna kategoria :lol: A teraz czesc zdjec :) W kolejnosci przebiegow :-) I piekne oczy cavisia, wraz z cudnymi rozwianymi ucholami :-) Pies, ktory wkomponowal sie w jesien ;) Monieczka ... prawie jak mustang :lol: Bajgielek ;) Quote
Flaire Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Wind napisał(a):Bardzo dziekuje za wyjasnienie :D W sumie to bardzo fajna kategoria :lol: Po prostu sposób na wyciągnięcie od organizatorów większej ilości nagród. :wink: Na pierwszych zawodach, które widziałam (w Pęcicach) rozdawali właśnie nagrody w trzech konkurencjach - agility, jumping i combined - i bardzo mi się to podobało, bo zwiększyło liczbę psów z nagrodami. :D A poza tym, nagradza coś, co po angielsku nazywa się "consistency", a po polsku, nie wiem, jak, bo tego słowa nie ma w moim angielsko-polskim słowniku. :o Zdjęcia jak zwykle super. :D Quote
Flaire Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Wind napisał(a): I piekne oczy cavisiaAnulka, tym zdjęciem pluszaka to możesz dzieci straszyć! :lol: Quote
Wind Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 A oto Pati, ktora dzielnie przypominala nam, ze tak niedawno bylo lato :lol: Pati, czy dzielilas sie tym grzany winkiem, czy tez gdzies za zderzaczkiem auta je na rozgrzewke wchlonelas? :lol: Quote
Anulka Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 No nareszcie mam piękne zdjęcia Plusza do oprawienia i powieszenia na ścianie. Co tu dużo mówić zdjęcia REWELKA!!! Ja to nawet postanowiłam poprawić swoje zdolności fotograficzne żeby moje były choć w ułamku procenta takie dobre jak Wind Anulka, tym zdjęciem pluszaka to możesz dzieci straszyć! Na pierwszym zdjęciu to Plusz się właśnie rzuca na widownię :evilbat: Quote
Davie Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 [quote name='Anulka']No nareszcie mam piękne zdjęcia Plusza do oprawienia i powieszenia na ścianie. Co tu dużo mówić zdjęcia REWELKA!!! Ja to nawet postanowiłam poprawić swoje zdolności fotograficzne żeby moje były choć w ułamku procenta takie dobre jak Wind Anulka, tym zdjęciem pluszaka to możesz dzieci straszyć! Na pierwszym zdjęciu to Plusz się właśnie rzuca na widownię :evilbat: Minę ma rzeczywiście bojową! :lol: Quote
Davie Posted October 30, 2005 Author Posted October 30, 2005 Betty, no poprostu arcydzieła, no! :D :D :D :D :D Quote
Wind Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 I przyszedl czas na mojego dzielnego Majutka :D :D :D Konkurent z S-kowych Debiutkow :-) Quote
Martyna Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 wow Wind zdjecia sa obledne :-)))) czy ktos zna moze wyniki Jumpingu 0 Large??? nie dotrwalam niestety do konca ;-) aaaa ja takze dziekuje za fajne zawody i do zobaczenia na nastepnych! Quote
Klaudia:-) Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Zawody super,ciasto znakomite. Torki nie należały do najłatwiejszych, zaliczyłyśmy detke w młodzieży agillity za odmowy. I ten slalom,którego Mika nie umie. Było super,fotki rewelka. Dziękuje Uli za pomoc i wypożyczenie Hepi. Czekam na kolejne zawody. Quote
martynkao Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 Zawody Ok ....ale chcialabym poznac wyniki..mam nadzieje ze jakos niebawem gdzies sie opublikuja :) Wind zdjecia slodkie ...Bajgilek.... :crazyeye: :cunao: ... Dziekie Twojej slicznostce siostra z Angli dala sie juz w 100% namowic ze York nadaje sie jak najabardziej na agility:) :D Quote
Recommended Posts